Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση για τη διάσωση και διάδοση παραδοσιακών ποικιλιών

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου με την εναλλακτική κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ», την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο. Αρμενοχωρίου.
Η ομάδα των καλλιεργητών από την κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ» αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη των ημερών να διασωθούν και να διαδοθούν οι ντόπιες παραδοσιακές καλλιέργειες, καθώς εξασφαλίζουν μοναδική ποιότητα και αμέτρητα διατροφικά οφέλη. Η διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών είναι η συνέχιση της παράδοσής μας, η ιστορία και η ταυτότητα του τόπου μας. Επιπλέον ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την τράπεζα σπόρων που έχουν ιδρύσει και τον τρόπο ανταλλαγής τους μεταξύ των μελών.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασαν δωρεάν σπόρους και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τον τρόπο συλλογής και διατήρησής τους. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της κοινότητας «ΠΕΛΙΤΙ» για τη συνεργασία τους και τους συγχαίρουμε για την αφιλοκερδή πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.