Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελ. Βενιζέλου στη Φλώρινα

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελ. Βενιζέλου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο δήμος Φλώρινας, η Ένωση Κρητών Ν. Φλώρινας, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι Περιφέρειες Κρήτης & Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων.
Στην τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος και Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προτομή του Ελ. Βενιζέλου φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Χρήστο Τσώτσο ΕΔΙΠ του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και το έργο αποτελεί δωρεά του τμήματος προς την Ένωση Κρητών Φλώρινας.

4 σχόλια:

  1. Από εκδηλώσεις , προτομές και διάφορα άλλα καλά πάμε...από κάτι ουσιαστικό για την πόλη και τον Νομό όμως....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΤΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΠΩς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΤΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ;;;ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΩΝΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. auta mas maranan.. gia tetoies blakies exei lefta gia alla poio ousiastika kai epigon 8emata den uparxei draxmh omws...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.