Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα με capital controls - Αναλήψεις μέχρι 420 ευρώ την εβδομάδα

Ανοικτά θα είναι την Δευτέρα 20 Ιουλίου όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών αφού δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας.

Τι θα ισχύει με τα όρια αναλήψεων
- Μέσω ΑΤΜ μπορείτε να κάνετε αναλήψεις έως 60 ευρώ την ημέρα ανά τράπεζα
- Το όριο των αναλήψεων ανά εβδομάδα από ΑΤΜ ανεβαίνει σωρευτικά στα 420 ευρώ
- Εάν χάσετε την ευκαιρία να σηκώσετε τα 420 ευρώ την εβδομάδα τότε το όριο μηδενίζεται και ξεκινάτε την επόμενη εβδομάδα πάλι με 60 ευρώ την ημέρα
- Δεν αλλάζει το όριο των 300 ευρώ την εβδομάδα για τους συνταξιούχους

Επίσης απαγορεύονται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί ή να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφισταμένους λογαριασμούς. Παράλληλα δεν ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Κατά ένα μήνα παρατείνεται η καταβολή της πρώτη δόσης φόρου εισοδήματος για όσους υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις 18 Ιουλίου και μετά σύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ειδικότερα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρεται πως δίδεται παράταση στην καταβολή της 1η δόσης για όσους θα υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους από τις 18 Ιουνίου και μετά κατά ένα μήνα. Δηλαδή αντί να καταβληθεί η πρώτη δόση στις 30 Ιουλίου παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.