Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στο «κόκκινο» χθες ο δείκτης αέριας ρύπανσης

Περιβαλλοντικό πρόβλημα σημειώθηκε χθες Τρίτη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, καθώς στο κόκκινο βρέθηκαν οι δείκτες επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από την εκπομπή αιρούμενων μικροσωματιδίων από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, στον Οικισμό της ΔΕΗ (δίπλα στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας), στους Αναργύρους Φλώρινας καθώς και στην πόλη της Φλώρινας, με συνέπεια τη δυσφορία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.
Ειδικότερα, ο δείκτης ποιότητας του αέρα στο σταθμό της ΔΕΗ στον Οικισμό της ΔΕΗ- έξω από την Πτολεμαΐδα, είχε καθηλωθεί στις 11 το πρωί στο βαθύ κόκκινο, καθώς έδειχνε 10/10 σε μια κλίμακα με μέγιστο το 10.
Την ίδια ώρα ο σταθμός μέτρησης της αέριας ρύπανσης της ΔΕΗ στους Αναργύρους Φλώρινας έδειχνε 9/10, ενώ στην πόλη της Φλώρινας που βρισκόταν επίσης στο κόκκινο, έδειχνε 8/10.
Στο ‘πορτοκαλί’, σε σημείο δηλαδή συναγερμού, βρισκόταν χθες ο δείκτης ρύπανσης στην Ποντοκώμη, καθώς ο σταθμός της ΔΕΗ έδειχνε 4/10, ενώ αντίστοιχες τιμές έδειχνε και ο σταθμός της ΔΕΗ στο Αμύνταιο.
Για το φαινόμενο, εκτός από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, ευθύνονται και οι καιρικές συνθήκες και οι χαμηλοί άνεμοι που δεν ευνοούν στην απομάκρυνση των αιρούμενων σωματιδίων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από τη δραστηριότητα των ορυχείων και των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή:Πτολεμαίος

6 σχόλια:

  1. θα μας πεθανουν....ξυπνηστεεεεεεε μαυρογιαλουροι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζετε ότι ο καρκ. του θυροειδους εδω στην Βορ. Ελλαδα θεριζει...απο 15 κρουσματα το 1970 εφθασε στα 1200 σημερα???? 1 στους 9 νοσει και οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν!!!!!!!!Καλημερα ή μαλλον καληνυχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΜΕΣ ΣΤΟ ΝΕΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε τότε να βάλουμε έναν ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ στον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ να ησυχάσουν οι περιβαλλοντολογικές οικολογικές ή υγιεινές ανησυχίες μας Να θάψουμε τον ορυκτό μας πλούτο ΜΕ ΠΊΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ για να το πουλήσουμε τσάμπα στους επενδυτές ...έχουμε πολλούς πράγματι αρκετούς εξυπνάκηδες στην Φλώρινα και πρώτος ο καλύτερος ένας γραφικός μαζουτομάχος που άλλαξε χόμπι ....σε καμιναδομάχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΟΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ;ΑΥΦΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να μετατραπεί ο ΑΗΣ ΜΕΛΗΤΗΣ απο κάρβουνο σε φυσικό αέριο. μήπως δούμε καμιά άσπρη μέρα. θέλουνε να κάνουνε και μελιτη 2 ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.