Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πρέσπα

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, με εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίμνιες περιοχές Κούλας, Μικρολίμνης, Αγίου Αχίλλειου και Ψαράδων.
Η πρωτοβουλία μας αυτή επιλέχθηκε για να τονίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε την κρισιμότητα του προβλήματος των σκουπιδιών στο Εθνικό μας Πάρκο και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε τους τοπικούς φορείς ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και να προχωρήσουν σε δράσεις για την επίλυσή του.
Στην παραλίμνια περιοχή της Μεγάλης Πρέσπας συλλέχθηκε μεγάλος όγκος σκουπιδιών, ένα μέρος των οποίων φέρνει η λίμνη και από τα γειτονικά μας κράτη, γεγονός που μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της προώθησης της διασυνοριακής συνεργασίας προκειμένου να είναι αποτελεσματική η διαχείριση και η προστασία του Πάρκου.
Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ήταν θετικό για την Πρέσπα, καθώς στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, του Αλιευτικού Συν/σμού Πρέσπας «Ποσειδών», της Νεολαίας Πρεσπών, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, και ο κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, που θα είναι ο νέος Δήμαρχος Πρεσπών.
Τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ως Φορέας, δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.