Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Η επιστολή Βοσκόπουλου στον Σαμαρά για το ορυχείο της Βεύης

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας το ποσοστό των ανέργων αγγίζει το 35% και αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αυξάνεται συνεχώς. Σε μια εποχή, όπου όλοι έχουμε κάνει περικοπές και όλοι προσπαθούμε για την επιβίωση, έρχεται η ολιγωρία της κεντρικής εξουσίας να χειροτερεύσει τα πράγματα.
Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή να περνάνε χρόνια και να κωλυσιεργεί η δημοπράτηση του ορυχείου της Βεύης (Βαρβούτης), την ίδια στιγμή που, για το αντίστοιχο της Αχλάδας, δόθηκε η απαραίτητη άδεια εν μία νυκτί. Η λειτουργία του ορυχείου της Βεύης θα δώσει μια ανάσα στις οικογένειες της Φλώρινας, αφού θα εργαστούν πολλά άτομα και θα μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να αναφερθώ και στο ίδιο όφελος της πολιτείας από τη λειτουργία του.
Ως Δήμος διεκδικούμε τις άδειες λειτουργίας και εξόρυξης των ορυχείων της περιοχής μας, καθώς και την απόδοση των κερδών τους στην Τοπική Κοινωνία. Και λέγοντας κέρδη, δεν εννοούμε τίποτε παραπάνω από τα κέρδη τα οποία αποκομίζει ήδη από τη λειτουργία του ορυχείου η οικογένεια Ρόζα, στην οποία έχει παραχωρηθεί δωρεάν η άδεια εκμετάλλευσης και λειτουργίας του ορυχείου της Αχλάδας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαδικασία (διαγωνισμός κλπ).
Ως Δήμος Φλώρινας είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε ένα τέτοιο ορυχείο, εάν μας παραχωρηθεί η άδεια εκμετάλλευσης και μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας να υπογράψουμε συμβάσεις για την εξόρυξη του λιγνίτη με εταιρείες, εργολάβους, όπως ο ΑΚΤΩΡ, η ΤΕΡΝΑ κλπ, πολιτική την οποία ακολουθεί σήμερα και η οικογένεια Ρόζα για το ορυχείο της Αχλάδας.
Επιπλέον, ο φόρος εξόρυξης του λιγνίτη, οφείλει να αποδίδεται στην τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο εφαρμόζεται στα λατομεία αλλά δυστυχώς όχι στα ορυχεία. Άλλωστε, ο ορυκτός μας πλούτος είναι περιουσία των Φλωρινιωτών και όχι του κάθε ιδιώτη που θέλει να τον καπηλεύεται και οι κάτοικοι της περιοχής να καρπώνονται όχι μόνο τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά και οφέλη, τα οποία πρέπει να είναι σημαντικά.
Πώς μπορούμε να εκλάβουμε το γεγονός, ότι κάνετε δώρο σε ιδιώτες ορυχεία, και σε εμάς που ζητάμε ουσιαστικά «ψίχουλα», να μη δίνετε το δικαίωμα, μέσω του Τοπικού Πόρου, να έχουμε δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους μας;
Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε, όπως συμβάλλετε τα μέγιστα για την άμεση δημοπράτηση του ορυχείου της Βεύης και τη λειτουργία αυτού, για το πάγιο αίτημά μας, για δωρεάν ρεύμα στην περιοχή μας, καθώς και για τη μεταβίβαση των αδειών εξόρυξης και λειτουργίας των ορυχείων στο Δήμο Φλώρινας και όχι σε ιδιώτες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εν αναμονή της απάντησής σας.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

24 σχόλια:

 1. καλέ μου Δημαρχε σου έυχομαι από βάθους καρδίας να γίνεις και καλός εργοστασιάρχης και καλός ορυχειάρχης...δώσε επίσης και Χρόνια Πολλά στον ....... Πάυλο το ξαδερφάκι σου που εόρταζε εχθές ,τον πολεοδομιάρχη, εκτός και εάν δεν γιορτάζει και είναι με το παλαιό ημερολόγιο...Και έλεγα πώς το πάθατε και φέρατε γνήσιο Βουλγάρικο χορευτικό στο τριπόταμο; Αμ τώρα κατάλαβα ότι το γιορτάζετε εσείς και το κρύβατε...εργοστασιορυχάρχης και πολεοδομιάρχης ..και εις Ανώτερα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άσε το παραμύθι είναι ο μόνος που βρίσκεται απέναντι απο τις κυβερνητικές επιλογές.
   Τι ψήφισαν οι φίλοι απο την Μελίτη μπορείς να το δεις στο πρωτοδικείο δ α γ κ ω τ ό τον μνημονιακό βουλευτή

   Διαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΜΕ ΑΒΟΛΙΔΩΤΕΣ ΟΒΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ....(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ 28/06/2013 ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ),ΝΑ'ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ
   ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΕΕΕΕ
   ΠΑΡΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

   Διαγραφή
  2. TON ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΑΦΟΡΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

   Διαγραφή
 4. ΠΑΙΔΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η "ΕΠΙΣΤΟΛΗ".
  Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ "ΕΓΡΑΨΕΣ" ΠΑΛΙ.
  ΑΠΟΡΩ ΒΡΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

  ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ''ΠΕΤΡΕΣ'' ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.......ΑΡΕ ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

   Διαγραφή
  2. TON ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΑΦΟΡΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

   Διαγραφή
 6. Ασε τις δικιολογίες τώρα μας είπες τζάμπα ρεύμα και περιμένουμε να μασ δώσεις τζάμπα ρεύμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά τα λες Δήμαρχε, αλλά δεν λογαριάζεις πως για το ορυχείο της Βεύης εκκρεμούν αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη από τους κατοίκους του χωριού. Θα αναλάβεις να τους αποζημίωσης σαν επιχειρηματίας(Δημοτική επιχείρηση) που θα γίνεις; Δεν λογαριάζεις επίσης πως οι κάτοικοι δεν διατίθονται να παραχωρήσουν άλλες εκτάσεις για τέτοιου είδους επιτηρήσεις, και έχουν αρχίσει πλέον να επενδύουν σε πράσινες επενδύσεις. Μάθαμε να ζούμε χωρίς ορυχεία γιατί απλά δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από αυτά που θα ανοίξουν ούτε και από αυτά που λειτουργούν ήδη. Το τοπίκο συμβούλιο και οι κάτοικοι τις Βεύης είναι αντίθετοι στην επαναλειτουργία του ορυχείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ο,τι να ναι... Να 'χαμε να λέγαμε. Οπως και σε ολα τα μεγαλα ζητηματα του τοπου. Και η ευθύνη παντα στους αλλους ποτε σε μενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
  ΚΑΙ Ο ΟΤΕ
  ΚΑΙ Η ΒΙΠΕ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

  ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΟΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

  ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΑΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. όλα τα παπαγαλάκια του κωνσταντινιδη παρακαλώ να σωπάσουν.. χάσατε πάρτε το απόφαση και δέστε οτι η επιστολή του δημάρχου είναι πολύ ουσιαστική και επακριβείς. .ειδικά στο θέμα του ορυχείου της Αχλάδας έχει απόλυτο δίκιο την άδεια εκμετάλλευσης την έχει η οικογένεια ροζα δωρεάν και κάνει ότι θέλει λες και είναι σπίτι τους...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ''ΦΥΣΑΕΙ'' ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΗ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!!!!!

   Διαγραφή
  2. etsi kai alliws an 8es na ksereis ka8e vdomada kleinei... opote den exoume na xasoume tpt ektos apo to na fugoun oi rozeoi pou einai oti na nai...

   Διαγραφή
 11. ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣ....!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. κυριε δημαρχε μας λες για τα ορυχεια και το τοπικο πορο αλα δεν μας λες για τα λατομεια και για τους πορους,και ποιοι τους γευονται.και ποιοι τρωνε την σκονη τους.μπραβο δημαρχαραααααα,τα ελισες ολα,μα ολααααα.??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΥΡΙΕ ''ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗ΄΄ ΔΗΜΑΡΧΕ?ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ή ''ΕΚΑΤΣΕ΄΄?Ή ΜΗΠΩΣ ΦΥΛΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ''ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ''!!!!!

   Διαγραφή
 15. οπως σε βολευει τα λες Βοσκε, αλλα καλα κανεις, σε αυτους που σε ακουν ετσι θελει... το χεις πιασει το νοημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.