Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Κάτι γίνεται στη γειτονιά μας και δε νοιάζεται κανείς!

Με μεγάλη μου θλίψη, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν αναμενόμενο, διαπίστωσα ότι εδώ και μερικές μέρες έχει σταματήσει η διακίνηση λιγνίτη από το ορυχείο Αχλάδας προς τον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ. Η δικαιολογία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με το Υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά την προκαταβολή του Λιγνιτικού Τέλους που είναι υποχρεωμένη να πληρώνει κάθε φορά η εταιρία που κάνει την εξόρυξη.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το παιχνίδι που ¨παίζεται¨ τα τελευταία χρόνια με το πιο σωστό σύστημα του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ (απολύσεις προσωπικού – στάση πληρωμών- σταμάτημα του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ.α.) έχει πάντα το ίδιο αναμενόμενο αποτέλεσμα ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ και ΧΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ο εκβιασμός είναι άμεσος, ενόψει μάλιστα της δημιουργίας και της πώλησης της ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ. Μαθαίνουμε από παπαγαλάκια… της πολιτικής ότι στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής και με πρόφαση για άλλη μια φορά τα προαπαιτούμενα… του Μνημονίου για να πάρουμε άλλη μια δόση θα περάσει το κατάπτυστο και αντισυνταγματικό για τον Λαό μας νομοσχέδιο. Δυστυχώς για την Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Φλώρινα το Μήνυμα των Εκλογών με την εκλογή Καρυπίδη στην Περιφέρεια δεν έφτασε στην Αθήνα … και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι μας έχουν γραμμένους… στα υποδήματά τους. Ούτε ένας Βουλευτής της περιοχής δεν συμμετέχει στο θερινό τμήμα που θα περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Είναι τυχαίο που ένας από τους διεκδικητές της υπό δημιουργίας ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ είναι και ο ιδιοκτήτης του ΑΚΤΩΡΑ που έκλεισε το ορυχείο της ΑΧΛΑΔΑΣ;
Είναι επίσης τυχαίο που κανένας δεν αναφέρει αυτό το θέμα και όλοι στρουθοκαμηλίζουν;
Που είστε κύριοι Δήμαρχοι πρώην υποψήφιοι των Δήμων και της Περιφέρειας;
Που είναι οι συνδικαλιστές, το Εργατικό Κέντρο οι Φορείς του τόπου;
Ξέχασα όσοι νίκησαν επαναπαύονται στην νίκη τους και περιμένουν να δρέψουν δάφνες;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο ΛΑΟΣ θα χάσει από την περιουσία του και αυτοί που ξεπουλάνε και χαρίζουν θα κοιμούνται ήσυχοι, άλλωστε έχουν καλύψει τις βιοποριστικές τους ανάγκες όπως και των παιδιών τους και βάλε…
ΚΑΗΜΕΝΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ… ΚΑΗΜΕΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑ !!!!!

Προβληματισμένος Φλωρινιώτης

41 σχόλια:

  1. MHN TOYS ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΔΕΗ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΕ ....ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΝΗΣΙ ΚΑΙ Ο Μ,ΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9 ..ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ..ΦΥΛΛΟ ΔΕΝ Θ7Α ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ..ΟΠΟΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΤΟΥ ΕΒΕ - ΠΕΡ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΙΖΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ....

      Διαγραφή
  2. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ,ΣΗΚΩΝΩΝ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ'' ΚΑΙ ΑΡΤΙ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ?ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ!!

      Διαγραφή
    2. ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ.......
      ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!!!
      Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ή ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ????

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΤΣΟΡ 9.32,Ο ΣΤΑΘΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ(ΕΙΠΕ ''ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ'') ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ''ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΡΟΣΑ'' ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ,Ο ΒΟΣΚΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΣΑΝ ΣΑΜΠΡΕΛΑ?

