Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Μέλισσες δολοφόνοι στη Φλώρινα

Δίπλα από τα ΚΑΠΗ Φλώρινας ιδιώτης μανάβης ξεπουλά κρασοστάφυλα εδώ και αρκετές μέρες μεγάλης ποσότητας (250 με 300 κλούβες καθημερινά) με αποτέλεσμα να μαζευτεί σμήνος από μέλισσες μέσα στην καρδιά της λαϊκής.
Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά είναι περαστικοί από το σημείο.
Φανερά ενοχλημένος ο κόσμος αλλά και οι υπόλοιποι καταστηματάρχες της περιοχής είναι Αγανακτισμένοι από το σμήνος μελισσών φοβούμενοι τα τσιμπήματα.

Τετάρτη 1η Οκτωβρίου.Ηλικιωμένος δέχεται 2 τσιμπήματα λιποθυμά και πέφτει σε κώμα.
Με την άψογη αντίδραση των περαστικών καλώντας ασθενοφόρο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη να επαναφέρουν τον υπερήλικα από το σοβαρό αλλεργικό σοκ και ευτυχώς τα καταφέρνουν.

Κάτι πρέπει να κάνω σκέφτηκα και επικοινωνώ με την αστυνομική διεύθυνση Φλώρινας για να ρωτήσω το πόσο επικίνδυνο είναι για την δημόσια υγεία!

Απάντηση. Δεν ήμαστε αρμόδιοι δεν μπορούμε να επέμβουμε επικοινωνήστε με το τμήμα εμπορίου.

Τμήμα εμπορίου Απάντηση. Δεν ήμαστε αρμόδιοι ούτε εμείς ούτε ο Δήμος Φλώρινας.

Αφηγούμαι το περιστατικό Ρωτώ για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας και η
Απάντηση. Μανάβης είναι και πουλάει σταφύλια και οι μέλισσες λογικά μαζεύονται στην λαϊκή να του κάνετε μήνυση...!!!!

Απευθύνομαι στον πρόεδρο τοπικής κοινότητας δήμου Φλώρινας για να γίνει έστω μια σύσταση στον υπεύθυνο ιδιώτη μανάβη και με διαβεβαίωσε πως θα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και τον Δήμαρχο.

Λίγες μέρες μετά.
Η απάντηση
. Λαϊκή αγορά είναι εεε όλο και κάποιες μέλισσες θα έχει..???

Πουλάει ο άνθρωπος σταφύλια τι να κάνουμε..???

Κλείνοντας ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας είπε. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άμα πάω εκεί θα μαλώσω μαζί του.

(Είναι και Ξάδερφος μου)....!!!! (Κάνε ότι νομίζεις)..!!!

Βλέποντας και το προφητικό βίντεο παρακάτω σας κάνω μια απλή ερώτηση.
Αν ήταν το παιδί σας η ο γονιός σας νοσηλευόμενος με αλλεργικό σοκ σε κατάσταση ΚΩΜΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ εσείς τι θα κάνατε?
Εγώ βγάζω αυτό το δυσάρεστο βίωμα γιατί ο υπερήλικας που νοσηλεύτηκε ήταν ο Πατέρας μου....
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Χρήστος Σιαφλάς
www.florinamad.gr


18 σχόλια:

