Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ναι ή Όχι;

Κατ αρχήν:
Θεωρώ υπέρτατο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζει ο πολίτης και είμαι υπέρ των Δημοψηφισμάτων για σημαντικά ζητήματα της χώρας!!!! Όμως ... ο χρόνος επιλογής του, δημοψηφίσματος, είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι εγκληματικός!

Θα ήταν σωστό το δημοψήφισμα εάν,
• Εάν είχε δυο σαφείς «Επιλογές - Προτάσεις» στις οποίες καλούμαστε να πάρουμε θέση ή,
• Να είχαμε τις προτάσεις της Κυβέρνησης πάνω στις οποίες θα αποφασίζαμε!
Όμως το κείμενο του ψηφοδελτίου είναι τουλάχιστον άθλιο, ενώ φαίνεται να είναι και ανύπαρκτο μια και δεν ισχύει !
Πολύ πονηρά στημένο για να υφαρπάξει και την ψήφο των απρόσεκτων!
Και τώρα στο δίλημμα: ΝΑΙ η ΟΧΙ? (διαλεκτικό το ερώτημα).
Το συναίσθημα λέει ένα καραμπινάτο ΟΧΙ, για να τιμωρήσω τόσο αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση όσο και τους ξένους που συμπεριφέρθηκαν τόσο σκληρά στην χώρα μας!
Αλλά όμως που μας οδηγεί το ΟΧΙ?

Κατά την άποψη μου το ΟΧΙ:
- Μας οδηγεί στο άγνωστο με..... ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΚΑ, χωρίς Ελπίδα!
- Χωρίς ελπίδες για βοήθεια από πουθενά,
- Χωρίς Μηχανισμούς ή "Θεσμούς", έστω κακούς, αλλά υπαρκτούς (!), μέσα στους οποίους, μπορούμε να παλεύουμε ή τέλος πάντων να εκλιπαρούμε τα ψίχουλα της βοήθειας ή "βοήθειας"!
- Μόνους και έρημους! Αποξενωμένους από του πάντες!
- Χωρίς συμμάχους, χωρίς φίλους, ...ανάδελφοι!!!
Σε ποιους θα στηριχθούμε? Στους Ρώσους? Στους Κινέζους? Στους γείτονές μας? μα αυτοί είναι "εχθροί" μας!!!

Η λογική όμως λέει ένα παλικαρίσιο ΝΑΙ!!!
Παλικαρίσιο, γιατί?
Ο δρόμος γνωστός! Είναι πάρα πολύ δύσκολος, αλλά τις δυσκολίες τις ξέρουμε και είναι για τους αγωνιστές! Θα τις παλέψουμε,!
Έχουμε ελπίδες!!! Λίγες, αλλά υπαρκτές!!! ...,
o Μπορεί και να αλλάξουμε Εμείς!
o Να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ,
o Μπορεί να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη!,
o Να δημιουργήσουμε κάποιες συμμαχίες!,
o Να γίνει κάτι τέλος πάντων και λίγο - λίγο να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε!!!
o Παλεύουμε!!, οι Έλληνες πάντα πάλευαν!!!...
o Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
Άρα η απάντηση για μένα είναι ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στην Ελπίδα !!!

