Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόσκληση για τη διαβούλευση των κοινωνικών φορέων για την διαμόρφωση «κοινωνικής σύμπραξης» στην Π.Ε. Φλώρινας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής Υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και έπειτα από την σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας ,Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τους Δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, προτίθενται να διαμορφώσουν Κοινωνική Σύμπραξη.
Σκοπός της σύμπραξης είναι ο σχεδιασμός, η σύνταξη και υλοποίηση δράσεων και κοινωνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
με κύριο στόχος τη μείωση του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Μετά την τελική συνάντηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την διαμόρφωση της παραπάνω πράξης καλούνται να συμμετέχουν ως κοινωνικοί φορείς στη διαβούλευση εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους:
• Φορείς Τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και επιχειρήσεις αυτών
• Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
• ΝΠΙΔ πιστοποιημένα στο πλαίσιο του Ν.2646/98 και της ΚΥΑ Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 34029/22-3-2012
• Καταναλωτικές Οργανώσεις που εντάσσονται στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (Ν.2251/94) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
• ΝΠΙΔ και Άτυπα κοινωνικά δίκτυα με πρωτοβουλίες και δράσεις διανομής ειδών σε απόρους
•Μητροπόλεις

Οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ΠΕ Φλώρινας και διαθέτουν:
• Προηγούμενη εμπειρία με τις ομάδες στόχου του Ε.Π. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ», όπως άποροι με παιδιά (με ιδιαίτερη έμφαση σε μονογονεϊκές / πολυμελείς οικογένειες) καθώς και άστεγοι
• Προηγούμενη εμπειρία σχετική με τη συγκέντρωση, διανομή ειδών υλικής στέρησης (π.χ. διανομή τροφίμων, ειδών ένδυσης)
• Προηγούμενη εμπειρία σχετική με δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης και ένταξης
• Επάρκεια πόρων (εγκαταστάσεις αποθήκευσης/διανομής, κατάλληλο προσωπικό κλπ) για την υλοποίηση της Πράξης.

Για τον Δήμο Αμυνταίου, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ειδικά διαμορφωμένων ερωτηματολόγιων της διαβούλευσης είναι η 11η Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους ΤΕΒΑ/FEAD)» και την πρόσκληση μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες του ΥΠΕΚΑΠ http://www.ypakp.gr. Επίσης μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αντιδημάρχου κ. Θεοδωρίδη Αβραάμ και στο τηλέφωνο 2386350148.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.