Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Καμία θετική εξέλιξη για το θέμα του στρατοπέδου Αμυνταίου

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Κώστα Μπούρα για το θέμα της απομάκρυνσης των μονάδων και της κατάργησης του στρατοπέδου Αμυνταίου, είχαν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος ανέπτυξαν όλη την επιχειρηματολογία για την παραμονή του στρατοπέδου, αναφερόμενοι στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται, στις εξαιρετικά μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται για τη μετακίνηση των μονάδων και τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε πολυδύναμο, που θα μείνουν αναξιοποίητες.
Δυστυχώς, δεν προέκυψε κάποια άμεση θετική εξέλιξη για το θέμα, καθώς από το Πρωθυπουργικό Γραφείο δεν επιθυμούν πολιτική παρέμβαση σε θέματα αποφάσεων των Επιτελείων του Ελληνικού Στρατού, όμως ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, που απουσιάζει, προκειμένου να ζητηθεί παράταση στην εφαρμογή της απόφασης, που θα μας δώσει τη δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης της διεκδίκησης για διατήρηση του στρατοπέδου Αμυνταίου.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

4 σχόλια:

  1. Τι έπραξε μέχρι τώρα ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος για το θέμα του στρατοπέδου;
    Ο προκάτοχός του θα χαλούσε τον κόσμο σε ανάλογη περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν εκλεισε το ταγμα πεδινου πυροβολικου στην φλωρινα δεν εκανε τιποτα ο προκατοχος του θεοκλητου γιατι να κανει αυτος

      Διαγραφή
    2. Κατ αρχήν δε συγκρίνεται από πλευράς σημαντικότητας το τάγμα που ανέφερες με το στρατόπεδο του Αμυνταίου. Για το Αμύνταιο το ζήτημα του στρατοπέδου είναι θέμα ζωής και θανάτου. Κάτι τέτοιο καταφαίνεται κι απ το μέγεθος των αντιδράσεων που σημειώθηκαν και σημειώνονται. Άλλωστε ο μακαριστός εκτός απ το τεράστιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που έκανε ασχολήθηκε με σθένος και με κοινωνικά ζητήματα του νομού Φλώρινας και της επαρχίας Πτολεμαίδας όπως για παράδειγμα ζάρη στις αντιδράσεις του ματαιώθηκε η ίδρυση super-market πολυεθνικής στη Νίκη που θα απομυζούσε την αγορά της Φλώρινας, έδειξε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για τους ταξιτζήδες, πρότεινε να ιδρυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία στη Φλώρινα εργοστάσιο κλωστουφαντουργίας,μπήκε μπροστά στους αγώνες για να αναγκασθεί η ΔΕΗ να τοποθετήσει ειδικά φίλτρα προκειμένου να περιορισθεί η ρύπανση και να προστατευτεί η δημόσια υγεία κ.ά. Μπήκε επικεφαλής στον αγώνα των χωρικών του Φιλώτα και του Περδίκα που αδικούνταν γιατί δεν αποζημίωναν τα χωράφια τους όσο τους είχαν υποσχεθεί.Πρότεινε το 1977 την ίδρυση εργοστασίου γούνας, ενώ το 1993 με υπόμνημά του στον τότε πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη περιγράφει την εγκατάλειψη του ακριτικού νομού και κάνει συγκεκριμένες προτάσεις π.χ. να κατασκευασθεί αεροδρόμιο, να ιδρυθούν σχολές αλιείας και γεωργίας κά. (βλ.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7ης 4ετίας).
      Στο Αμύνταιο υπάρχει γενική εξέγερση και σημειώνονται σοβαρά επεισόδια και σεις μου λέτε για το τάγμα;

      Διαγραφή
    3. Το τάγμα έφυγε απ τη Φλώρινα μετά το 2000, όταν είχε παραιτηθεί ο μακαριστός Καντιώτης και είχε ήδη γίνει μητροπολίτης ο νυν. Επομένως, για το τάγμα, δε σιώπησε ο π.Αυγουστίνος.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.