Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

«Η ένταξή μας στην ΕΟΚ θα είναι ο τάφος της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας»

Αυγουστίνος Καντιώτης: «Προφητεύω, θυμηθείτε τα λόγια μου...»

"Θυμηθείτε τα λόγια μου, η κοινή αγορά θα γίνει ο τάφος της Ελλάδας".
Δὲν ἔχουμε ἀνάγκη οὔτε ἀπὸ κομμουνισμό, οὔτε ἀπὸ σοσιαλισμό, οὔτε ἀπὸ τὴν Κοινὴ Ἀγορά. Οἱ πολιτικοί μας ἀναμένουν τὴ σωτηρία τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὴν Κοινὴ Ἀγορά. Ἐγὼ διαφωνῶ. Δὲν εἶμαι πολιτικός, ἀλλὰ σᾶς τὸ λέω καθαρὰ καὶ σημειώσατέ το• Ἡ Κοινὴ Ἀγορὰ θὰ εἶνε ὁ τάφος τῆς Ἑλλάδος.

Τὸ καπιτὰλ (=κεφάλαιο, χρῆμα) θὰ κυβερνήσῃ. Θὰ σβήσουν τὰ μικρὰ ἐπαγγέλματα. Θὰ ᾿ρθοῦν στὴν Ἑλλάδα οἱ μεγάλοι καρχαρίες, Ἰταλιάνοι, Γάλλοι, Ἄγγλοι…, καὶ θ᾿ ἀνοίξουν μεγάλα καταστήματα. Ἐπὶ παραδείγματι θὰ γίνῃ ἕνα μεγάλο παπουτσάδικο, ποὺ θὰ τροφοδοτῇ τὸν κόσμο. Αὐτοὶ θὰ κερδίζουν ἑκατομμύρια τῶν ἑκατομμυρίων• καὶ ὅλα τὰ πτωχαδάκια, τὰ σπουργιτάκια, τὰ ὁποῖα τώρα ζοῦν καὶ πετοῦν καὶ τρῶνε λίγα σποράκια, θὰ ψοφήσουν. Θὰ ζήσουν οἱ γῦπες καὶ οἱ κόρακες καὶ οἱ μεγάλοι καρχαρίες• αὐτοί θὰ κυβερνήσουν.

Ἀφήνω δὲ ὅτι καὶ ἠθικῶς ἡ Κοινὴ Ἀγορὰ θὰ εἶνε ὁ τάφος τῆς Ἑλλάδος. Θὰ μαζευτοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι καὶ θὰ κουβαλήσουν ἐδῶ ὅλη τὴ διαφθορά. Τώρα τελευταῖα ζητοῦν ἀπὸ τὴν κυβέρνησι, νὰ τοὺς παραχωρήσῃ ἕνα νησάκι, γιὰ νὰ τὸ κάνουν καθαρῶς νησὶ γυμνιστῶν, καὶ νὰ φύγουν οἱ κάτοικοι ἀπ᾿ αὐτό. Αὐτὴ ἡ κατάστασι διαμορφώνεται. Μπαίνουμε καθαρὰ στὴν ἐποχή τοῦ ἀντιχρίστου.
Δὲν χρειάζεται Κοινὴ Ἀγορά• φτάνει τὸ Εὐαγγέλιο, γιὰ νὰ μᾶς κυβερνήσῃ. Καὶ ὅτι φτάνει φαίνεται ἀπὸ τὸ ὅτι καὶ οἱ ἄθεοι τὸ χρησιμοποιοῦν.
Ἂν πᾶτε στὸ Κρεμλῖνο, εἶνε γραμμένο μὲ χρυσᾶ γράμματα, σὰν ταμπέλλα, τὸ ῥητό• «Ει τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι, μηδὲ ἐσθιέτω». Θὰ τὸ δοῦμε παρακάτω. Μόνο ποὺ αὐτοὶ τὸ ἄλλαξαν λίγο καὶ λένε• Ὅποιος δὲν ἐργάζεται, οὔτε καὶ νὰ τρώῃ. Τὸ ἔγραψαν αὐτοί, ἀλλὰ δὲν τὸ ἐφαρμόζουν.

