Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Νέοι από 9 χώρες στη Φλώρινα (video)

Νέοι και νέες από 9 χώρες βρίσκονται στη Φλώρινα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus που διοργανώνεται από τον ΟΕΝΕΦ. Χθες, επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο, με τον οποίο συζήτησαν γενικά θέματα που αφορούν την περιοχή και κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από την εδώ παραμονή τους.

6 σχόλια:

  1. Ο ΟΕΝΕΦ, λένε, προάγει την Ευρώπη των λαών. Το κακό είναι πως κι οι λαοί προάγουν την Ευρώπη των ΟΕΝΕΦ. Τα erasmus, λένε, πως τα προάγει ο ΟΕΝΕΦ. Το κακό είναι πως κι ο ΟΕΝΕΦ προάγεται από τα Erasmus. Νομίζω πως μοιράζεται και εγχειρίδιο φέρον τον τίτλο "Το εγκόλπιο του καλού τουρίστα, πενήντα συν ένας τρόποι να γίνετε αρεστοί χωρίς να μιλάτε". Όταν η πολιτική οικονομία παρουσιάζεται με όρους πρωινάδικου, όταν οι πολιτικές δίνονται με προφίλ έξυπνης φθηνής λυσούλας για να φωτίσει η γκαρσονιέρα σας στις γιορτές, τότε οι εμφανίσεις σε ενημερωτικούλια θα ξυπνούν υπερηφάνειες. Όπως έλεγε κι ο Bill Feldow στο αριστούργημά του "Η διαλεκτική του κλειδαρά κι η κοινωνία της γκρίνιας", κάθε κλειδί καλό είναι να ταιριάζει σε μία μόνο πόρτα, όταν ταιριάζει σε περισσότερες τότε η πόρτα χάνει την αξία της και το κλειδί γίνεται ένα είδος πληθωριστικού εργαλείου, άρα χάνεται κι η δική του αξία. Αυτά τα κλειδιά, λέει κλείνοντας, φυτρώνουν σε κήπους. Εκεί που εσύ δεν το περιμένεις.

    J. M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αυτό που θα έλεγα για τον ΟΕΝΕΦ είναι ότι δεν ανταπολρίνεται κατα κύριο λόγο στο όνομα που έχει και δεύτερον και συνέχεια του πρώτου ότι ιδιαίτερα σε μια περίοδο με πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση δεν γίνεται να έχεις αυτό το όνομα και να μην κάνεις τίποτα σχετικά με τα παραπάνω προβλήματα.Ενεργός νέος δεν είναι μόνο αυτός που πηγαίνει erasmus αν είναι δυνατόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεμιτή κάθε παρατήρηση για την βελτίωση του χαρακτηρα του ΟΕΝΕΦ. Αυτό που θα έλεγα ειναι ότι όσοι σχολιάζουν και μάλιστα αρνητικά όσα κάνει ο σύλλογος προφανώς και δεν είναι καλά ενηνερωμένοι. Από το 2009 έως και σήμερα οι δράσεις περιλαμβάνουν την ενεργή και αποδεδειγμένη στήριξη δράσεων όπως η διοργάνωση των συγκεντρώσεν για το πετρέλαιο θέρμανσης, η επιστροφή του τρένου, το πανεπιστήμιο, εθελοντικός καθαρισμός, 3 συνεχώμενα χρόνια ενημέρωση για το AIDS με την PRAXIS, ενημερωτικές ημερίδες για την Ευρ. Ένωση, συνεργασία με φορείς για διάφορες άλλες κοινωνικές και πολιτιστικες δράσεια κλπ.
    Το θετικό είναι πως όλες αυτές οι δράσεις δημοσιοποιήθηκαν απο τα τοπικα ΜΜΕ και από το νέα φλώρινα οπότε μπορείτε να ανατρέξετε και να επιβεβαιώσετε.
    Αναφορικά με τα προγράμματα ανταλλάγών είναι μία τεράστια ευκαιρία για τους νέους μας να βρεθούν στο εξωτερικο και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.
    Η Φλώρινα γίνεται γνωστή σε όλη την ευρώπη και μάλιστα. Οι νέοι του τόπου μας και οι φοιτητές έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή έχω δει από κοντά τον συγκεκριμένο σύλλογο, δεν μπορεί να κάνει μόνο ταξιδάκια και τραπέζια που στο κάτω κάτω τα πληρώνουμε εμείς ,αλλά να δείξει και το καλό του πρόσωπο, όσα είπαν πριν για το τρένο κτλ.Πρώτα τους ενδιαφέρει η καλοπέρασή τους και μετά όλα τα άλλα.Ας κόψουν τα ταξιδάκια τους και ας κάνουν όλα τα άλλα,τότε θα τους παραδεχτούμε.Με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου να μην τρωγοπίνουν άλλο.Να βάλουν το χέρι στην δική τους τσέπη και να πάνε όπου θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λάσπη και η μιζέρια σου κακομοίρη φορολογούμενε δεν έχει όριο. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Αλλά εσύ μόνον αλεπού δεν είσαι... για ασβοκούναβο μου μοιάζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εσύ για αγριογούρουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.