Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Από το Ξινό Νερό στο γαλλικό προξενείο

Μια μοναδική ιστορική εμπειρία πρόσφεραν οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείο του Ξινού Νερού στους μαθητές τους. Στις 09/11/12, διοργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα από μια άριστη συνεργασία με το προξενείο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τους χώρους του προξενείου.
Επισκέφτηκαν επίσης το Γαλλικό Σχολείο και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας, τις διδακτικές μεθόδους, και το πρόγραμμα του σχολείου.
Μέσα σε μια πανέμορφη τοποθεσία, τα παιδιά του Ξινού Νερού, τίμησαν τους στρατιώτες του Γαλλικού Στρατού με κατάθεση στεφάνων.
Η τοπική ιστορία του χωριού, και η μνήμη την οποία κρατούν οι δάσκαλοι άσβεστη, συγκίνησαν τον πρόξενο της Γαλλικής πρεσβείας, ο οποίος, με την απλότητα που τον διακρίνει, υποδέχτηκε και μίλησε στα παιδιά και στάθηκε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και ενημέρωσής τους.
Συγχαρητήρια τους δασκάλους του Ξινού Νερού κ.κ.: Πρόδρομο Γεωργιάδη (διευθυντή της σχολικής μονάδας), Βασίλη Μπαλάκα, Αναστασία Λιάσου, Πετρούλα Κωνσταντινίδου-Παπά, Υβόνη Μπάρα, Στέφανο Πετρίδη, Κωνσταντίνο Πλούσκα, Χρυσούλα Ρουσίδου, Μαρίκα Ρωμανού και Δημήτρη Τσιουμήτα, που πρόσφεραν αυτήν την ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία στους μαθητές τους!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπευθ. Σχολικών Δραστηριοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.