      Διαγραφή
    4. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Δ Ε Η
      ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΤΕ???????
      ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ,ΠΕΤΡΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ,ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ,ΦΑΡΜΑΚΑ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

      Διαγραφή
    5. ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:
      1) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ=ΣΤΗΡΙΞΗ+ ΨΗΦΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
      2)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ=ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      3)ΜΝΗΜΟΝΙΟ=ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
      ΑΠΟ 1),2) ΚΑΙ 3) ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ=ΣΤΗΡΙΞΗ+ ΨΗΦΟΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ).
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

      Διαγραφή
    6. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΙΤΣΙΟΥΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ.
      ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ.
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
      ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ.

      Διαγραφή
    7. ΦΙΛΤΑΤΕ 8.52 ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ Ν.Δ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ)!ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ Ε?

      Διαγραφή
    8. ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ......ΒΛΕΠΕ ΣΤΑΘΗ
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ..... ΟΠΩΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ........
      ΑΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    9. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...ΒΛΕΠΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΑΛΑ ΚΑΡΤ!

      Διαγραφή
    10. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ.....

      Διαγραφή
  3. η παραγωγη βασει των μνημονιων πρεπει να μειωθει κατα περιπου 30%. Επισης, καποιες μοναδες να κλεισουν στα επομενα 3-4 χρονια και οι υπολοιπες στον ιδιωτη. Καποιο προσωπικο να απολυθει και καποιες εγκαταστασεις να ερημωσουν χωρις κανενας να ενδιαφερθει για το περιβαλλον. Η κατασταση δεν οφειλεται στους εργαζομενους (πολλοι απο τους οποιους ομως, σε οποιαδηποτε δημοσια υπηρεσια αν δουλευαν , παλι εκδρομες και πανηγυρια θα εκαναν). Τι σε παραξενευει? Πρωτη φορα ακους για τα μελλοντικα σχεδια? Μισος νομος θα ερημωσει και μισος νομος θα απολαμβανει τα προνομια και τα ανταλλαγματα , απομονωμενος απο την υπολοιπη Ελλαδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. As trexoun auth h dehtsides pou h kaeimenh den exoun na fane to mhna pernoun apo 1500€ ews 5000€,auth na trexoun k oxi o kosmakis, o kosmakis den exei na faei asxolite me ta zwa k ta xwrafia gia na ta bgalh pera, na boei8isoun ta paidia tous pou edw k xronia einai anegri,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην ισοπεδώνουμε όλα. Ο ενδεχόμενος καρκίνος στα σαράντα δεν αποζημιώνεται με τίποτε. Από την άλλη, κανείς δεν τους έβαλε τους δεητζήδες εκεί που βρίσκονται με το ζόρι. Επιλογή τους ήταν, έστω και επιλογή ανάγκης. Όμως μην τα θέλουμε όλα δικά μας! Και προφανώς, δεν αναφέρομαι στους διοικητικούς, οι οποίοι έχουν και τις μεγαλύτερες απολαβές...
      Διογένης

      Διαγραφή
  5. Ο Β Ο Λ Ε Υ Τ Η Σ ΤΙ ΚΑΝΕΙ????
    ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ???
    ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ??/ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ Ή ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΦΤΗΝΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ???
    ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΨΗ
    ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΑΛΛΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που είσαι Στάθη τώρα? Μιλιά δεν βγάζεις ..κατά τα άλλα δεν θα το ψήφιζες ! νασε δώ τώρα. ¨Α το ξέχασα σε ενδιέφερε να γίνεις δήμαρχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου μεταφέρθηκε αρχικά για μετά τις εκλογές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταψήφισής του από αντιδρώντες βουλευτές της συγκυβέρνησης και πλέον για τα θερινά τμήματα της Βουλής, με την προσδοκία ότι θα περιοριστούν οι κραδασμοί στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία, με βάση το νομοσχέδιο, θα προσφέρει στη Μικρή ΔΕΗ τέσσερις λιγνιτικές μονάδες (μία υπό σχεδιασμό) και 6 ορυχεία, βρίσκεται επί ποδός πολέμου και έχουν προαποφασιστεί ανήμερα της συζήτησης του νομοσχεδίου παράλληλα συλλαλητήρια σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά. Οι αντιδράσεις αναμένεται να επεκταθούν σε Ηπειρο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιοχές που θα προσφέρουν το υδροηλεκτρικό δυναμικό της Μικρής ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ προβληματισμένε Φλωρινιώτη,

    Διαβάζοντας αυτά που αναφέρεις στο άρθρο, συμπεραίνω πως διαφωνούμε σε κάποια ουσιαστικά σημεία.