Αὐτὸς εἶνε παγκόσμιος νόμος• δουλειά, καὶ νὰ σοῦ δίνουν ὅ,τι χρειάζεσαι γιὰ νὰ ζήσης. Ὄχι προνόμια. Ἐπειδὴ σπούδασες γιατρός, πρέπει νὰ παίρνῃς μέσα στὴν Ἀθήνα 500.000 δραχμὲς τὴν ἡμέρα καὶ νὰ ὀργιάζῃς τὴ νύχτα μὲ τὶς πόρνες; Κ᾿ ἐπειδὴ ἔγινες μηχανικὸς ἢ καθηγητὴς ἢ δεσπότης ἢ νομάρχης, πρέπει νὰ παίρνῃς πιό πολλά; Δὲν ἔχεις ἐσὺ στομάχι μεγάλο, καὶ ὁ ἄλλος καναρινιοῦ. Ἕνα στομάχι ἔδωσε ὁ Θεός, σ᾿ ὅλους τὸ ἴδιο. Τί σημασία ἔχει ἂν ἐσὺ σπούδασες, κι ὁ ἄλλος δουλεύει στοὺς δρόμους; Ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἔχουν ἴση ἀξία. Ποιός τὰ παραδέχεται αὐτά; Θέλεις ἐσὺ Ἰησοῦν τὸν Ναζωραῖον ἢ τὸν Βαραββᾶν; Βαραββᾶν ζητᾷς; Οι Βαραββαδες θα κυβερνήσουν…

Θὰ τὰ γράψω αὐτά. Τὸ τί θ᾿ ἀκούσω δὲν περιγράφεται. Ὁ ἕνας θὰ μοῦ πῇ ὅτι εἶμαι σοσιαλιστής, ὁ ἄλλος θὰ μὲ πῇ κομμουνιστή. Ὄχι, κύριε, δὲν εἶμαι τίποτε ἀπ᾿ αὐτά• εἶμαι μόνο Χριστιανός.

Δὲν μὲ ἀκοῦς; Τότε θὰ ἔρθῃ ὁ ἀντίχριστος γιὰ νὰ σὲ κυβερνήσῃ καὶ θὰ γίνουν αὐτὰ ποὺ εἴπαμε.

Και ἄλλη φορά ο Γέροντας (στην Αθήνα το 1972) με το προφητικό του μάτι εἶδε την καταστροφή της Ελλάδος από την ΕΟΚ, ακούστε τον...


19 σχόλια:

  1. Αυτός τα είπε εμείς τι κάνουμε;;;;;
    και γιατί οι σύγχρονοι Δεσπότες και παπάδες δε ξεσηκώνονται;;;;;;;;
    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο για καλές θέσεις είναι οι καινουργοι Μητροπολίτες.Βλέπε Καλαμαριας.Που είσαι Πατέρα ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ να δεις τραπέζια συνεντεύξεις κ.α. πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν περιοριζόταν στο λόγο του θεού θα ήταν καλύτερα για όλους μας. Το λόγο τον αντιδραστικό με μπόλικο ανορθολογισμό, αντι-διαφωτισμό, αντι-δυτικισμό , μισαλοδοξία, ξενοφοβία, εθνικισμό, απέχθειας και φόβου απέναντι στην ανοικτή κοινωνία, την ελεύθερη αγορά, τον εκσυγχρονισμό, τις μεταρρυθμίσεις, τεχνοφοβίας, πατερναλισμού, ηθικισμού και συνωμοσιολογίας, ας τον άφηνε για τους ειδικούς του είδους κ.Καρατζαφέρη, Ψεκασμένους, Μιχαλολιάκους και λοιπούς εθνολαικιστές της Αριστερής Πλατφόρμας!
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τρικυμία στο κρανίο. Καταλαβαίνεις τι λες;;;;;

      Διαγραφή
    2. Σασπύρο τι έμαθα ; η συνιστώσα σου είπε να γίνεις Θεούσος σαν τον βουλευτή σου που πήγε προχθές στην Μελίτη να φιλήσει το χέρι του νέου δεσπότη ;;; ...Καλά μιλάμε είσαι σασπίρτο για τα ..ΤΣΙΡΚΟ..

      Διαγραφή
    3. Η καρδιά του μακαριστού π.Αυγουστίνου έπαλλε για Χριστό και Ελλάδα. Γι αυτό και μόλις την τελευταία στιγμή γλύτωσε τη σύλληψη από Ιταλούς καραμπινιέρους στα Ιωάννινα το 1941 όταν εκφώνησε εθνοκεντρικό κήρυγμα σε ναό της πόλεως. Ακολούθως λόγω της εθνεγερτικής του δράσεως επέσυρε τη μήνι και των Γερμανών κατακτητών. Στην Κοζάνη με τα συσσίτια που διοργάνωσε επί κατοχής έσωσε 8150 ψυχές απ τον εξ ασιτίας θάνατο.
      Σαν μητροπολίτης βάφτισε και στέγασε τους αθίγγανους ενώ επανειλημμένα συγκέντρωσε βοήθεια για τους εμπερίστατους λαούς των Βαλκανίων.
      Αγαπούσε τη χώρα του αλλά δεν ξεχνούσε και τους άλλους λαούς που υπέφεραν.

