Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στο δήμαρχο Φλώρινας

Κύριε Δήμαρχε,
Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη προχωρήσει σε καμπάνια για την ευζωία των αδέσποτων που διαβιούν στα δημοτικά κυνοκομεία. Έτσι, στα πλαίσια αυτά και προς αποφυγήν αρνητικών σχολίων που διαρρέουν και προκειμένου να αποκτήσουμε μια αντικειμενική άποψη περί των πραγμάτων, αναθέσαμε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Καρδίτσας, στην Πρόεδρό του και στέλεχος της ΠΦΠΟ κα Εύη Θάνου, την επικοινωνία μαζί σας για την επίσκεψή της στο καταφύγιο.

Βεβαίως, θα θέλαμε εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσουμε για την καλή συνεργασία και διάθεση που θα επιδείξετε στην εκπρόσωπό μας. Επίσης, θα επιθυμούσαμε να τονίσουμε, ότι αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι η ευζωία των προσωρινά διαμενόντων στο καταφύγιο ζώων έως τη στείρωση και την αποθεραπεία τους, αλλά και η τήρηση του νόμου όχι κατά το δοκούν.

Για το λόγο αυτό και πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλλετε ,θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ορισμένα πράγματα για τη βελτιωση της ζωής των αδέσποτων τόσο εντός όσο και εκτός καταφυγίου μετά την επανατοποθετησή τους.:

α. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα ζώα, όσο διάστημα παραμένουν στο κυνοκομείο, είναι απαραίτητο θα προαυλίζονται, διότι ο εγκλεισμός και η ανελευθερία είναι εγκληματική μη ηθική στάση για κάθε πλάσμα ανθρώπινο ή μη.
β. Να αναφερθούμε στην λειτουργία της 5μελούς επιτροπής, της οποίας τα μέλη δικαιούνται να ενημερώνονται και να συναποφασίζουν για τα πάντα, όπως στειρώσεις, επανατοποθετήσεις, ευθανασίες, υιοθεσίες, οικονομική διαχείριση και η τήρηση βέβαια της νομοθεσίας κατά γράμμα και όχι κατά το δοκούν, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε ορισμένους Δήμους, τους οποίους και έχουμε οδηγήσει στην δικαιοσύνη.
γ. Όσο όμως σωστά και να πράττει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της διαχείρισής τους, τα αδέσποτα δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθούν, αν ο Δήμος σας, τα φιλοζωικά σωματεία και κάθε αρμόδια αρχή δεν ξεκινήσουν μια εντατική προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου, Συνεχή ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, ανάδειξη της αναγκαιότητας στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων, εκδηλώσεις και άλλες ενέργειες του Δήμου σας για την εξάλειψη των δηλητηριάσεων των ζώων, της με κάθε τρόπο θανάτωσής τους, αλλά και της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης των πάσης φύσεως ζώων.
Ενημέρωση, παιδεία, εφαρμογή του νόμου είναι το τρίπτυχο που μας δίνει ελπίδα και προοπτική για τον περιορισμό του απεχθούς φαινομένου της εγκατάλειψης των ζώων αδεσπότων.

Ελπίζουμε σε κάθε δυνατή σας προσπάθεια για την καλή μεταχείριση και φροντίδα τους στο κυνοκομέιο σας με τελικό στόχο την ευζωία και βεβαίως την υιοθεσία τους για την οποία η Δημος σας θα πρέπει να δημιουργήσει εκτενές δίκτυο υιοθεσιών, σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες , έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να περιοριστούν οι εγκαταλείψεις, οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις, η κακοποίηση παθητική και ενεργητική των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Ευχαριστούμε και είμαστε, στο επίπεδο του εφικτού, αφού η δράση μας αφορά καθαρά σε εθελοντική βάση, στην διάθεσή σας.
Στις προθέσεις μας είναι να βοηθήσουμε, αλλά πρωτίστως εσείς σαν Δήμος, για την καλύτερη αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων εκεί.

Με εκτίμηση

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων
H Πρόεδρος
Αναστασία Μπομπολάκη
Η Αντιπρόεδρος
Μάριζα Χριστοδούλου
Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

Η Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Καρδίτσας
Εύη Θάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.