Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα του Σ.Ε.Π.Ε. Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας θεωρεί πως η σημερινή ημέρα εκπέμπει το μήνυμα του δικαιώματος της ισότιμης συνύπαρξης όλων.
Η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα. Μας υπενθυμίζει απλά τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνύπαρξης, σύμφωνα και με το πνεύμα των λέξεων: αλληλοβοήθεια, αλληλοαποδοχή και αλληλοκατανόηση.
Πόσο μάλλον όταν απέναντί μας έχουμε παιδιά. Παιδιά σαν όλα τα άλλα. Που παίζουν, χαίρονται και κυρίως αισθάνονται την αποδοχή – συμμετοχή, όπως αισθάνονται – ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό – την απόρριψη, την απομόνωση και την κατηγοριοποίηση.
ΓΝΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας τιμά την 3η Δεκέμβρη με το παρακάτω βίντεο. Η δύναμη των εικόνων ας λειτουργήσει ως αφετηρία αλληλοσεβασμού από όλους μας και για όλους μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Το κάθε τους χαμόγελο, η κάθε τους ζωγραφιά, η κάθε τους κίνηση αλλά και το κάθε τους κλάμα είναι η δύναμη της επιβίωσης μας. Αλλά και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ελληνικής πολιτείας να διαφυλάξει και να προασπίσει τα συνταγματικά ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών μας. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.