Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ενημερωτικό δελτίο της Ομάδας Εξωστρέφειας 3ικαστικού 3ργαστηρίου Σ.Κ.Τ. Φλώρινας

Εν μέσω ανασύνταξης της εθνικής αυτονομίας μας και σε αναλογία της πανεπιστημιακής μας καμία υποχώρηση δεν χωρά στο πεδίο των δράσεων που ανασυστήσουν το θάρρος της απελπισίας ως ζωτικής σημασίας για την λειτουργία μιας θεσμικής υποχρέωσης που εκπληρώνετε στην καλών τεχνών ποικιλοτρόπως με υπομονετική συμμετοχική υποστήριξη της κοινωνίας και την σχεδόν ενδομήτρια υποστήριξη των νέων εικαστικών καλλιτεχνών που την απαρτίζουν με την έρευνα τους.
Τους τελευταίους μήνες μόλις προτάθηκαν ασύμβατες πολιτικές, επί μέρους χώρες, με διμερείς ή και πολυμερείς πράξεις εκφράστηκαν επιθετικά στις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις και όλοι αναζητούσαν κάποιες σχέσεις εργασίας, ένα σύνολο κοινών στόχων που ελαχιστοποιούν τις τριβές, εκτός και αν είσαι το γρανάζι, συμβάλαμε με κριτικό εικαστικό αναστοχασμό της ιστορίας που μας διατρέχει. Η αλληλενέργεια που χρειαζόμαστε μεταξύ μας είναι εκείνη που δημιουργεί την επαύξηση του φαινομένου εκείνου και χαρτογράφησε ο Emile Durkheim και ονόμασε "ηθική πυκνότητα'' της κοινωνίας. Οι συνέπειες από την επίταση του χαρακτήρα και την αύξηση του αριθμού των σοκ καθώς τα γεγονότα αναγγέλλονταν με ταχύτητα και καχυποψία με μια μείωση του χρόνου αντιδράσεως από την μεριά όλων μας προτείνονται με μια υπερφόρτωση και μια αισθητηριακή και κοινωνικοπολιτική συγκρότηση από την Σχολή Καλών τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Μεταξύ πολλών γεγονότων από τους συνάδελφους του τμήματος σας ενημερώνουμε για αυτά:

Α/ διεθνής διάκριση:

H Ειρήνη Πουλιάση, προπτυχιακή καλλιτέχνιδα της Σχολής καλών τεχνών, παρουσιάζεται στο επετειακό τεύχος του Διεθνούς περιοδικού τέχνης LandEscape Art Review.
To τεύχος εδώ (σελ. 58-76 αφιερώνονται στην Ειρήνη Πουλιάση)

Β/ διεθνής διάκριση:


Ο Xάρης Κοντοσφύρης στην συλλογή της Benneton / Greece:Trace of today.Contemborary artist from Greece. Σε επιμέλεια Πολίνας Κοσμαδάκη, Αναστασίας Καραγγέλου, και Χριστόφορου Μαρίνου.

Γ/ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Project: «ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ - Ο ΠΑΛΙΟΣ» (το πορτραίτο του Βαγγέλη Παπαδημητρίου) Συνεργατικό πρότζεκτ της Ελένης Κεσίσογλου (Απόφοιτος Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας) με την Μαρία Καραμέτου (Καθηγήτρια στην Σχολή καλών τεχνων George Mason University, Αμερική), Φώφη Χαμπάκη (Απόφοιτος Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας), Ελένη Δινοπούλου (Απόφοιτος Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας) Μάρω Ρωμανού στη Λίμνη Βεγορίτιδα Αγ Παντελεήμονα Αμυνταίου. Η Εικαστική πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα όπως καταγράφηκε από το περιοδικό "περισκόπιο". (ΒΙΝΤΕΟ)

Δ/ Δημοσιοποίηση στον Αθηναϊκό τύπο


Αθήνα-ΝΕΚΥΙΑ: ένα τσιγάρο δρόμος / Η συνέντευξη του Βασίλη Αγγελόπουλου (πτυχιούχου ΣΚΤΦ Ιουνίου 2015) στο KLIK Magazine. Μια αντισυμβατική προσέγγιση στη ζωγραφική: Η περίπτωση του Βασίλη Αγγελόπουλου

Ε/ Συμμετοχή σε σημαντική διοργάνωση


ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ - ΚΟΔΡΑ FRESH 2015 - HAPPY ACCIDENTS. Η Χριστίνα Τζάνη επί πτυχίο νέα καλλιτέχνης επιλέγει και συμμετείχε από την Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας-καθυστερημένη ανακοίνωση λόγω σύμπτωσης με την παρουσίαση πτυχιακών εργασιών Ιουνίου 2015

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.