Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο παύσης εργασιών της 3ης βάρδιας στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με την παύση των εργασιών της 3ης βάρδιας στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας.

Εάν αυτό αληθεύει μπορεί να συνεπάγεται την απόλυση περίπου 50 εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 01 Μαρτίου συγκλήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Δ.Δ. Αχλάδας με θέμα τη μετεγκατάσταση του οικισμού όπου και αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή για το παραπάνω θέμα. Εκεί ακούστηκαν "ανεύθυνες φωνές" που ζητούσαν και το κλείσιμο του συγκεκριμένου ορυχείου. Αυτές οι "ανεύθυνες φωνές" θα πρέπει να σταματήσουν και να σκεφτούν τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν έχοντας ως δεδομένο ότι όλη η περιοχή έχει στηρίξει την οικονομία της στη λειτουργία του παραπάνω ορυχείου. Το να είναι οι εργαζόμενοι "όμηροι" μιας διαμάχης είναι μη αποδεκτό.

Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι σε οποιασδήποτε μορφής παύσης της εργασίας προσωρινής ή οριστικής (διαθεσιμότητα - απόλυση) και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που είναι αναγκαίες.

Καταγγέλλουμε λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση και τους καλούμε ταυτόχρονα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν θέτοντας αρκετές θέσεις εργασίας προς αμφισβήτηση.

Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι: εχθρός μας δεν είναι κανείς άλλος παρά μόνο η ανεργία και ζητούμε το αυτονόητο ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ που εκτός από συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα αποτελεί και μοχλό ουσιαστικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Από ένα σημείο και πέρα οι θέσεις εργασίας δεν χαρίζονται αλλά επινοούνται. Έχουμε μπροστά μας μια ζοφερή πραγματικότητα με τεράστια ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη απασχόληση και αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Αν δεν μπορέσουμε ως κοινωνία να σώσουμε έστω και μία θέση εργασίας θα θεωρηθούμε αποτυχημένοι. Όπως αποτυχημένοι θα θεωρηθούμε και αν δεν βρούμε τρόπο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας και
του Εργοταξιακού Σωματείου Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

4 σχόλια:

  1. Τι λέτε βρέ?ποιος τα έγραψε αυτά ? το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο ή εκπρόσωποι της εταιρίας?Και αυτοί μου φαίνεται ''τσιράκια'' των εταιριών είναι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερεται και εσεις τι θελεται μου φενεται....άλλωστε σας το ειχα πει ερχεται και η σηρα σας και που είστε ακομα.εκτος οτι δεν θα εχετε δουλεια θα σκοτοθιται και αναμεταξη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. k an stamatisi i triti bardia tha tin stamatisi o kyrios mpiros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7.02 είτε δεν έχεις κάνει άνεργος, είτε δεν έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα για να καταλάβεις πως είναι να υπάρχει πιθανότητα να απολυθεις. Μάλλον βολεμένος είσαι (Δεητζης μήπως ή Αχλαδιωτης ? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.