Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το Ε.Κ.Φ. για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων της κοινωφελούς εργασίας

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΧ 5.304/2012

Συνάδελφοι
Σας γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση για την εξόφληση των δεδουλευμένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας δεν οφείλετε στους υπαλλήλους του εργατικού κέντρου αλλά στον διαχειριστή του προγράμματος που είναι το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καθώς και στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο δεν προέβλεψε να απορροφήσει όλα τα κεφάλαια που ήταν απαραίτητα για την έγκαιρη πληρωμή όλων των εργαζομένων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε επίσης ότι για όλα αυτό το χρονικό διάστημα των 7 μηνών από τη λήξη του προγράμματος, οι οχλήσεις μας ήταν συνεχείς τόσο προς το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Η καθυστέρηση οφείλετε όπως μας ενημέρωσαν, σε διαδικαστικούς λόγους που έχουν σχέση με τη τελική ολοκλήρωση των προγραμμάτων σε όλη τη χώρα και σε τεχνητά προβλήματα που προέκυψαν από τις ενστάσεις και την επιλογή των αναπληρωματικών για τη συμπλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων.

Λυπούμαστε πραγματικά γιατί γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες και οι οικονομικές υποχρεώσεις όλων των ωφελούμενων είναι μεγάλες και ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο που η οικονομική κατάσταση κάθε νοικοκυριού από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι πολύ δύσκολη. Δυστυχώς οι φόροι, τα χαράτσια και όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στη χώρα μας είναι πολύ σοβαρά και κρίσιμα.

Το Εργατικό Κέντρο από την αρχή αγκάλιασε αυτό το πρόγραμμα γιατί πιστεύουμε συνέβαλε στην ανακούφιση μερικώς όσων απασχολήθηκαν σε αυτό και σε κάθε περίπτωση από τις διαβεβαιώσεις που είχαμε πιστεύαμε ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις στις οφειλές προς τους δικαιούχους. Από την πλευρά μας ζητάμε ένα συγνώμη εάν υπήρξαν λάθη από μέρους μας αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν έγινε τίποτα εσκεμμένα ή με πρόθεση να αδικηθεί κάποιος που ενδεχομένως είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Αυτή τη στιγμή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, είναι πλέον ευθύνη του υπουργείου εργασίας για τη χορήγηση της τελευταίας δόσης και ελπίζουμε ότι σύντομα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς σας τα υπόλοιπα ποσά που σας οφείλονται.

Τέλος σας καλούμε όλους στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για της 6 Νοεμβρίου 2013 και αφορά τη γενικότερη οικονομική πολιτική που ακολουθείτε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, που οδηγεί την κοινωνία τους εργαζόμενους στην ανέχεια, τη φτώχεια, την οικονομική εξάρτηση από τους δανειστές, την ανεργία και το λαό της χώρας μας στην απόγνωση και στην απελπισία.

3 σχόλια:

  1. ποια κεφαλαια να αποροφησει...?αν δεν δοθουν τα λεφτα απ το εσπα δε ξεκινα προγραμα. εκτος Αυτου με εντολη του κυριου Σοιμπλερ πρεπει να εξοφληθουν ολες οι οφηλες απο το δημοσιο προς τους εργαζομενους μαεχρι τελος του 2013 κ αναγραφετε στις αποφασεις τις τροικας(το μοναδικο καλο) ποιος διαχειρετε τις επηταγες στα υπουργα αυτων των εκατομηριων. Περιμενω αποδηξεις οχι ενδιξεις ειστε ολοι για το εδολιο για παρανομη διαχηρηση χρηματων. ο εισαγκελεας που ειναι να ασκησει διοξεις? Στη πορεια να πατε μονο σας 6 μηνες ανεργος ειμαι χηρος με ενα παιδι στη αγκαλια. Κανετε πλατες στο συστιμα δε μιλατε με στοιχια. Τα λεφτα υπηρχαν στη τρπεζα ελλαδος απ την αρχη τις εγκρησης του προγραματος. μα επητελους που νομηζετε οτι μηλατε με αερα λογια. και αν δεν εχετε ευθηνη γιατι δε ζητας εσει ο ιδιος απ τον καθε αρμοδιο εσαγκελεα να ασκησει διοξεις αφου ξερεις καλα πως το κεφαλι σου στο τορβα ειναι. Παρετησου ζητω την Παρετηση σου και των υπολιπων σας και τις Περιουσιες σας δεσμευμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=2xEqLHpaTfQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ/Δυτ. Μακεδονίας δε συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας? Γιατί προσπαθείτε κύριοι του εργατικού κέντρου να αποποιηθείτε τι ευθύνες σας? Πόσο, μα πόσο δίκιο είχε αυτός που μας έλεγε να πάμε στην εισαγγελέα και δεν το ακούγαμε! Καιρός να το κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.