Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Η Φλώρινα γιορτάζει την Αγία Παρασκευή

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Παρασκευής, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Φλώρινας. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού.
Να αναφερθεί ότι οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ναό.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου.
Δυστυχώς, δε μπορούμε να σας μεταφέρουμε πλήρη εικόνα από τις χθεσινές λατρευτικές εκδηλώσεις, καθώς υπήρξε μια αδικαιολόγητη διαφοροποίηση του προγράμματος. Έτσι, η λιτανεία ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, ήτοι στις 8.30 μ.μ. αντί για τις 9.30 μ.μ. που αναφερόταν ρητά στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού. Συνέπεια αυτής της, λανθασμένης, κίνησης ήταν πολλοί πιστοί να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν τη λιτανεία.

Σήμερα το πρωί, στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, συνιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.
Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την Αγία Παρασκευή αλλά και δούν τον νέο Μητροπολίτη.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με θεολογικό λόγο, αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής.




Πηγή φωτογραφιών: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.