Το ΟΧΙ, που οδηγεί?
Με βεβαιότητα στον όλεθρο και
Στο .... "περήφανο" εθνικό μας νόμισμα!!!
Σαν οικονομολόγος, λέω ότι, προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί, θα γίνει μία γενναία υποτίμηση του Εθνικού Νομίσματος, τουλάχιστον 50% ίσως και 70% αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί η αγοραστική μας δυνατότητα ανάλογα για τα εισαγόμενα προϊόντα! Θα μειωθεί ο πραγματικός μας μισθός και οι συντάξεις στα επίπεδα των 150€ 250€ (όπως είναι στις όμορες βαλκανικές χώρες)! Οι υποχρεώσεις όμως θα παραμένουν σε Ευρώ!
Με την δραχμή θα τα οικονομήσουν αυτοί που έχουν τα λεφτά τους έξω!
Ποιοι είναι αυτοί?
Οι έχοντες και οι κατέχοντες! Μεταξύ αυτών και πολιτικοί ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΏΣΕΩΝ!
Ο λαουτζίκος όμως? Αυτός μπορεί να περιμένει ....... σε ΑΤΜ η σε ...... ουρές συσσιτίων!!!
Σχεδόν πάντα οι αποφάσεις που στηρίζονται στην λογική μπορεί να μην έχουν πάντα θεαματικά αποτελέσματα, είναι όμως ως επί το πλείστον αναμενόμενα!
Οι αποφάσεις με το συναίσθημα είναι τζόγος!
Παίζουμε την ζωή μας Ρώσικη ρουλέτα?!!!!! Παίζουμε την ζωή των παιδιών μας Κορώνα - Γράμματα επιλέγοντας το ΟΧΙ?
Το ΝΑΙ γνωρίζουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, όμως όπως είπα και πιο πάνω, έχουμε την ελπίδα, ότι θα το παλέψουμε και πιθανοί μελλοντικοί συσχετισμοί θα βελτιώσουν τους όρους (π.χ.haircut κτλ)!
Το Όχι, οδηγεί στον όλεθρο!
Απομονωμένοι απο όλους!
Χωρίς τους ευρωπαίους, ποιοι θα είναι δίπλα μας?
Οι Ρώσοι? Οι Κινέζοι? Οι γείτονες μας οι Τούρκοι? Ποιοι?
Χωρίς ελπίδα βοήθειας από πουθενά! Απειροελάχιστο δείγμα του τι θα συμβεί είναι η κατάσταση με τα ΑΤΜ που ζούμε!
Συμμερίζομαι απόλυτα την αγανάκτηση, όλων και κυρίως των νέων για την σημερινή κατάσταση. Πράγματι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε πολλούς! Πολιτικούς ψεύτες, επίορκους, κλέφτες, σαλτιμπάγκους (ΟΛΩΝ των αποχρώσεων), αλλά και πολίτες που τους ψήφιζαν επειδή τους έλεγαν τα πιο ωραία ψέματα κι΄ας γνώριζαν ότι είναι ψέματα ή που βολεύονταν με τα ρουσφέτια ή τα ξεροκόκαλα που τους πετούσαν !
Σήμερα έχουμε μία κυβέρνηση που, ενώ γνώριζε την εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, δίχασε τον λαό με:
Τεράστια ψέματα,
με χίμαιρες, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων,
με επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο (υπάρχει και προμήθεια 12%!),
με Σκίσιμο των Μνημονίων με ένα άρθρο σε μία στιγμή!
Έλεγαν με ζουρνάδες και νταούλια θα χορέψουν οι Μερκελοσαρκοζίδες και Ολαντρέου!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ!
Αυτής που μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση!
Πέντε μήνες δήθεν διαπραγματεύεται να φέρει 8 φόρες πιο σκληρά μέτρα από αυτά που έφεραν οι απαράδεκτοι προηγούμενοι!
Και ενώ ένα Δημοψήφισμα είναι κατ΄αρχήν μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, την έκαναν θηλιά στον λαιμό του Έλληνα, με τις τράπεζες κλειστές και τις ατέλειωτες ουρές στα ΑΤΜ!
Τώρα όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα ψέματα, είμαστε ήδη στον γκρεμό!!!
Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών! Ας σωθούμε και μετά να αποδοθούν ... "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"!
Εμείς όμως οι κάπως μεγαλύτεροι έχουμε την υποχρέωση με λογική και σύνεση με βάσει την εμπειρία από σωστά ή λάθος πράγματα που συνέβησαν στην ζωή μας να εκφράσουμε την άποψή μας!
Σοφία είναι να διδάσκεσαι από τα λάθη σου!
Η εμπειρία μας είναι πολύτιμη! Όταν λοιπόν εμείς βλέπουμε τους αγαπητούς κατά τα άλλα, συμπολίτες μας, να κατευθύνουν την χώρα προς την αυτοκαταστροφή συνεπαρμένοι από τα συναισθήματα αγανάκτησης και τις ψευδείς υποσχέσεις των κυβερνώντων, για τον παράδεισο που δεν υπάρχει, αλλά οι σημερινοί κυβερνώντες τον ευαγγελίζονται, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σας επισημάνουμε ότι εκεί που μας πάτε είναι ο γκρεμός!
Εάν θέλεις να πέσεις στον άγνωστο γκρεμό προσπαθώντας να δραπετεύσεις από τις Πολύ μεγάλες δυσκολίες της πραγματικότητας, ίσως είναι δικαίωμά σου, δεν νομίζω όμως ότι είναι δικαίωμά σου, να παρασύρεται μία ολόκληρη χώρα στον Όλεθρο λόγω αγανάκτησης και άγνοιας κινδύνου!!!

ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

8 σχόλια:

