Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των υπαλλήλων της Περιφέρειας

Έπειτα από τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Παραρτήματα του Συλλόγου στην Κοζάνη 25.06.2014, Γρεβενά 26.06.2014 και Καστοριά 27.06.2014 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Δράσεις για την αποτροπή της εφαρμογής του Ν. 4250/2014 που αφορά στην αξιολόγηση των Δ.Υ.», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του και σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και ΟΣΥΑΠΕ τα παρακάτω:
• Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιζητούν την εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όμως, θα στηρίζεται στις αρχές της αντικειμενικής και αμερόληπτης στάθμισης και της αξιοκρατίας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία.
• Να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο ν. 4250/2014, ο οποίος δε λαμβάνει υπόψη τις αρχές της αντικειμενικής και αμερόληπτης στάθμισης και της αξιοκρατίας, μέσω της αποχής-απεργίας από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
• Να μη συμπληρώσει κανένας υπάλληλος έντυπο αξιολόγησης, σύμφωνα με το ν. 4250/2014
• Να μη συμμετέχει κανένας στην αυτοαξιολόγηση
• Να μην καταθέσει κανένας εισηγητής έκθεση αξιολόγησης και κανένας αξιολογητής να μη βαθμολογήσει
• Να μην εκδοθούν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών από κανένα Γενικό Διευθυντή, οι οποίες καθορίζουν εκ των προτέρων ένα 15 % των υπαλλήλων ως ανεπαρκείς.
• Να συλλέξει υπογραφές από όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι αντιτίθενται στην εφαρμογή της προσχηματικής και αντισυνταγματικής «αξιολόγησης»
Καλεί, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστούν όλοι (Γενικοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων και υπάλληλοι) τις ευθύνες που τους βαρύνουν και να αποφασίσουν, με την αποχή-απεργία από τη συγκεκριμένη διαδικασία της αξιολόγησης, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε μία κυβέρνηση που καταρρέει.
Κανείς δεν πρέπει να αναγκασθεί να βάλει την υπογραφή του σε μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καραθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.