Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση και πορεία στη Φλώρινα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2015: Τιμάμε την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε, παλεύουμε για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον! Δε θα δεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης. Σπάμε τα δεσμά!
Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση μας, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα, να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και την εγχώρια εξουσία τους, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Όλοι στη συγκέντρωση και την πορεία για 42η επέτειο
από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015, στις 6:00' το απόγευμα
στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

4 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΝΜΑΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρωες υπήρξαν αλλά δεν είναι γνωστοί είτε γιατί δεν προβάλλονται είτε επειδή οι Έλληνες δε μελετούνε. Ήρωας ήταν ο Σπύρος Μουστακλής που βασανίστηκε μετά το κίνημα στο Ναυτικό. Ο ταγματάρχης Μουστακλής συμμετείχε στο κίνημα στο Ναυτικό. Το κίνημα προδόθηκε και η ΕΣΑ του Ιωαννίδη συνέλαβε και βασάνισε αξιωματικούς του Ναυτικούς (και κάποιους πιθανόν από Στρατό ή Αεροπορία). Ο Μουστακλής έμεινε παράλυτος από τους βασανισμούς (παραδοχή του Παττακού https://www.youtube.com/watch?v=5elzDHcuYHI) και λίγα χρόνια μετά πέθανε.
    Για λόγους που ίσως δε ξέρω το κίνημα του Ναυτικού δε αναφέρεται από αρκετούς θολοκουλτουριάδηδες. Ευτυχώς υπάρχουν όμως και αντικειμενικοί ιστορικοί που τα ψάχνουν όλα. Αν πετύχαινε το κίνημα του Ναυτικού, ναι πιθανόν να έριχνε τη χούντα. Είχε τον αριθμό των μυημένων από Ναυτικό, Στρατό και Αεροπορία. Όπως και να χει μια αναφορά στους αξιωματικούς που βασανίστηκαν αλλά και στον αείμνηστο Νίκο Παππά με το Βέλος είναι υποχρέωσή μας.
    Ήρωας και ο καθηγητής Καράγιωργας με τον ακρωτηριασμό στο χέρι.
    Ήρωας και ο πρώτος νεκρός της ημέρας της 21η Απριλίου Παναγιώτης Ελής από αξιωματικό που καμάρωνε που τον πυροβόλησε στον Ιππόδρομο στο Φάληρο.
    Ο Νίκος Ξυλούρης επίσης που δεν φοβήθηκε ποτέ και ήταν παλικάρι. Την ίδια εποχή που πολλοί καλλιτέχνες συμβιβάστηκαν με το καθεστώς. Είτε από φόβο είτε από κάτι άλλο που αυτοί ξέρουν. Οκ από φόβο όλοι οι άνθρωποι μπορεί να λυγίσουν. Ας μη το παίζουν αντιστασιακοί τώρα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την ιστοσελίδα της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τους ψευτοδημοκράτες της αριστεράς που όπως τότε έτσι και τώρα κάνουν αγώνες με θεωρίες και φούμαρα:
      Το Κίνημα του Ναυτικού, η σημαντικότερη ίσως αντίσταση μέχρι τότε, οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Χώρας και όχι μιας απλής αντικατάστασης των δικτατόρων. Σύμφωνα με τη Χούντα, πολιτικός σύμβουλος των Κινηματιών ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ότι στις 19 Μαΐου παρεδώθηκε στους Κινηματίες σχέδιο Διαγγέλματος, το οποίο θα απηύθυναν από τη Σύρο.ο καθεστώς θεώρησε εμπλεκόμενο και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄ και αμέσως μετά, την 1 Ιουνίου 1973, κατάργησε τη Βασιλεία και ανακήρυξε Προεδρική Δημοκρατία. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα του Κινήματος του Ναυτικού ήταν η ανανέωση της αντίστασης, αφού από το 1971 η Χούντα είχε δώσει την αίσθηση ότι είχε εδραιωθεί και ότι όλες οι ένοπλες δυνάμεις ήταν με το μέρος της.
      Το Κίνημα του Ναυτικού, η σημαντικότερη ίσως αντίσταση μέχρι τότε, οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Χώρας και όχι μιας απλής αντικατάστασης των δικτατόρων. Σύμφωνα με τη Χούντα, πολιτικός σύμβουλος των Κινηματιών ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ότι στις 19 Μαΐου παρεδώθηκε στους Κινηματίες σχέδιο Διαγγέλματος, το οποίο θα απηύθυναν από τη Σύρο.
      Το καθεστώς θεώρησε εμπλεκόμενο και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄ και αμέσως μετά, την 1 Ιουνίου 1973, κατάργησε τη Βασιλεία και ανακήρυξε Προεδρική Δημοκρατία. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα του Κινήματος του Ναυτικού ήταν η ανανέωση της αντίστασης, αφού από το 1971 η Χούντα είχε δώσει την αίσθηση ότι είχε εδραιωθεί και ότι όλες οι ένοπλες δυνάμεις ήταν με το μέρος της.

      Διαγραφή
  3. Λαϊκός Ποιητής εκ του προΧΟΙΡΟΥ16 Νοεμβρίου 2015 στις 11:51 μ.μ.

    ΣΒΟΡΩΝΕΙΕΣ ΚΕΦΆΛΕΣ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΗΛΕΝΙΕΣ
    ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΕΝΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.