  1. Εσυ τωρα πες μας που ανηκεις;στους εχοντες και κατεχοντες η στον "λαουτζικο" ( δεν ντρεπεσαι αληθεια να αποκαλεις ετσι τους μη εχοντες, την πλειοψηφια του φτωχοποιημενου ελληνικου λαου!!!). Ειλικρινα εισαι αλλος ενας λογος που θα ψηφισω και με τα δυο χερια οχι την κυριακη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Στρατο για το άρθρο σου .Είσε και παληκαρι που το αναρτας επώνυμα.ο συμμαθητής σου Τ.Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειάζεται με τα δύο σου να βγάλεις τα μάτια σου γιατί εισαι ήδη τυφλός. Προς 3.44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε(!), 3:44, Εγώ αντί να επαναπαυτω στο κατά την άποψη σου βόλεμα, έχω το θάρρος να εκφράσω, σαν υπεύθυνος πολίτης, δημόσια την άποψη μου, χωρίς εξαρτήσεις από οπουδήποτε, θεωρώντας ότι συμβάλλω με την άποψή μου στο κοινό καλό! Δεν μου χαρίστηκε κανένας και ούτε περιμένω! Από την ωρα που στάθηκα στα πόδια μου δουλεύω σκληρά όπως όλα τα παιδιά της γενιάς μου που μεγάλωσαν στα χωριά μας με τις αγροτικές δραστηριότητες! Τα τελευταία 35 χρόνια δουλεύω σκληρά σχεδόν 16 ώρες την μερα 7 μέρες βδομάδα ! Η όποια επιτυχημένη πορεία μου, όμως δεν με έκανε κοινωνικά ανάλγητο αλλά να συνεχιζω να σκέφτομαι και τον πάσχοντα συνάνθρωπο μου και είμαι πολύ περήφανος για αυτό! Εύχομαι να κάνω λάθος εκτιμήσεις, αλλά εάν δεν κάνω λάθος, τότε δεν θα ήθελα να μου ζητήσεις συγγνώμη, απλά να λες "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"και να δεις στα μάτια αυτούς που με την άγνοιά σου πήρες στον λαιμό σου!! Σχετικά με το "λαουτζίκο" έχει την έννοια της απόλυτης συμπάθειας και κατανόησης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανίδης Θεόφιλος

    Στράτο , με το άρθρο σου συμφωνώ σχεδόν απόλυτα! Σχόλια που δεν είναι επώνυμα δεν τα διαβάζω ΠΟΤΕ! Άρα , τα θεωρώ ως μη ειπωθέντα! Τελικά το δήθεν δημοψήφισμα είναι τελικά μυστήριο! Δηλ οι στόχοι πια είναι μυστήριοι! Το θεωρώ επικίνδυνο !! Δεν ξέρω αν παίζεις σκάκι, αλλά αν δεις τις επόμενες πέντε κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα του δημοψηφίσματος, τότε θα τρίβεις τα μάτια σου! Με σεβασμό στην πιθανή άλλη άποψη! Πανίδης Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηφίζοντας ΝΑΙ σε τέτοια μέτρα κάνουμε ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Ούτε ένα μέτρο δε προτάθηκε που να οδηγεί σε ανάπτυξη. Με περισσότερους φόρους το μόνο που θα καταφέρουν είναι μια μικρή μείωση στα έξοδα που όμως δε φτάνει για την αποπληρωμή του χρέους.
    Και αν εσείς φοβάστε μη χάσετε τα κεκτημένα σας, εγώ φοβάμαι που βλέπω τους παλιούς μου συμμαθητές να φεύγουν ένας-ένας στο εξωτερικό.
    Είναι ντροπή που για μια φορά στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών της χώρας δίνεται πραγματικό βήμα στο λαό, εσείς που δήθεν γνωρίζετε τα πράματα, αντί να εξηγήσετε τα μέτρα, την αποτελεσματικότητά τους και τις επιπτώσεις που θα φέρουν, και με βάση αυτά να κρίνουν σωστά τι να ψηφίσουν, εσείς προτιμάτε τη τρομολαγνεία για να τους φέρετε στα δικά σας θέλω. (Και επειδή προτιμώ να μην μου βάζουν ταμπέλες παραμένω ανώνυμος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε (!), Τα μέτρα είτε αυτά που πρότεινε η κυβέρνηση είτε αυτά που πρότεινε ο Γιούγκερ είναι εξαιρετικά επώδυνα, η διαφορά τους είναι μόλις λίγα εκατομμύρια! Κατά την άποψή μου, δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, αλλά να σώσουν το τομάρι τους! Η καταστροφή που ήδη ήρθε, με το ατυχές(?) timing του δημοψήσματος, είναι πολύ μεγαλύτερη! Με οποιοδήποτε πλέον αποτέλεσμα τίποτα δεν θα είναι όπως πρίν! Οι νέοι, όπως έγραψα και στο κυρίως κείμενο μου, δικαίως είστε αγανακτισμένοι από την σημερινή κατάσταση της χώρας!! Ομως τα κακώς κείμενα δεν διορθώνονται με τα νέα λάθη! και μάλιστα με καταστροφικά λάθη! Κοντός ψαλμός αλληλούια! Θα δείς τα αποτελέσματα των επιλογών των κυβερνώντων σε λίγες ώρες! Και εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε! Απλά όταν κάνεις κάποιες επιλογές πρέπει να έχεις στην άκρη του μυαλού σου, ότι πρέπει να έχεις κάποια διέξοδο διαφυγής! Θα την έχεις? είδωμεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ φίλε Στρατο κάθε σου λέξη είναι σωστή μα για τα σωστά αυτιά. Και μόνο που ρίχτηκε το μπαλάκι "στον κυριαρχο λαό ώστε να έχει αυτός την ευθύνη, η κυβέρνηση σαν νέος ποντιος Πιλάτος, δείχνει ότι δεν είναι ικανή να κυβερνήσει. Καλύτερα να πάνε όλοι σπίτι τους τουλάχιστον να μην μας κοροϊδεύουν και να μας στοιχίζουν όλα τα λεφτά.Λη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.