    Μιλάς για συνομωσίες και «παιχνίδια» πολιτικών διαφόρων βαθμίδων όπως βουλευτών, δημάρχων, πρώην υποψηφίων και γενικά τοπικών και μη φορέων. Αναλογίσου όμως ποιος τους έδωσε το δικαίωμα και την ανάλογη θέση έτσι ώστε να λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις για λογαριασμό όλων.
    Η απάντηση είναι η πλειοψηφία του λαού και ιδιαίτερα του λαού της Φλώρινας.
    Καλό είναι λοιπόν να σεβαστούμε την γνώμη της πλειοψηφίας έστω κι αν την θεωρούμε λάθος. Ο λαός της Φλώρινας θα ήταν παράλογο να αντιδράσει στα γεγονότα του «παιχνιδιού» της Μικρής ΔΕΗ διότι στην ουσία θα ήταν μια αντίδραση στις επιλογές του. Όσο αφορά το μήνυμα της εκλογής του Καρυπίδη, μια χαρά έφτασε στην Αθήνα αλλά δε γνωρίζω προς ποια κατεύθυνση «έσπρωξε» τις αποφάσεις.

    Και τώρα σε παρακαλώ μη μας ξυπνάς, έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε όπως για παράδειγμα τα πανηγύρια Αγίας Τριάδας και Κλαδοράχης, άσε που πρέπει να προλάβουμε να βγούμε και για καφέ … Δεν Προλαβαίνουμε!!!

    «Απροβλημάτιστος Φλωρινιώτης»

    Υ.Γ. Συγγνώμη για την ειρωνεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ 11¨24 μάλλον δεν κατάλαβες το μήνυμα των εκλογών .Το 60% της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ψήφισε ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και των ΝΕΡΩΝ αυτό ήταν και το κύριο μήνυμα του Καρυπίδη αν δεν κάνω λάθος .
      Δεν είναι κακό να πηγαίνεις στα πανηγύρια του τόπου σου ή να πίνεις καφέ αλλιώς είσαι Ακοινώνιτος , αρκεί να μην είσαι ο ίδιος για τα πανηγύρια το πρόβλημα δεν το έχει ο αρκουδιάρης …….. αλλά η αρκούδα που ….χορεύει και σαφώς ο κόσμος δεν νοιάζεται για το πώς νιώθει η κάθε αρκούδα!
      Προβληματισμένος Φλωρινιώτης

      Διαγραφή
    2. Συμπληρώνοντας τον Προβληματισμένο: Όποιους και να ψήφισε ο λαός, δεν σημαίνει πως τους παραχώρησε το ακαταλόγιστο για οποιαδήποτε στάση τηρήσουν. Έτσι δεν είναι;
      Αλήθεια, εκείνες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων υπάρχουν μόνο για τις εκλογές, προκειμένου να κατευθύνουν την κοινή γνώμη – με "μαγειρεμένα" ή μη στοιχεία; Έτσι φαίνεται. Δεν λέω τίποτε για δημοψήφισμα, γιατί μπορεί να με πάρετε στο ψιλό, και δεν το θέλω.
      Διογένης