  1. εχετε δικιο,και η μυρωδια ειναι αφορητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε , έχεις απόλυτο δίκιο. Οι μανάβηδες δεν μπορούν να πωλούν κρασοστάφυλλα αλλά μόνον επιτραπέζια σταφύλλια. Τα κρασοστάφυλλα πρέπει να παραδίδονται σε οινοποιεία. Επομένως στα τιμολόγια , εάν υπάρχουν , θα αναφέρονται σαν επιτραπέζια σταφύλλια κάτι που είναι σοβαρή παράβαση. Ένα άλλο θέμα είναι η προέλευσή τους , η διακίνησή τουςκαι οι ποσότητες που διακινούνται. Εάν επιμείνης θα αποκαλυφθούν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός των προαναφερομένων ο συγκεκριμένος δεν ειναι μανάβης γιατι του έχει αφαιρεθει η άδεια λειτουργίας καταστηματος. Είναι και αλλα πολλα που ειναι οφθαλμοφανη κ. πρόεδρε της Φλώρινας και κ.της τροχαιας.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε περαστικά εύχομαι και γρήγορη ανάρρωση. Στο υγειονομικό πήγες? Θα συμφωνήσω με τον 11:41 μην τα παρατάς κυνήγα τον όσο δεν πάει. Την ίδια μέρα πέρασα από κει με το 4 μηνών μωρό μου και με έπιασε πανικός σίγουρα δεν ξαναπάω λαϊκή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Καλό κυνήγι και περαστικά και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O καταγγέλων νομίζω ότι διατηρεί κατάστημα ακριβώς δίπλα στο μανάβη, ή κάνω λάθος; Μήπως είναι προσωπικές οι διαφορές;
    Αν ο πατέρας του ή οποιοσδήποτε άλλος έχει πρόβλημα αλλεργίας με τα τσιμπήματα των εντόμων (μέλισσες, σφήκες, κλπ) τότε ο πρώτος φταίχτης είναι ο ίδιος ο καταγγέλων γιατί δε φρόντισε να έχει πάντα μαζί του ο παππούς την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Ένα τσίμπημα μπορεί να συμβεί παντού και πάντα και είναι εγκληματικό να μην παίρνουμε τα μέτρα μας αν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.
    Τέλος είναι εντελώς ανεύθυνο και απαράδεκτο (το καταλαβαίνω λόγω την συναισθηματικής φόρτισης) να μιλάμε για μέλισσες-δολοφόνους και να διαδίδουμε ψέματα και πανικό. Υπάρχει μεν τέτοιο είδος, αλλά ζει στην Αφρική και είναι πολύ επικίνδυνο γιατί επιτίθεται κατά χιλιάδες. Οι Ελληνικές φυλές των μελισσών είναι εξαιρετικά ήπιες και τσιμπούν σπάνια και μόνο όταν κινδυνέψουν σοβαρά.
    Σύσταση λοιπόν στο φίλο Χρήστο: Περαστικά σας εύχομαι ολόψυχα, και πάρτε τα μέτρα σας με την αλλεργία του παππού. Σήμερα είναι τα σταφύλια αύριο θα είναι τα λουλούδια και οι φλαμουριές στην πόλη που θα μαζεύουν τα μελίσσια. Δε φαντάζομαι να θέλετε να κόψουμε και τις φλαμουριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω αγαπητέ πως στην περίπτωση σου ταιριάζει το...τι κανεις Γιαννη ...κουκιά σπέρνω...
      δηλ. μας λες πως θα πρέπει μαζί μας να κουβαλάμε αντίδοτο για τη λύσσα αν μας δαγκώσει κάποιο αδέσποτο...γιατί θα φταίμε εμείς...αντιοφικό ορό να μας δαγκώσει το φίδι γιατί θα φταίμε εμείς....ο άνθρωπος δεν πήγε να μαζέψει μέλι και τον τσίμπησαν οι μέλισσες...στην αγορά πήγε όπως πηγαίνω εγώ με το παιδί μου αλλά δεν κουβαλάω μαζί μου και ένα φαρμακείο.....μην προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο για τους δικούς σου.....λόγους

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω δικούς μου λόγους. Όσοι έχουν πρόβλημα με αλλεργία στα τσιμπήματα ξέρουν καλά τι εννοώ.

