Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η αποζημίωση των φασολιών στο επίκεντρο σύσκεψης στην Αθήνα

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του καύσωνα σε καλλιέργειες φασολιού σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα, κατά το στάδιο της ανθοφορίας ή στο αρχικό στάδιο της καρπόδεσης.
Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Κοζάνης Γ. Κασαπίδης και Μιχ. Παπαδόπουλος, Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, Φλώρινας Ευστ. Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Σαρρής, οι Δήμαρχοι Πρεσπών Β. Τσέπας και Ορειστίδος Π. Κεπαπτσόγλου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καστοριάς Αρ. Αμοιρίδης, οι πρόεδροι των Α.Σ. «Πελεκάνος» Ν. Στεργίου και Πρεσπών Αντ. Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Πρεσπών Μιχ. Ναλπαντίδης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι διαστάσεις του θέματος, δήλωσε σχετικά ότι: «κλιμάκιο του ΕΛΓΑ διενήργησε ήδη τις αναγκαίες επισημάνσεις προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ζημιές, η εξέλιξη των οποίων παρακολουθείται. Παράλληλα, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις από τους πληγέντες παραγωγούς. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο προσδιορισμός του ύψους των ζημιών να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια».
Ως προς το θέμα των ζημιών σε χειμερινές καλλιέργειες σιτηρών λόγω παγετού, ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι διενεργείται διασταυρωτικός έλεγχος με τις δηλώσεις καλλιέργειας του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα ακολουθήσουν οι πληρωμές.

Πηγή: agronews.gr

2 σχόλια:

  1. Αγρότες: τα χαϊδεμένα παιδιά του κράτους... Έχω μια απορία, γιατί όταν οι καιρικές συνθήκες τους δυσκολεύουν ζητούν αμέσως - και παίρνουν - χοντρές αποζημιώσεις και συχνά πουλάνε παράνομα τα δήθεν κατεστραμένα προϊόντα τους, αλλά όταν έχουν μεγαλύτερη παραγωγή από το κανονικό - π.χ. εξαιτίας πολλών βροχών - δεν επιστρέφουν τα επιπλέον χρήματα που έβγαλαν; Θα μου πείτε, τί ψάχνεις τώρα, αυτό δε θα γίνει ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια απορία ρε παιδιά ? γιατί σε καμία άλλη επαγγελματική ομάδα δε χορηγούνται αποζημιώσεις όταν οι δουλειές τους δεν πάνε καλά , παρά μόνο στα χαιδεμένα παιδια της ελληνικής υπαίθρου? μάλλον έχουν τον τρόπο τους για να τα παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.