      Διαγραφή
    4. Στη γέμουσα σύγχυσης και στρέβλωσης της αληθινής έννοιας των λέξεων εποχή μας η προσήλωση στις επιταγές της ηθικής χαρακτηρίζεται "ηθικισμός", η αγάπη προς την πατρίδα και ο υγιής πατριωτισμός-εθνισμός "βαφτίζεται"εθνικισμός, η διαφώτιση του λαού και η καλλιέργεια σ αυτόν πνεύματος επαγρύπνησης γι αυτούς που επιβουλεύονται την ακεραιότητα του κράτους και που επιδιώκουν τη θρησκευτική, εθνική και πολιτιστική μας ομογενοποίηση ονομάζεται "συνωμοσιολογία" κ.ο.κ.

      Διαγραφή
  4. Άρα? Έξοδο από Ευρωζώνη και Ευρωπαική Ένωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε κράτη όπως το Ιράν το ιερατείο καθορίζει την πολιτική του κράτους. Η χώρα μου δε θέλω να μοιάζει στο Ιράν, αλλά στα πολιτισμένα κράτη της Δύσης.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε να σε δει κανένας γιατρός. Εσύ έχεις σοβαρό πρόβλημα.

      Διαγραφή
  6. Με ποια "πολιτισμένα" κράτη; Μήπως αυτά που έχουν νομιμοποιήσει την κτηνοβασία όπως η Γερμανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί; Οι κτηνοβάτες δεν έχουν ψυχή; Τους παιδόφιλους μανούλα δεν τους γέννησε; Τι μεσαιωνισμός είναι αυτός! Για δες εδώ, τι θα πει πολιτισμός:
      http://redskywarning.blogspot.gr/2015/07/love-wins.html
      Διογένης

      Διαγραφή
  7. Ουτε κι εγω, δεν θελω να μοιασει η χωρα μου Ιραν αλλα και ουτε να μοιασει στα πολιτισμενα κρατη τησ Δυσης , καθως η Ελλαδα εχει πολιτισμο εδω και αιωνες, καλυτερα να εκτιμισουμε αυτο που εχουμε πριν το απορριψουμε ,ναι στην ευρωπη αλλα δυο φορες ναι στην ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το κι αλλιώς: θέλουμε τα ευρώπουλά σας, αλλά εσάς όχι!
      Η Ελλάδα σήμερα έχει μόνο χρέη και παρασιτισμό. Η προγονοπληξία ως τρόπος να δραπετεύσεις από τη ζοφερή πραγματικότητα στο τέλος καταντάει αυτοκοροΐδία . Τα πάντα στηρίχτηκαν στο τερατούργημα της ελληνοχρισταιανικής ιδεολογίας που χρησιμοποίησε την προγονοπληξία για να ξεριζώσει την ευθύνη από την ψυχή μας. Δεν υπάρχει καμία σχέση του αρχαίου κόσμου με το χριστιανικό! Όλη αυτή η παραμυθία δημιούργησε τον αμέτοχο, αδιάφορο και μηδενιστή Έλληνα.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα... Και θα μας φωτισουν οι φωταδιστες της Δυσης. Τωρα... προκοψαμε!!!

