Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ομιλία και οι πρώτοι υποψήφιοι του Κώστα Θεοδωρίδη

Η παρουσία σας ενδυναμώνει την πεποίθηση μας ότι ο αγώνας, που ουσιαστικά μπαίνει στην τελική του ευθεία σήμερα, θα είναι νικηφόρος.
Νομίζω ότι είναι περιττό και ανούσιο, να αυτοσυστηθούμε, να θυμίσουμε και να τονίσουμε ποιοί είμαστε. Ποτέ μας δεν κρυφτήκαμε άλλωστε, ποτέ δεν προσποιηθήκαμε, ποτέ δεν φοβηθήκαμε και το κυριότερο ποτέ μας δεν υποκύψαμε.
Πάντοτε ήμασταν στο προσκήνιο, πάντα εκτιθέμεθα στην κρίση του πολίτη και πάντα απολογούμασταν για τα όποια λάθη, αφού και αυτά είναι υφασμένα στο υφάδι του κάθε σημαντικού έργου.
Στην ομολογουμένως σοβαρή οικονομική, κοινωνική, πολιτική κρίση, που περνάει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, το πιο εύκολο αλλά και επικίνδυνο συνάμα, είναι να ρίξεις, το “λίθο του αναθέματος” σ’ ό, τι υπήρξε έως τώρα.
Έτσι απλά, με μια ισοπεδωτική και απλοϊκή γενίκευση, που μηδενίζει, εξ ορισμού, τα πίσω και τους πάντες.
“ότι παλιό κακό και ότι νέο καλό”
Μακάρι να ταν, τόσο απλά και εύκολα, τα διλλήματα στη ζωή και στη πολιτική.
Συνήθως τα προβλήματα είναι όμως πιο πολύπλοκα και έχουν παραμέτρους, που αν τις αγνοήσεις οδηγείσαι σ’ επικίνδυνους λαθεμένους, δρόμους και αδιέξοδα.
Ο πολιτικός χρόνος, συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι πολύ σύντομος.
Ήδη έχει κλείσει τον κύκλο της μία αυτοδιοικητική περίοδος.
Παραδώσαμε (όλοι οι συνενούμενοι Δήμοι και Κοινότητες) έναν Δήμο εύρωστο, στελεχωμένο με άξιους υπαλλήλους, εξοπλισμένο με όλο τον αναγκαίο μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ένα μηχάνημα δεν αγόρασε, μια κτιριακή υποδομή δεν έκανε όλη αυτή τη περίοδο), με πλεόνασμα, χωρίς υποχρεώσεις.
Παρέλαβαν έναν από τους καλύτερους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και τολμώ να πω και της Ελλάδας.
Με πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας (ISO), με διαχειριστική επάρκεια (δυνατότητα υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ), με υπό ανάπτυξη μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού (ούτε βήμα δεν έγινε για την εξέλιξη της) με ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες αναγκαίες για την διαχείριση των λιμνών και των εκτάσεων γύρω από αυτές και την αξιοποίηση τους μέσα από κανόνες (στο πρώτο στάδιο που την αφήσαμε εκεί βρίσκεται) αλλά και με πληθώρα μελετών προσυμφωνημένων μέσω του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση τους.
Δεν αναφέρομαι μόνο στον πρώην Δήμο Αμυνταίου αλλά σε όλους του Δήμους και τις Κοινότητες που συγκρότησαν τον νέο Δήμο.
Δίκτυα υπονόμων και βιολογικοί καθαρισμοί σε ολόκληρο τον πρώην Δήμο Αετού (ξεκίνησαν επί θητείας Δημάρχου Αναστασιάδη και πολλά τμήματά τους δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει).
Ιαματικά λουτρά (Μπάνια) όχι μόνο έπαυσε η λειτουργία τους αλλά και σταμάτησαν παντελώς όλες οι εργασίες. (Ούτε ένα καρφί δεν μπήκε σε αυτή τη θητεία). Ποιες σκοπιμότητες βρίσκονται πίσω από όλα αυτά;
Χωροταξικός σχεδιασμός και πράξεις εφαρμογής στην τοπική κοινότητα Φιλώτα έμειναν στάσιμες δίχως ποτέ να αναδειχθούν και να διεκδικηθεί η ένταξη τους από ανάλογες χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
Αφήστε δε εκείνο το εγκαταλελειμμένο Δημοτικό αθλητικό κέντρο του Φιλώτα, που σε αντίθεση με εκείνα που υποσχόταν προεκλογικά το 2010 για την αναγκαιότητά του και την πολλά υποσχόμενη προοπτική του, αφού το αποπερατώσει, σήμερα τέσσερα χρόνια μετά προβληματίζεται… για την δυσκολία θέρμανσης του και το επικαλείται ως λόγο για να μην αποπερατωθεί.
