Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ένα νέο άθλημα, με την ονομασία Βολές Θαλασσίων Βαρών, κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα

Ένα νέο άθλημα έρχεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Πρόκειται για το άθλημα Βολές Θαλασσίων Βαρών, το οποίο προήλθε από την ανάγκη που είχαν οι ψαράδες από την ακτή να ρίχνουν τα αγκίστρια τους όλο και πιο μακριά μέσα στη θάλασσα.
Το άθλημα αυτό θυμίζει πολύ αγωνίσματα του στίβου, όπως είναι η σφαίρα, η σφύρα και το ακόντιο. Πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο και οι αθλητές χρησιμοποιούν καλάμια με μηχανισμό και βαρίδια διαφορετικών βαρών. Σε μία προσπάθεια να γίνει γνωστό το άθλημα στη χώρα μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), μέλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανέλαβε να διοργανώσει, από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου, στο Αμύνταιο της Φλώρινας, το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βολών Θαλασσίων Βαρών (Long Casting).
«Το συγκεκριμένο άθλημα δεν γίνεται στη θάλασσα, αλλά σε γήπεδο. Οι αθλητές χρησιμοποιούν μόνο το καλάμι ψαρέματος, το μηχανισμό, την πετονιά και το βαρίδι. Σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, στην Ελλάδα το καλλιεργούμε τα τελευταία τρία χρόνια» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βολών Θαλασσίων Βαρών Ρένα Βγενοπούλου.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα δώσουν το "παρών" 65 αθλητές από οκτώ χώρες: Αγγλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και από την Ελλάδα. Η ελληνική αποστολή θα αποτελείται από εννέα αθλητές. Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου. Οι αγωνιστικές ημέρες είναι τρεις (4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου) και η τελετή λήξης με τις απονομές στους νικητές θα γίνει το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.