      Διαγραφή
  5. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καταλάβει και το οδόστρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Χρήστο Σ. θα σε συμβούλευα να πάς αύριο Δευτέρα πρωί σε κάποιο καλό Δικηγόρο ή στον Εισαγγελέα . Ευχομαι στο πατέρα σου καλή ανάρρωση.Μην αναλώνεσε στην καταγγελία μέσω διαδικτύου γιατί το θέμα πολύ φοβάμαι ότι θα περάσει σε άλλη σφαίρα και σε άλλο επίπεδο..Κινδύνεψε η ζωή του πατέρα σου άυριο ποιος ξέρει ποιανού άλλου και αυτό δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο σχολιασμού κάθε σχετικού ή ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΥ.. Μπορείς να βρείς το δίκαιο σου με πολύ πιο πολιτισμένο τρόπο στον δρόμο για την Δικαιοσύνη . Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο περιφραγμένο χώρο της δασικής στο λόφο Αγ Παντελεήμονα όπου συμπολίτες μας από το συνοικισμό νεοφωτίστων Η Αγία Ειρήνη έκοψαν ένα δένδρο και τους επιτέθηκε σμήνος άγριων σφηκών .Μία γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Εκεί ήταν ένα ατύχημα από έλλειψη της δέουσας προσοχής τόσο αυτων που ξυλοκοπούσαν το δένδρο προς θέρμανση τους όσο και κάποιων άλλων. Στην περίπτωση του πατέρα σου ό δικηγόρος θα σου εξηγήσει τι τροπή μπορεί να πάρει η καταγγελία σου. Αυτά ως συμβουλή . Μην μπλέκουμε πρόσωπα η καταστάσεις όταν πρώτα από όλα δεν γνωρίζουμε τις ευθύνες και υποχρεώσεις που έχει ο καθένας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσοχή,μην αγγίζετε τον συγκεκριμένο κύριο γιατί έχει γερό δόντι στο δήμο και στην τροχαία αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ξηλώσανε τόσα μαγαζιά στον πεζόδρομο ενώ το μαγαζί του κυρίου αυτού έχει εξαφανίσει στην κυριολεξία το πεζοδρόμιο,μην αφήνοντας ούτε ένα μέτρο για τους περαστικούς,τοποθετώντας τέντες και ζελατίνες κλείνοντας ακόμα και το οδόστρωμα και κάνοντας δύσκολη την διέλευση και των πεζών και των αυτοκινήτων και όλα αυτά με τις ευλογίες της τροχαίας,της αστυνομίας και του δήμου....και ρωτώ γιατί στην περίπτωση των καταστημάτων του πεζόδρομου εφαρμόστηκε ο νόμος ενώ εδώ κάνουν τα στραβά μάτια όλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματι μη μπλεκουμε τις βουρτσες με τις φουσκες. Ο παππους, ολοψυχα περαστικα του, κυνδινευει παντου απο την αλεργια του.Και στην εκκλησια και στο καφενειο και στην βολτα του και στο σπιτι του και πρεπει να λαμβανει τα μετρα του. Και στο κατω κατω ρε παιδια δεν εκανε κανενα εγκλημα ο μαναβης. Πουλουσε σταφυλια οπως κανει και αλλος χρονια τωρα. Τι εγεινε δηλαδη. Και ο αλεργικος παππους καποτε ηταν μαναβης. ΟΙ μελισσες εναι μελισες και να ειστε χαρουμενοι που υπαρχουν.Καποιος επιστημονας ειπε πως τεσσερα χρονια ζωης εχουν οι κατα τα αλλα ανθρωποι, χωρις αυτες. Αφιστε λοιπον τις εξυπναδες και τις συμβουλες, διαφορετικα πρεπει να κλεισουν πολλα μαγαζια με προιοντα που ελκουν τις μελισσες στην αγορα και οχι μονον.Ψαραδικα π.χ φρουταδικα ζαχαροπλαστια κρεοπωλεια και τοσα αλλα.Αφιστε υον κοσμο να κανει την δουλεια του για το μεροκαματο.Φιλε λισα δεν υπαρχει στην χωραεδω και πολλα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ψαράδικα και τα κρεοπωλεία έλκουν μόνο της σφήκες και όχι τις μέλισσες. Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω.

      Διαγραφή
  9. Μηπος αν πολουσε λιγοτερες κλουβες, παρα μονο επιτραπεζια σταφιλια, γλυκα συκα,ροδακινα,δεν θα ειχε μελισες? και η μιρουδια που αρεσει σε μερικους? τι θα γινει, και μυριζουν και ομορφα, σαν φρεσκο κρασακι που ολοι το πινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ego gia na peraso skepasa to kefali mou me thn zaketa
    mou prepei kati na ginei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΚΚΟΡΑΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ(ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ)!!!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε τις μελισες από τα σταφίλια δεν εδιωξε ο κόκορας-βάλτε του τίποτα πιο εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρόσεξε πως μιλάς γιατι ΄δεν ξέρεις πως γ..... τις κοτες....Αυτό να το έχεις εχετε κατά νου. Σιγά σιγά θα σου σας μπεί το καρότο στο ..........κ...στόμα. Πέστε κι άλλα΄...να δείτε τι σας περιμένει.

      Διαγραφή
  13. υπάχουν νόμοι ή ο καθένας κανει ότι θελει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.