Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Προς επαναλειτουργία το ορυχείο Κλειδίου

Από τη ΔΕΗ Α.Ε. έγινε γνωστό ότι το Δ.Σ. της Εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την επαναλειτουργία του ορυχείου Κλειδίου και την έγκριση της υποκατάστασης, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης της Αναδόχου του Έργου: «Διακίνηση υπερκειμένων αγόνων υλικών από το Ορυχείο Κλειδιού» εταιρείας «ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε.», από την εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», για τον ανεκτέλεστο προϋπολογισμό ύψους 9.806.259,17 Ευρώ.
Ειδικότερη η ΔΕΗ Α.Ε. στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έγκριση της υποκατάστασης, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης της Αναδόχου του Έργου: «Διακίνηση υπερκειμένων αγόνων υλικών από το Ορυχείο Κλειδιού» εταιρείας «ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε.», από την εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», για τον ανεκτέλεστο προϋπολογισμό ύψους 9.806.259,17 Ευρώ. Την έγκριση όπως, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των εργασιών της σύμβασης προσδιορισθούν στο Συμπλήρωμα Σύμβασης αμέσως μετά την προσκόμιση της Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης από την εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» κατά την υπογραφή του Συμπληρώματος, βάσει των συμβατικών μηνιαίων ρυθμών διακινήσεων που προβλέπονται στη σύμβαση. Την έγκριση, ότι η εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» αναλαμβάνει την εκτέλεση του υπολοίπου έργου, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Η αρχική Ανάδοχος εταιρεία «ΜΠΕΤΟΚΑΤ Α.Ε.» παραμένει από κοινού υπεύθυνη μέχρι ολοκληρώσεως και οριστικής παραλαβής του έργου με παρακράτηση της Εγγυητικής Επιστολής της για τον ως άνω χρόνο.
Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
Οριστικοποίηση τιμών αγοράς και εξουσιοδότηση Οργάνων για την υπογραφή οριστικών συμβολαίων αγοράς έκτασης 580 στρ. στην κτηματική περιοχή Τοπικής Κοινότητας Κλειδιού του Δήμου Αμυνταίου.
Την έγκριση της οριστικοποίησης των τιμών αγοράς των κτηματοτεμαχίων έκτασης 580 στρ. στην κτηματική περιοχή Τοπικής Κοινότητας Κλειδιού του Δήμου Αμυνταίου βάσει της υπ’ αριθ. 73/2013 Απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.
Την έγκριση καταβολής της διαφοράς, με την υπογραφή οριστικών συμβολαίων, των οριστικών ποσών αγοράς από τα ποσά που κατέβαλε η ΔΕΗ Α.Ε. βάσει των προσυμφώνων.
Η διαφορά ανέρχεται σε 850.000 Ευρώ πλέον 3% περίπου έξοδα Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, πλέον συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα μεταγραφής στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και επιπλέον σε εκτέλεση των προσυμφώνων έξοδα Βεβαίωσης Μηχανικού και Φόρου Υπεραξίας.
Η απόφαση αυτή έρχεται να καλύψει την αδράνεια χρόνων για ένα Ορυχείο που είναι ιδιοκτησία ΔΕΗ και που θα βοηθήσει περεταίρω στην τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτη.
Ταυτόχρονα οριστικοποιούνται οι τιμές αγοράς των κτηματοτεμαχίων έτσι ώστε να γίνει πράξη ή υπόσχεση της ΔΕΗ Α.Ε. προς τους κατοίκους και να προχωρήσει απρόσκοπτα η αποζημίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.