Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για το σεισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εργαστήριο επιχειρησιακού σχεδιασμού για το σεισμό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος του εργαστηρίου είναι ο συντονισμός των δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μετά από σεισμό και η άμεση απόκριση του μηχανισμού. Στις εργασίες συμμετείχαν στελέχη του ΟΑΣΠ, οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας και οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Χαιρετίζοντας τις εργασίες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των επιχειρησιακών παραγόντων και των εμπλεκόμενων φορέων και διαβεβαίωσε ότι από πλευράς τεχνικών υπηρεσιών γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο των κτιρίων, δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης.
Απο την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας επισήμανε την ύψιστη προτεραιότητα που έχει ο προσεισμικός έλεγχος και η θωράκιση της Περιφέρειας, λόγω και του σεισμικού της παρελθόντος και πρόσθεσε ότι όλες οι συσκέψεις που γίνονται με τις ομάδες εργασίας συμβάλουν στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον ορθότερο επιχειρησιακό προγραμματισμό και σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.