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ προβληματισμένε Φλωρινιώτη,
      Μάλλον δεν ήμουν αρκετά επεξηγηματικός και παρερμηνεύτηκα.
      Το 60% της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα γεγονότα που συμβαίνουν και αναφέρεις στο άρθρο, για πολλοστή φορά έπεσε θύμα απάτης διότι το ξεπούλημα συνεχίζεται. Για αυτό την επόμενη φορά να στραφούμε και πάλι στον Δακή μήπως και βελτιώθηκε και πάει λέγοντας και τα χρόνια περνούν.
      Τώρα το αν η πλειοψηφία έπεσε θύμα απάτης λόγω κατεύθυνσης από κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων ή λόγω έλλειψης καθαρής κριτικής σκέψης, ο καθένας έχει την γνώμη του.
      Τονίζω ότι σέβομαι απόλυτα την γνώμη της πλειοψηφίας αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαφωνεί χωρίς φυσικά να επιβάλει την άποψη του.
      Εννοείτε επίσης ότι δε διαφωνώ καθόλου με το να πηγαίνεις σε καφέ και πανηγύρια αλλά τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η γνώμη μου είναι πως πρώτα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας και αφού το διασφαλίσουμε μετά μπορούμε να παρευρεθούμε σε όσα πανηγύρια και καφετέριες θέλουμε.
      Πρέπει να καταναλώνουμε την φαιά ουσία μας βάση προτεραιοτήτων. Αλλά και οι προτεραιότητες του καθενός είναι υποκειμενικό και πάει λέγοντας..
      Ο 11:24

      Διαγραφή
  9. Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου μεταφέρθηκε αρχικά για μετά τις εκλογές προκειμένου να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο του λαού και να τον κοροιδέψουν.
    Το θέμα είναι ότι κανείς δεν έχει πραγματικά καταλάβει τι θα γίνει με το Χάρισμα της ΔΕΗ σε ξένους και ντόπιους καιροσκόπους την ώρα μάλιστα που όλοι αναγνωρίζουν την σημασία που έχει ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη με δεδομένο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά από την κρίση στην Ουκρανία και την Ρωσία.
    Οι Ύαινες της Ευρώπης που θέλουν να κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει από την σάρκα της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της ζωής των πολιτών της, παρά μόνο το πώς θα βγάλουν περισσότερα, άλλωστε τα παραδείγματα της φτωχοποίησης των πλούσιων σε υπέδαφος χωρών είναι πολλά και γνωστά.
    ¨Ένα πράγμα δεν έχουν καταλάβει!
    Οτι η αντίδραση του Έλληνα είναι όπως της αρκούδας που όταν απειλείται το μωρό της ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ μην υπολογίζοντας τίποτα.
    Καλό ΑΓΩΝΑ και με δύναμη…………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οχι καλά να πάθουμε... πριν 1 μήνα τα ψηφίσαμε .... προειλημμένα ειναι όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΙΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KARAKOLEEEEEEE MIPOS PEFTEI XALAZIIIII ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. tha prepe na ntrepomaste oloi giati den kanoume tipota. apo otan anoikse to oruxeio tis axladas exei parei anasa i agora tis florinas kai tora pou ekleise to oruxeio mougka oloi kai perimenoume apo kati pseutobouleutes kai lamogia pou kathe karidias karidi eixe balei dimotikos sumboulos na bgoume oloi ekso stous dromous. ntrepome para poli gia olous mas. as me diapseusei kapoios sas parakalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα φίλοι μου είναι ότι πάντα στο βουνό υπάρχουν , που περιμένουν να βρουν ευκαιρία να μπουν στο κοπάδι να φάνε κάποιο πρόβατο. Περιμένουν με υπομονή ,όπως περίμεναν και για την Ελλάδα τόσα χρόνια να κοιμηθεί ο τσομπάνος και μετά …………. Ορμάνε και ότι θέλει ας γίνει.
    Τους λύκους δεν τους νοιάζει η καταστροφή που θα κάνουν στο κοπάδι μόνο …..να φάνε, και να γεμίσουν τα στομάχια τους. Όσο λοιπόν δεν τους κυνηγά κανείς θα συμπεριφέρονται ως λύκοι. Όταν όμως τους πάρεις στο κυνήγι τότε εξαφανίζονται στο δάσος.
    Αυτό ως παράδειγμα και ένα μπράβο σε αυτούς που ασχολούνται έστω και γράφοντας και επισημαίνοντας τα προβλήματα του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ? ΤΟ ..ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΟ? Η ΤΗΝ ΓΑΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ?