Μελέτες που ούτε καν υποβλήθηκαν για ένταξη σε αντίστοιχους σχεδιασμούς.
Διερωτάστε γιατί;
Η απάντηση είναι απλή και οφθαλμοφανής.
Ο κύριος Δήμαρχος απουσίαζε και απουσιάζει από τα δρώμενα του Δήμου Αμυνταίου.
Η μόνη του φροντίδα ήταν να φωτογραφίζεται στις αυλές των Δημοτικών σχολείων και στα υπό εκτέλεση έργα για τις ανάγκες του προπαγανδιστικού του εντύπου.
Η ενασχόλησή του με το Δήμο ήταν και είναι συνυφασμένη με τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα.
Ήμασταν φίλοι και φίλες το σκαλοπάτι της ανέλιξής του.
Κατάντησε ο Δήμος παράρτημα της ΓΑΙΑ.
Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε όλα τα θέματα του Δήμου ήταν επίπεδος και επικοινωνιακός.
Ετεροχρονισμένες, υποκριτικές θεατρικές κινητοποιήσεις.
Όλες “μετά τη γιορτή”.
Και στο τέλος ευχαριστημένοι και “υπερήφανοι” με αυτά που από την αρχή μας έδιναν χωρίς αγώνα (ΙΚΑ, Εφορία, Στρατόπεδο).
Η εικόνα και τίποτα άλλο.
Αλλοπρόσαλλη, επιθετική πολιτική εναντίων όλων, ανώτερων και κατώτερων.
Κενός ηγεμονισμός.
Η αυτοεπικαλούμενη διάχυση εξουσίας σε αντιδιαστολή με τον συγκεντρωτισμό είναι προϊόν αδυναμίας και διαχειριστικής ανεπάρκειας.
Μια θητεία μακριά από την προσωπική επαφή με το δημότη.
Το γραφείο του Δημάρχου ερμητικά κλεισμένο, θωρακισμένη πόρτα, με σημεία ελέγχου.
Τον υποκαθιστούσε όμως φίλες και φίλοι η τηλεφωνική γραμμή, ο αυτόματος τηλεφωνητής και τα γνωστά ευτράπελα.
Η αμετροέπειά του κινήθηκε στην λογική του γνωστού του σλόγκαν “θα εκτελέσω έργα διπλάσια από ό,τι στις θητείες τους ο Λιάσης και ο Θεοδωρίδης μαζί”.
Με τον κ. Λιάση κατά την διάρκεια των εναλλασσόμενων ρόλων μας είτε ως Δημάρχων είτε ως αρχηγών της αντιπολίτευσης, είχαμε αντιθέσεις, είχαμε αντεγκλήσεις στην άσκηση της πολιτικής μας στον Δήμο, αλλά ως γνώμονα είχαμε πάντοτε την από παιδιά φιλία μας και την αγάπη μας γι’ αυτόν τον τόπο, όπου μεγαλώσαμε και ζούμε.
Δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια η θητεία του κ. Λιάση με την αποτυχημένη θητεία του κ. Ιωσηφίδη.
Με ξένα κόλλυβα δεν κάνεις μνημόσυνο λέει ο λαός, Δήμαρχε.
Με τον κόπο και την δουλειά όλων ημών που διατελέσαμε Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος θέλει να ξεγελάσει τους Δημότες.
Την απραξία και την αδυναμία, την εικονική πραγματικότητα την αντιλαμβάνονται όλοι.
Έρχεται η στιγμή που θα τους ανταποδώσουμε τα … “εύσημα”.
Δεν πρέπει όμως να τους “αδικήσουμε”!
Είναι άπιαστοι στην παραγωγή ανακοινώσεων.
Το κόστος έκδοσης των δρώμενων του Δήμου αισίως ξεπέρασε τις 200.000 €.
Και όλα αυτά χάριν της εικόνας, του εντυπωσιασμού και της επικοινωνιακής προσέγγισης.
Τίποτα για την ουσία.
Σε μια εποχή ανέχειας ποιος πράγματι θα ήταν άραγε ο ρόλος και η κοινωνική πολιτική του Δήμου αν αυτές οι 200.000 € διατίθεντο σε συνεργασία με την Εκκλησία για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων κοινωνικών ομάδων, για τη δημιουργία υποδομών προστασίας και φύλαξης αδέσποτων ζώων και άλλων δράσεων.
