Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ξεκινά το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά

Ξεκινά απόψε το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά, το οποίο θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συλλόγων και χορευτικών συγκροτημάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Έναρξη Παμμακεδονικού ανταμώματος
Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατειά Σιταριάς
Η εκδήλωση της Παρασκευής χωρίζεται σε 2 ενότητες:
1. Στις 8:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 5ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος από τον πρόεδρο του Π.Σ Σιταριάς Φλώρινας «Νέοι Ορίζοντες» Νικόλαο Ιωάννου.
Θα ακολουθήσει ομιλία από την Θωμαΐδα Κακούλη, Καθηγήτρια Βιοεπιστημών και Βιοτεχνολογίας Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Carlow Ιρλανδίας και πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. Η θεματολογία της διάλεξης θα είναι: «Ο Καπετάν Μιχάλης, η Κρήτη και ο Μακεδονικός Αγώνας».
2. Έπειτα πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και ομογενειακοί σύλλογοι από την Γερμανία, θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα. Ο κάθε σύλλογος θα παρουσιάσει χορούς της περιοχής του. Οι σύλλογοι δεν θα ξεπερνούν τους επτά σε αριθμό. Μετά από την εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο και θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς και στους συμμετέχοντες συλλόγους.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση».

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Λήξη Παμμακεδονικού Ανταμώματος
Ώρα έναρξης: 6:00 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς.
Στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 5ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά, κατά την οποία ο μητροπολίτης Φλώρινας θα πραγματοποιήσει Αγιασμό. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο και θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιο Τάτσιο.
Στις 7:00 μμ ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν (πέρυσι συμμετείχαν 83), χωρισμένοι σε τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Κατά την διάρκεια της αντάμωσης θα δοθούν αναμνηστικά στους πρόεδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Τη λήξη του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα κηρύξει ο πρόεδρος του συλλόγου Νικόλαος Ιωάννου μαζί με τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο.
Οι ορχήστρες που θα πλαισιώνουν την εκδήλωση είναι «Μελώδια Παράδοσης» του Ιωάννη Ζλατάνη και «Παραδοσιακό Σεργιάνι».

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
Τόπος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Στα πλαίσια του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Φλώρινας θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Μακεδονία. Οι συμμετοχές των συλλόγων δεν θα ξεπεράσουν τις 7 σε αριθμό. Έπειτα από την εμφάνιση όλων των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.