      Διαγραφή
    2. Επειδή δεν νομίζω ότι κατάλαβες το νόημα των λύκων και των κοπαδιών να στο εξηγήσω.
      πρόβατα είναι ο λαός μας και λύκοι αυτοί που τρώνε τις σάρκες μας και πίνουν το αίμα μας κάθε μέρα.ΕΣΈΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΜΆΛΛΟΝ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  15. Να δούμε κάποια πράγματα .Εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια τα μαγαζιά της Φλώρινας φυτοζωούν ,σαν αποτέλεσμα της μείωσης των μισθών(άρα καλά να πάθουν οι μπουνταλάδες δάσκαλοι-υπάλληλοι- δεητζήδες-κ.λ.π που δουλεύανε και διατηρούσανε τόσα μαγαζιά με διάφορα είδη) . Το κακό που υπάρχει στην περιοχή μας δεν το έχουν άλλες περιοχές όπως νησιά και άλλες περιοχές που δεν έχουν τόσο βαρύ χειμώνα και μονοκαλλιέργειες .
    Είναι απορίας άξιο που ακόμα και τώρα υπάρχου τιμητές της πολιτικής των μνημονίων και μάλιστα στην ίδια την !Είναι λυπηρό που μας έχουν καταντήσει πρόβατα έτοιμα προς σφαγή και μείς δεν βελάζουμε καν.
    Ξυπνήστε Πατριώτες μας έχουν πάρει τα σώβρακα και μας λένε τι όμορφο κ@@ο έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά να πάθετε κακόμοιροι Φλωρινιώτες...Στις εκλογές πάλι ξεχαστήκατε και την πατήσατε...Ετσι θα σας ξεχάσει και το κράτος...Τολμάτε και βγάζετε και γλώσσα κομπλεξικά όντα.,Θα χαρώ να σας πάρουν και τα σπίτια και να μην έχετε να φάτε...Εσείς φταίτε όχι ο Σαμαράς...εσείς πουληθηκατε πρώτοι για αυτο καθησυε στα αυγουλακια σας και χαρείτε που η Φλώρινα είναι μπλε...,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εργατικό κέντρο ας γελάσουμε όλοι μαζί χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aγαπητοί αφελείς Φλωρινιώτες.. μια χαρά σας εξαπάτησε ο Καρυπίδης και καλά σας έκανε. Είναι επειδή πάντα βλέπετε πολύ μακριά και τα ξέρετε όλα.. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πληροφορίες από Αθήνα λένε και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι , ότι η εταιρία Αχλάδα πήρε καλύτερη τιμή από την ΔΕΗ για το κάρβουνο.
    Ο Ακτωρας με την σειρά του ζητάει και αυτός περισσότερα ! όλα για το χρήμα γίνονται. Κανείς δεν νοιάζεται για τις οικογένειες που ζούνε από αυτές τις επιχειρήσεις .
    Και για τις αποκαταστάσεις πάλι την ΔΕΗ θα βάλουνε να το δείτε! Όλοι δεν την θέλουν Δημόσια αλλά όλοι την ξεζουμίζουν επειδή είναι το πρώτο μαγαζί γωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι Γερμανοί αποφάσισαν επέκταση των λιγνιτωρυχείων στην Ανατολική Γερμανία μετά το 2026. Εμείς τι κάνουμε;

    Έχουμε πει ξανά και ξανά για τον αναντικατάστατο ρόλο του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή της Γερμανίας, το νέο ρεκόρ παραγωγής που έκανε το 2013 και τους νέους ΑΗΣ που έχτισε και χτίζει, την ίδια στιγμή που πουλάει σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τα αιολικά της και εξάγει και το αιολικό της πρόβλημα.

    Η είδηση έρχεται αυτή τη φορά απ' το κρατίδιο του Βραδεμβούργου, που στις 3/6 ενέκρινε την επέκταση του λιγνιτωρυχείου Welzow-Sud II της Σουηδικής Vatenfall, στην περιοχή νότια του Κότμπους, για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Schwarze Pumpe. Η επέκταση αφορά την εκμετάλλευση 200 εκατομμυρίων τόννων λιγνίτη μετά το 2026 και θα απαιτηθεί η μετεγκατάσταση του χωριού Proschim, περίπου 700-800 κατοίκων.

