Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

«Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο της Φλώρινας» (video)

Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι της Φλώρινας που έδωσαν το «παρόν» στο χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο, ενάντια στη λειτουργική κατάρρευση του νοσοκομείου της πόλης, που διοργανώθηκε από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και την τριμελή νοσοκομειακή επιτροπή των γιατρών.
Κύρια αιτήματα του συλλαλητηρίου ήταν η άμεση κάλυψη των μόνιμων κενών οργανικών θέσεων, η στελέχωση και επαρκής χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η χρηματοδότηση του νοσοκομείου - ικανή και αναγκαία- για την ολοκληρωμένη λειτουργία του.
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, το νοσοκομείο λειτουργεί σήμερα με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς φαρμακοποιό, με συνέπεια να απευθύνονται οι πολίτες ή στον ιδιωτικό τομέα ή στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως από το 2010, η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 40%, ενώ ο προϋπολογισμός μειώθηκε.
Παράλληλα, από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διορισμός σε μόνιμη θέση, αποχώρησαν εννέα γιατροί, ο φαρμακοποιός, 23 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
Πρόβλημα υπάρχει στην προμήθεια βασικών ειδών, όπως τα αντιδραστήρια και τα φάρμακα, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η Παιδιατρική, η Μαιευτική, η Ορθοπαιδική και η Χειρουργική κλινική.

Δείτε στο video όλες τις ομιλίες των φορέων της περιοχής.

20 σχόλια:

  1. παντως οι 2 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ..α αυτό να λέγεται...και μην μας προβάλουν δικαιολογίες
    ΔΙΟΛΟΥΤ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΑΠΩΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ .......ΣΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ

    ΟΜΩΣ ...ΟΠΩΣ ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΙ...ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ

    ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ

    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....


    ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ " ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "/./////// ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΣΤΑΘΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ,ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γερμανίδης είχε αντιπρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sta prespia gia na proskinisi ton .....THEO den eixe anteprospo ....pige me ta podia ...na proskin;isi...aoratos itan xtes o germanidis

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΎΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ με ποιους είσαι 10.18;;;;;; με τα ΝΟΥΜΕΡΑ; η με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

      Διαγραφή
    2. 11:50 MONO ENA NOYMΕΡΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ .

      Διαγραφή
    3. ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ 1.59

      ΠΙΕΣ ΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΣΟΥ..ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    4. 10:38 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,

      Διαγραφή
    5. πιτσιρικο εμενα με εξετασε γιατρός...ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΘΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ...ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ....ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΑΣ ΡΟΥΦΗΞΕ ΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΚΙΟΥ ΣΟΥ...ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΓΕΡΟ ΜΠΟΥΓΕΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ....ΠΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΞΕ ..ΑΚΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ??????

      Διαγραφή
    6. 2:34 ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑ- ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ. ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ.

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν... Αφού η Πολιτεία δεν φαίνεται να έχει διάθεση να κάνει αυτά που υποχρεούται να κάνει, ας αναλάβουμε εμείς δράση. Το Νοσοκομείο ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. Μπορεί να υπολειτουργεί, όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα, αλλά ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ._

    Πόσες οικογένειες κατοικούν στην Π.Ε. Φλώρινας; 15.000; Κάθε μήνα, καθεμία από αυτές να συνδράμει με 1 ή 2 ή 5 (ή κι εγώ δεν ξέρω πόσα) ευρώ σε ταμείο που θα δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον λόγο, το Νοσοκομείο μας. Από κανέναν (σχεδόν) δεν θα του λείψουν λίγα ευρώ. Όσοι δεν έχουν, δεν θα δίνουν. Οικειοθελείς προσφορές, προφανώς δεκτές. Όλο και κάτι θα μαζευτεί, όλο και κάτι θα περισώσουμε. Να πούμε ότι θα συμμετέχουν οι οικογένειες με συνδρομή ανάλογη των μελών τους; Κι αυτό γίνεται. Να ορίσουμε ποσό, ενδεχομένως με άνω όριο, ανάλογο των εισοδημάτων τής κάθε οικογένειας; Κι αυτό γίνεται. Πολλά γίνεται να γίνουν. Όλα γίνονται! Αρκεί να το θέλουμε.
    Οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι "ακούνε";;;
    Μακάρι να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε τέτοιο και να "καθαρίσει" ο Καρυπίδης. (Που με τα λόγια θα μας δείρει όλους!) Μακάρι, για να του βγάλουμε το καπέλο. Ένα το κρατούμενο.
    Δεύτερον: Αληθεύει ότι το Νοσοκομείο, πέραν των οικονομικών, το χαλάνε δυο-τρεις υψηλά ιστάμενοι; Γίνεται, εσείς του Νοσοκομείου, να βρείτε έναν τρόπο (από τους πολλούς που υπάρχουν) και να τους στείλετε αυτούς στα σπίτια τους;
    Διογένης

