Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Βραδιά φιλαναγνωσίας στο δημοτικό σχολείο Μελίτης

Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, οι δάσκαλοι του ολοήμερου Δημοτικού σχολείου Μελίτης, Μελπομένη Γυφτοπούλου και Γεώργιος Κύρου, σε συνεργασία με τη δασκάλα της πληροφορικής Ελευθερία Τερπένη, διοργάνωσαν μια υπέροχη γιορτή για τα παιδιά μας.
Στα πλαίσια του προγράμματος ″Φιλαναγνωσίας″, στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά του ολοήμερου και του οποίου βασικός διοργανωτής και υποστηρικτής είναι η δασκάλα Μελπομένη Γυφτοπούλου, τα παιδιά εξέφρασαν την άποψη τους για το βιβλίο και διάβασαν ποιήματα που έγραψαν τα ίδια. Παρουσίασαν σε ηλεκτρονική μορφή τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου, καθώς επίσης και του Ελλαδικού χώρου. Τέλος, όλα τα παιδιά βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερη βράβευση υπήρξε για τους βιβλιόφιλους μαθητές με τον μεγαλύτερο αριθμό ανάγνωσης βιβλίων.
Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Ιωάννη Κασκαμανίδη, σχολικό σύμβουλο, και την κυρία Δήμητρα Γκούλη, υπεύθυνη σχολικών προγραμμάτων, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και τη δασκάλα της Πληροφορικής Ελευθερία Τερπένη για την πολύτιμη βοήθεια της.
Ιδιαίτερα όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το δάσκαλο Γεώργιο Κύρου και τη δασκάλα Μελπομένη Γυφτοπούλου, οι οποίοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να επιτύχουν μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές μαθητών στο ολοήμερο σχολείο για όλα τα έτη λειτουργίας του στη Μελίτη. Σας ευχαριστούμε για την ψυχική ευεξία που προσφέρετε στα παιδιά μας, για την αγάπη που τους καλλιεργείτε για το σχολείο και τη γνώση.
Κλείνοντας την επιστολή, θα θέλαμε ν’ απευθυνθούμε στους μικρούς μας μαθητές, το μέλλον του τόπου μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα λόγια μιας διευθύντριας σχολείου. ″Να αγαπάτε το σχολείο, να διαβάζετε, συνέχεια να διαβάζετε, γιατί οι γνώσεις είναι αυτό που τους πονά.″

Με βαθειά εκτίμηση
Οι γονείς των παιδιών του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μελίτης

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητηρια στουϛ δασκαλουϛ κ στουϛ μαθητεϛ. Η αγαπη για το βιβλιο, καλλιεργει την καρδια κ το μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.