Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Φύση και μουσική: ένα πετυχημένος συνδυασμός για μικρά και μεγάλα παιδιά

Φέτος, μαζί με τη φύση μπήκε και η μουσική πολύ δυναμικά στη ζωή των παιδιών στην Πρέσπα. Στις αρχές του Ιούλη, το γνωστό μουσικό συγκρότημα Burger Project περιπλανήθηκε μαζί με τα παιδιά στα μονοπάτια των Πρεσπών, με σκοπό όλοι μαζί να συνθέσουν μουσική εμπνεόμενοι από τα φυσικά στοιχεία που συναντούσαν στο πέρασμα τους.
Η περιήγηση στα μονοπάτια κράτησε για 2 μέρες, ενώ το απόγευμα της δεύτερης ημέρας πραγματοποιήθηκε συναυλία για τα παιδιά στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο. Η δράση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το μουσικό συγκρότημα επέστρεψε στην Αθήνα με σκοπό να ολοκληρώσει τις μουσικές συνθέσεις των παιδιών και να μας τις παραδώσει αρχές του Σεπτέμβρη. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι!
Και αυτή δεν ήταν η μόνη «μουσική» δράση μας. Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Παλλήνης επισκέφθηκε την Πρέσπα. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου μας μάγεψαν με τη μουσική τους, αλλά και τα παιδιά των Πρεσπών τους μάγεψαν με τη σειρά τους με τη φύση και τις παραδόσεις μας. Ένα τριήμερο γεμάτο παραδοσιακή μουσική, χορούς, περιηγήσεις στη φύση, συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και εξέφρασαν την επιθυμία να έρχονται όλο και πιο συχνά σε επαφή με άλλα σχολεία της Ελλάδος. Έτσι επαναλάβαμε ανάλογες δραστηριότητες το Μάρτιο, φέρνοντας αυτή τη φορά σε επαφή μαθητές της Πρέσπας με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας και του Γυμνασίου του Wiesbaden της Γερμανίας.
Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί, ότι όλες οι παραπάνω δραστηριότητες διοργανώνονται με την ενεργό συμμετοχή και τη συνεργασία πολλών φορέων της περιοχής. Συγκεκριμένα, η επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Πελεκάνο», τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων των Πρεσπών και τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης της Φλώρινας.
Τέλος, για τη δράση με το συγκρότημα Burger Project, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Πρεσπών, το ΚΤΕΛ Φλώρινας και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γερμανού, χωρίς τη συμβολή και συνεργασία των οποίων δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.