Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Δ.Σ.Ε.

Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).

Ομιλητής: Δημήτρης Γόντικας
μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Λαϊκή ευημερία, η ουσία και ο σκοπός της πάλης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

8 σχόλια:

  1. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο ΕΝΟΠΟΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 1946 -49 , ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΙΣΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ (και όχι κομουνιστές) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ !! ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΙΜΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ! Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΟΙ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ. ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ 'ΠΑΤΡΙΔΑ' 'ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ΄ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ.

      Διαγραφή
  2. Σα δε ντρέπεστε που έχετε και μούτρα να εμφανίζεστε δημόσια.
    "Τιμή και δόξα" σε ποιους; Σε αυτούς που εκλιπαρούσαν τον Εμβέρ Χότζα και τους ναζιστο-Τσάμηδες να εισβάλουν στην Ελλάδα;
    (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=471181)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΤΕ ΖΥΓΙΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΛΕΙΨΟΙ....
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.........ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ.......

    ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
    36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως και στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση, διακρίνω –με κάποιες φαεινές εξαιρέσεις– μια σύγχυση και έναν αδικαιολόγητο φανατισμό, εξαιτίας των οποίων χάνεται η ουσία. Ποια είναι η ουσία; Πέρα από τις όποιες ανεπίσημες ή μυστικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ματεξύ των ηγετών και των αντιπροσώπων των "τριών μεγάλων" (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, ΕΣΣΔ) είχαμε διασκέψεις και συμφωνίες σε:
    Πλάκα
    Λίβανο
    Καζέρτα
    Μόσχα
    Γιάλτα
    Πότσνταμ
    Βάρκιζα
    Ίσως και κάπου αλλού.
    Όλα τα άλλα είναι κατάπτυστοι κτηνώδεις θεατρινισμοί. Θεατρινισμοί οι οποίοι προφανώς αφορούν τους ηγέτες, που παρακολουθούσαν σταυροπόδι την τελετή αυτοκτονίας του ελληνικού λαού. Οι υπόλοιποι ούτε που κατάλαβαν τι έγινε... Δυστυχώς, τα γεγονότα δηλώνουν ότι η σφαγή των Ελλήνων επιδιώχθηκε και δίχως αμφιβολία προκλήθηκε συνειδητά. Ας ...είναι καλά ο πρώην μυστικοσύμβουλος του κατοχικού Πρωθυπουργού Τσολάκαγλου και μετέπειτα Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ο Γεώργιος Παπανδρέου (πατέρας του Ανδρέα και παππούς του Γιωργάκη), ο κατοχικός Διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων των Αθηνών και κατηγορηθείς ως συνεργάτης των κομμουνιστών, ο Άγγελος Έβερτ (πατέρας του Μιλτιάδη και παππούς της Αλεξίας), ο Ζαχαριάδης, ο Σιάντος, ο Ιωαννίδης και οι λοιποί προδότες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, όπως το μίασμα που άκουγε στο όνομα Γεώργιος Σημίτης (πατέρας του Κωνσταντίνου και του Σπυρίδωνα).
    ...Ο μεγαλοδικηγόρος, που διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και νομικός σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραια. Ο καταληψίας θέσεων σε ανώνυμες εταιρείες –ιδιαιτέρως τραπεζικές– ως νομικός σύμβουλος. Ο κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου εμφανισθείς σφόδρα βασιλικός και θαυμαστής του Ιωάννη Μεταξά, χάρις στον οποίο διορίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες Καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στην ΑΣΟΕΕ. Ο κατά την Κατοχή προστατευόμενος, στενός φίλος και συνεργάτης του άλλοτε Υπουργού Γεωργίου Μερκούρη, αγαπημένου θείου της πόρνης των Γερμανών κατακτητών και καταδότριας των αντιστασιακών, Μελίνας. Ο κολλητός του ιδρυτή του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος, του μόνου πολιτικού κόμματος του οποίου η λειτουργία επιτρεπόταν στην Κατοχή. Ο προστατευόμενος, στενός φίλος και σύμβουλος του κατοχικού Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο "γρανιτένιος πατριώτης ιδεολόγος" που, τελικά το 1944, προσχώρησε στην "Κυβέρνηση του Βουνού" ως αντιπρόσωπος του Πειραιά στην εθνοσυνέλευση των Κορυσχάδων, διορίστηκε Γενικός Διοικητής Ρούμελης και εισήθλθε "θριαμβευτής" στην απελευθερωμένη Λαμία, στο πλευρό του Άρη Βελουχιώτη!!!

    Τέτοιοι άνθρωποι προωθούνται στις καίριες θέσεις διοίκησης της κοινωνίας. Τέτοιοι είναι οι "καταλληλότεροι" που μας βάζουν να "επιλέξουμε" για να μας κυβερνήσουν. Άνθρωποι ανήθικοι, με πάθη, ένοχο παρελθόν, δηλαδή, επιρρεπείς στη διαφθορά και εκβιάσιμοι. Άχριστοι τεμπέληδες με ειδικότητα στον χαμαιλεοντισμό, σαν τον "Γέρο της Δημοκρατίας", ο οποίος υπό οποιοδήποτε καθεστώς πάντα καταλάμβανε κάποια θέση εξουσίας, "δημοσία δαπάνη". Κατακάθια της κοινωνίας σαν τον "Γέρο", που είχε κατηγορηθεί ακόμα και για παιδεραστία. Με αυτούς βολεύονται κάποιοι για να μας διοικούν. Σε αυτούς στήνονται ανδριάντες και δίνονται τα ονόματα των οδών και των πλατειών, για να παραμένει η μνήμη τους και να συνεχίζουν το "θεάρεστο" έργο οι γόνοι τους...

    Περαστικά μας.

    Διογένης

    Υ.Γ. Μήπως, τελικά, αντι να ξεχνούσαμε θα ήταν προτιμότερο να μαθαίναμε, μπας και αποφεύγονταν λάθη του παρελθόντος; Και του μέλλοντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μια νέα θέαση της Ιστορίας, διαφορετική από αυτήν που μας σερβίρει το κατεστημένο, μπορείτε να πάρετε μια γνώμη από το κείμενο του Παναγιώτη Τραϊανού, που σας παραπέμπω ακολούθως. Στοιχεία για τα γεγονότα υπάρχουν πολλά. Αναλύσεις και εγκληματολογικά πορίσματα σαν του Παναγιώτη Τραϊανού δεν συναντάς εύκολα. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μη βαριέστε! Διαβάστε όλο το κείμενο – και όχι μόνον αυτό!
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/10/1944.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέστε και τον Θεόκλητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΡΕΣΤΗ ΛΕΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ , ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΓΥΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ! ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ , ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ " ΦΙΛΟΙ¨ΜΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΊΣΚΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821 . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ¨ΕΤΑΙΡΟΥΣ¨ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ !! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!! ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΑΝ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.