Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ενισχύσεις 50% για επενδύσεις στη Φλώρινα

Χρηματοδοτικές ενισχύσεις 50% για την ίδρυση επιχειρήσεων με τοπικά χαρακτηριστικά σε 59 χωριά της Φλώρινας και του Αμυνταίου φέρνει το τοπικό πρόγραμμα Leader.
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 5,8 εκατ. ευρώ και πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε αγρότες καθώς και άλλους πολίτες που θέλουν να επιδοτηθούν για τη δημιουργία νέων ή τον εκσυγχρονισμό μικρών επιχειρήσεων που να αναδεικνύουν τα προϊόντα αλλά και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Επίσης, μέσα από τις ενισχύσεις και ιδίως αυτές που αφορούν τους αγρότες, δίνεται και η δυνατότητα της συμπλήρωσης του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων.
Το Leader διαχειρίζεται η «Αναπτυξιακή Φλώρινας» και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και επενδυτικών προτάσεων είναι η 12η Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι δράσεις που επιδοτούνται είναι:

1. Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων: Προβλέπονται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων. Περιλαμβάνονται μονάδες τεμαχισμού - τυποποίησης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, τυροκομεία. Επίσης μπορούν να επιδοτηθούν δαπάνες για ίδρυση μονάδων σαλιγκαριών, ελαιοτριβεία, οινοποιεία. Χρηματοδοτήσεις μπορούν να πετύχουν μεταποιητικές μονάδες φρούτων, μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού, παραγωγής τουρσιών και ψητών λαχανικών.

2. Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων: Μπορούν να επιδοτηθούν δαπάνες για την ίδρυση και των εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης και εμπορίας δασοκομικών προϊόντων.

3. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής: Αφορά ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των χώρων εστίασης και αναψυχής, όπως παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία.

4. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών: Ενδεικτικά μπορεί να ενισχυθεί η ίδρυση ή ο εκσυγχρονισμός χώρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, καθώς και επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου (παντοπωλεία, ειδών τουρισμού και λαϊκής τέχνης ) παροχής υπηρεσιών όπως κομμωτήρια, κουρεία κ.ά.

5. Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων: Αφορά επενδύσεις για τη δημιουργία επισκέψιμων αγροκτημάτων που μπορούν να περιλαμβάνουν υποδομές διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής κ.ά.

6. Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α' μεταποίηση: Ενδεικτικά αναφέρονται επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων, ειδών ζαχαροπλαστικής, μακαρονιών κ.λπ.

7. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων: Ενδεικτικά έργα είναι η δημιουργία μονάδων παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής- υφαντουργίας.

8. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)

9. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης: Η δράση αυτή αφορά υποδομές διανυκτέρευσης, μικρής δυναμικότητας (μέχρι 40 κλίνες).

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ
• ΑΝ.ΦΛΩ., Στ. Δραγούμη 26 Φλώρινα - τηλ: 23850 45745 www.anflo.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.