Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ακόμη 1.764 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το Φεβρουάριο

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.764 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Φεβρουάριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (624 άτομα), το Πακιστάν (301 άτομα), τη Γεωργία (88 άτομα), το Μπαγκλαντές (66 άτομα) και τη Συρία (42 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς).
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

3 σχόλια:

  1. Αυτό ρε παιδιά με την αστυνομία δεν το καταλαβαίνω. Όλες οι δημόσιες υπηρσίες εκτελούν πράξεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Καμία δεν τις δημοσιεύει πλην της αστυνομίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν λόγου χάρη έλεγε η εφορία οτι διενεργήθηκαν 125 φορολογικοί έλγχοι ή να έλεγε η πολεοδομία οτι εκδόθηκαν 125 οικοδομικές άδειες. Μήπως με αυτά που δημοσιεύουν θέλουν να κρύψουν της αεργία τους; Η σωστή ανάγνωση της είδησης είναι οτι απελαθηκαν ακόμα 1764 μετανάστες επι συνόλου 1000000. Μπράβο, μεγάλο κατόρθωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δημοσιεύει και η δική σου υπηρεσία εργατικέ ανώνυμε-φίλε τη δραστηριότητά της για να δούμε αν έχεις δίκιο ή είσαι απλά κομπλεξικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εισαι εμπαθης ολες οι υπηρεσιες του δημοσιου θα επρεπε να κανουν δημοσιο απολογισμο για να γνωριζει ο πολιτης τι γινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.