    Η τοπική κυβέρνηση του Βραδεμβούργου στηρίζεται από τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά και ο τοπικός πρωθυπουργός, Dietmar Woidke, δήλωσε ότι ο λιγνίτης ...
    παρέχει ασφάλεια εφοδιασμού και χαμηλή τιμή στην ηλεκτροπαραγωγή : "είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση των ΑΠΕ, αλλά ο λιγνίτης είναι αναντικατάστατος ως μια γέφυρα προς την εποχή των ΑΠΕ", είπε ο Woidke.

    Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

    Τον περασμένο Δεκέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είχε αποφασίσει ότι η εκμετάλλευση του λιγνίτη και συνολικά η εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων είναι αποκλειστικά υπόθεση των τοπικών κυβερνήσεων, αρκεί να σέβονται τα δικαιώματα των κατοίκων σε ό,τι αφορά αποζημιώσεις και μετεγκαταστάσεις.

    Το Μάρτιο 2014, η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχε αποφασίσει την επέκταση του λιγνιτωρυχείου Garzweiler II μέχρι το 2030, περιορίζοντας πάντως τα όρια της επέκτασης. Η επέκταση για μετά το 2030 βρίσκεται υπό εξέταση, προφανώς υπό το πρίσμα και της σε εξέλιξη διαδικασίας αναθεώρησης του νόμου EEG, που βάζει φρένο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ μέχρι το 2035. Με τους νέους, υπερσύγχρονους ΑΗΣ, που κατασκεύασαν πρόσφατα στο Neurath, στην ίδια περιοχή, πόσο λέτε να δίνει το στοίχημα για την επέκταση των λιγνιτωρυχείων στην περιοχή μετά το 2030; Περισσότερο από 1,05;

    Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για τον προγραμματισμό τους και των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Εμείς βάζουμε έργα στο fast track ξανά και ξανά, σαν τα δισ. ευρώ να είναι ...στραγάλια, για να τα απεντάξουμε κάποια στιγμή αργότερα, επειδή δεν εξετάσαμε σωστά όλες τις παραμέτρους, επειδή δεν βρίσκουν χρηματοδότηση ή επειδή απλά άλλο πράγμα είναι ο προγραμματισμός κι άλλο οι αποφάσεις εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κάπως έτσι το σάπιο πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης.

    Γι' αυτό κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε σε όλους τους τόνους:
    Μόνο ο λιγνίτης δίνει σταθερή, αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια, στηρίζει την Ελληνική οικονομία, δίνει δουλειές στους Έλληνες.

    σας προσθέτω ακόμα ένα άρθρο
    Προβληματισμένος Φλωρινιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχος για ακομη μια φορα φαινεται η αναξιοπιστια των αεριτζιδων οι οποιοι παιζουν τα παιχνιδακια τους στις πλατες των μεροκαματιαριδων λες και ζουμε στο ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΤΑΝ με απειλες απολυσεις κτλ....παντα για να γεμιζει η τσεπη χωρις να ανταποδιδουν τιποτα μα τιποτα σε αυτον το τοπο απο τον οποιο βγαζουν εκατομμυρια.....ΚΑΙ ΑΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ.....φανταστητε τη μας περιμενη αν σβησει ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤ ΗΣ θα πληρωση ο ΑΚΤΩΡ ριτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για κάποιο λόγο ο ΑΗΣ Μελίτης είναι σβηστός. Και από ότι κυκλοφορεί δεν έχει βλάβη. Και από ότι φαίνεται έσβησε επειδή κάνει παιγνιδάκια με το Ορυχείο ο ΑΚΤΩΡ. Φλωρινιώτη ξύπνα! Φαντάσου ότι η πόλη είχε την περιβόητη τηλεθέμανση και ο κάθε ιδιώτης εκβίαζε πάνω στην επιβίωσή σου τον χειμώνα για τα κέρδη του. Αυτά και καλά γεράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.