    ΥΓ1
    Καί ο Βοσκόπουλος καί ο Γερμανίδης απουσίαζαν από το συλλαλητήριο, αλλά είχαν εκπροσώπους. Όλα κι όλα... Αλλά και οι επίσημοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚοι απουσίαζαν παντελώς. Όλοι τους είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, λέει. Όμως, όλοι αυτοί οι απόντες, νυν και πρώην, εκτός από τα Πρέσπεια, που και που κυκλοφορούν στην πόλη και χαριεντίζονται με τους πολίτες ή καλοπερνάνε στα τσιπουαράδικά μας σαν να μη συμβαίνει τίποτε! (Έχω δει μια συμπολίτισσά μας να διαπληκτίζεται με τον Στάθη, μάλλον όχι επειδή δεν της "βόλεψε" την κόρη... για να είμαστε δίκαιοι.)
    Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι ο κόσμος πρέπει να βιαιοπραγεί εναντίον του καθενός Στάθη ή Βοσκόπουλου. Έτσι καταντάμε Χρυσαυγήτες και ΚΚέδες.... Καλά, και οι υπόλοιπες "συνταγματικές" δυνάμεις φασιστικά φέρονται, αλλά με πιο κομψό, πιο "δημοκρατικό" τρόπο. Να μην πλατειάζουμε επί τούτου. "Τεσπα", που λέμε πλέον... Αυτοί ψηφίστηκαν, αυτοί μάς κάνουν κουμάντο. Όσοι διαφωνούν, ας πουν την άποψή τους στις επόμενες εκλογές ή ας καταγγείλουν τους όποιους κυβερνώντες. Ας καταγγείλουν την κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του 26% και τον Δήμο Βοσκόπουλου του 16%. Ας απειλήσουν εκείνους τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ που νομιμοποιούν αυτά τα καθεστώτα και αποφαίνονται για τη δημοκρατικότητα και τη συνταγματικότητα των μέτρων που μας επιβάλλονται. Ας απειλήσουν τους Ανώτατους Δικαστικούς, τους μόνους που μπορούν να διαλύσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα και τις αποφάσεις του.
    ΥΓ2
    Με Νεοδημοκράτες και με Πασοκτσήδες και με ΚΚουέδες και με Χρυσαυγήτες και με Αλβανούς και με "Μακεδόνες" κάθομαι στο ίδιο τραπέζι και τρώμε και πίνουμε και γελάμε και πολλές φορές στο τέλος "βριζόμαστε" άσχημα. Και την επομένη, πάλι σε κάποιο τραπέζι θα βρεθούμε. Ναι... έτσι πάει: Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε και επιπλέον, άμα όλοι μας συμφωνούσαμε σε όλα, κάπου θα βαριόμασταν. Το θέμα είναι ότι κάποιοι παίζουν πολύ άσχημα παιχνίδια εις βάρος όλων μας. Ποιος το καταλαβαίνει αυτό, είναι το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάποτε ο Ηλιας ο αείμνηστος μου έλεγε...ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΩΜΑ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

      Διαγραφή
  6. Όλοι αυτοί όμως νομίζουν ότι δεν θα χρειαστούν επείγουσα εισαγωγή και νομίζουν ότι θα προλάβουν να πάνε στην Θεσσαλονίκη για περίθαλψη! Έλα όμως που ο χρόνος μπορεί να είναι ελάχιστος για να σωθείς.... Τότε μόνο σε νοιάζει να έχεις δίπλα σου νοσοκομείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα λοιπόν με τον 12: 01, θα έπρεπε σε κάθε γωνιά του δρόμου να υπάρχει και ένα νοσοκομείο, ένα ιατρείο, ένα σχολείο, κτλ, κτλ!
    Προσγειωθείτε και μη γίνεστε ρεζίλι! Αυτά που κάνετε και λέτε είναι χαζά! Δεν έχετε καμία σοβαρή πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5:34 ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ;;;;. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ.

      Διαγραφή
    2. 727 μην δίνεις σημασία στο σχόλιο του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ σχολιαστή 534...ο-η τυπάκιας-ισσα είναι προφανώς είναι σεξουαλικά στερημένος-νη....

      Διαγραφή
  8. ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στάθη εσύ πάντα να ψηφίζεις ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Εμείς νοσοκομείο δεν χρειαζόμαστε, τρελοκομείο χρειαζόμαστε αφού σε βγάλαμε βουλευτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον 10¨34.
    Απλά είσαι ανόητος! Η έλλειψη επιχειρημάτων δεν αντιμετωπίζεται με άθλια υπονοούμενα! Δεν ξέρεις ποιός η ποιά είμαι, γι αυτό.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.