      Διαγραφή
    3. στον 12.40 μ.μ. ειμαι ο 5.15μ.μ.,σεβομαι τις αποψεις σου αλλα δεν συμφωνω μαζι σου.
      - το γεγονος οτι μπορουμε να συνεργαζομαστε στο οικονομικο τομεα με την ευρωπη ειναι καλο, αλλωστε δεν μας τα χαριζουν ειναι δανεικα και η ελλαδα ανταποκρινεται στις υποχρεωσεις της αλλιως τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. αυτο ομως δεν πρεπει να αλλαζει και το τροπο που ζουμε, δηλαδη επειδη μου δανεισεις δεν σημαινει οτι θα μου αλλαξεις και τα φωτα μου.αν στο <> εννοεις οτι μαζι με τα δανεικα, τα οποια φυσικα θα διευκολυνουν την ζωη, μπορω να δεχτω να αλλαξω την ζωη μου οπως θελετε εσεις και το τι ειναι καλο και τι ειναι κακο θα το υποδειξουν οι δανειστες , τουτο τους καθιστα τυρρανους και οχι δανειστες ή οικονομικους συνεταιρους- οπως θελεις πες τους.
      - για να τελειωσει ο παρασιτισμος πρεπει να αλλαξουμε εμεις και να ζουμε με θαρρος, δουλεια και ονειρα, με φιλοτιμο και με ειλικρινια, πραγμα που θα φερει το χαμογελο πισω στα προσωτα μας αυτο θα ανεβασει το πηχη και θα μας καθιστα αυτηρους και σε αυτους που μας καθοδηγουν , οι ταγοι μας θα αλλαξουν απο τα νεα δεδομενα της ζωης και ετσι θα <>. δυσκολο αλλα κατορθωτο αν δουλεψει ο καθεις με τον εαυτο του.
      - αν απορριψουμε την ιστορια των προγονων μας, τοτε οδηγηθουμε ή στην εναρξη μιας νεας ζωης με αποτελεσμα να ξεχασουμε ποιοι ειμαστε και να χαθουμε σαν εθνος πανω στην γη, (εχει γινει σε αλλα εθνη) . γιατι λοιπον να αφησουμε πισω τον πολιτισμο μας τον οποιο οι αλλοι λαοι το θαυμαζουν, οι δε ευρωπαιοι αλλαξαν την ευρωπη στηριζομενοι στον ελληνικο πολιτισμο? ξαξαγραφω, πρωτα ας εκτιμησουμε αυτο που εχουμε και αν εχουν κατι οι αλλοι το οποιο ειναι καλυτερο το περνουμε και το προσαρμωζουμε στα δικα μας δεδομενα, ετσι απλα.
      - οσο αναφορα <>, χαιρομαι απο το γεγονος οτι αναγνωριζεις οτι υπαρχει
      ελληνοχριστιανικος κοσμος. τουτος ο κοσμος ποτε δεν απεφυγε την ευθυνη ουτε κατεστησε τον ανθρωπο αμετοχο ή αδιαφορο ή μηδενιστη. αν θυμασε οι πατερες μας -εκτος απο τα πολλα λαθοι που καναν και μπορουμε να μιλαμε πολλη ωρα για αυτα- οχι ολοι λιγοι, ( ολων των ηλικιων και των δυο φυλων) αλλα γενναιοι , σταθηκαν στο υψος των περιστασεων με αυτοθυσια και γιναν παραδειγμα για εμας. και μας ειπαν οτι το καλο παραδειγμα προς μιμηση το κακο προς αποφυγη,
      - δεν λεω να γινουμε σας τους προγονους μας αλλα καλυτεροι απο αυτους πανω σε αυτο που μας εχει παραδωθει -αγαπη για την Πατριδα την Ελευτερια και τον Χριστο -τουτη η σκεψει με καθιστα αμετοχο ή αδιαφορο ή μηδενιστη? δεν νομιζω. ενα απο τα διδαγματα των προγονων μας ειναι να σεβομαστε και την αντιθετη γνωμη, ετσι λοιπον μπορουμε να ζουμε μαζι με τους αλλους που εχουν αντιθετη γνωμη για τα πραγματα, χωρις ομως να προσπαθουμε να τους μοιασουμε.
      - εχουμε παραλαβει μεγαλη κληρονομια και οφειλουμε να την παραδοσουμε καλυτερη στα παιδια μας και ανοθευτη.
      ευχαριστω που μου απαντησες.

      Διαγραφή
  8. Κάποια θλιβερά ασήμαντα ανθρωπάκια που αδυνατούν να καταλάβουν το ηθικό μέγεθος του Άγιου αυτού ανθρώπου ,προσπαθούν να τον πετροβολήσουν. Μακάρι να ζούσε στις μέρες μας. Ευτυχώς μας άφησε παρακαταθήκη τον προφητικό λόγο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που και ανάμεσα στους Αγίους υπάρχει διαφωνία. Ο Άγιος Θεσσαλονίκης Άνθιμος πρεσβεύει ακριβώς τα αντίθετα: την πάση θυσία παραμονή μας στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Εκτός οι του Σύρριζα που τα έχουν μπερδεμένα, μήπως και οι της εκκλησίας είναι σε σύγχυση;

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.