Βρίσκομαι σήμερα μπροστά στον καθένα από εσάς με υψηλό αίσθημα ευθύνης για να σας δηλώσω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου σε μια προσπάθεια ανάκτησης του χρόνου που χάθηκε στη δίνη των ανεφάρμοστων “θα” που γέμισαν όλους μας με ανεκπλήρωτες προσδοκίες.
Με πυλώνες τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενδοδημοτική αποκέντρωση υπηρεσιών, την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και έχοντας το βλέμμα στους άμεσα πληγέντες συνδημότες μας θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε το χαμένο ηθικό, την εμπιστοσύνη των δημοτών στους θεσμούς και με αισιοδοξία και πολλή δουλειά να επαναφέρουμε το Δήμο Αμυνταίου στα επίπεδα αξιών που η ιστορία του ορίζει.
Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε απλά καλοί διαχειριστές καταστάσεων αλλά με σχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου, που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα μας και που θα είναι υλοποιήσιμος θα δημιουργούμε εμείς τις εξελίξεις και δεν θα συρόμαστε μοιρολατρικά και υποκριτικά πίσω από αυτές.
Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε τοπικού διαμερίσματος θα αναδείξουμε τον πλούσιο πολιτισμό μας στοχεύοντας στην αρμονική σύμπραξη συλλογικής πρωτοβουλίας, εθελοντικής δράσης και δημοτικής αρωγής.
Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας είναι μονόδρομος.
Η αντίσταση μας στην ιδιωτικοποίηση του δημοτικού μας πλούτου θα είναι αυτό που θα συναντούν οι επίδοξοι εκμεταλλευτές του, τύπου Φούχτελ.
Γεννηθήκαμε εδώ, μεγαλώσαμε εδώ, δεν είμαστε περαστικοί.
Η βιωσιμότητα και η προοπτική του τόπου μας είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος.
Η αλαζονεία της εξουσίας παρήλθε ανεπιστρεπτί.
Χωρίς κενούς μεγαλόσχημους εντυπωσιασμούς, με επίκεντρο τον δημότη σχεδιάζουμε την πενταετία 2014-2019.
Εγώ, το πρώτο που υπόσχομαι, είναι ν’ ανοίξω, όπως παλιά στον Δημότη, την πόρτα του Δημάρχου. Στον οποιοδήποτε Δημότη μας.
Να πετάξω μπροστά από το Δημαρχείο, εκείνη την ταμπέλα της ντροπής, με τα τεράστια γράμματα, που κανένας άλλος Δήμαρχος δε σκέφτηκε… “θέση παρκαρίσματος Δημάρχου”!
Φίλες και Φίλοι,
Έχουμε έναν ωραίο, ζωντανό αγώνα μπροστά μας, που είμαι, κάτι περισσότερο από σίγουρος, ότι θα είναι νικηφόρος.
Τώρα πλέον, ο πολίτης ξέρει…δε ξεγελιέται…
Χίλια ευχαριστώ, σε όλους.
Καλόν αγώνα, από όλους…
Η νίκη είναι δική μας,
γιατί την αξίζουμε.
Ο Δήμος Αμυνταίου, θα είναι ο μεγάλος νικητής!!
Σας ευχαριστώ.

Γνωστοποίηση των ονομάτων των πρώτων Υποψηφίων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, του Συνδυασμού «Με συνέπεια και στο αύριο» του υποψήφιου Δημάρχου Αμυνταίου Θεοδωρίδη Κωνσταντίνου.

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - ΤΖΙΤΖΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΚΕΡΛΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΡΡΗ ΑΝΝΑ
ΚΡΗΤΙΚΟΥ - ΦΡΑΝΤΖΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΑΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΠΑΦΥΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΥΣΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΙΠΙΑΔΟΥ – ΖΕΖΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΠΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΡΟΥΝΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΣΕΛΤΣΑ - ΣΟΥΜΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΗ - ΣΚΟΔΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΑΜΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΣΕΡΕΠΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΣΙΣΜΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΤΙΜΟΘΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ . ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΚΔΑΕ ( ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ) ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΜΕΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ! ! 27 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ Κ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ?? ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Κ ΜΠΗΚΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ?? ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ! ! ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 30 ΓΟΝΕΙΣ ΑΣ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΕΝΑ Κ@@@Α ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΩΝΕΙ...
    ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ ! ! !
    (ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.