Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντίδραση του συλλόγου ΑμεΑ Αμυνταίου για το έγγραφο που εστάλη στους τυφλούς επιδοματούχους

Ο Σύλλογος Α.μεΑ. Αμυνταίου εκφράζει την αγανάκτησή του για το έγγραφο που εστάλη από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φλώρινας στους τυφλούς επιδοματούχους, με το οποίο τους παραπέμπει για επανεξέταση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ Κοζάνης ή Καστοριάς, σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4025/2011.
Οι δικαιούχοι καλούνται εντός 30 ημερών να καταθέσουν στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας, αντίγραφο της αίτησής τους προς το ΚΕΠΑ για να συνεχιστεί η χορήγηση του προνοιακού επιδόματός τους.
Στην συνέχεια όμως, χωρίς καμία λογική, αναφέρει ότι το επίδομα θα ανασταλεί εάν ο δικαιούχος δεν έχει προσκομίσει την νέα απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ έως την 01/01/2013.
Στη Δυτική Μακεδονία λειτουργούν μόνο δύο επιτροπές ΚΕΠΑ, στην Κοζάνη και την Καστοριά και υπάρχει λίστα αναμονής αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας 4.500 ατόμων.
Με αυτές τις προϋποθέσεις είναι απορίας άξιον πως τέθηκε ο χρονικός περιορισμός από τον υπεύθυνο που συνέταξε το ανωτέρω εκβιαστικό έγγραφο. Για την πλειονότητα των δικαιούχων, το επίδομα τυφλότητας είναι το μοναδικό μέσο επιβίωσης.
Τα άτομα με Αναπηρία, πρώτα αυτά, θέλουν την εξυγίανση του συστήματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων αλλά να διαφυλάσσει τους δικαιούχους, να προστατεύει την οικονομική τους ζωή και να σέβεται την αξιοπρέπειά τους.
Ζητάμε να αποσυρθεί το έγγραφο διωγμού και διασυρμού των ΑμεΑ που εστάλη από τον τομέα Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας και να σταματήσουν οι πρακτικές που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.


Η Πρόεδρος

Ηλία Θεοδώρα
Η Γεν. Γραμματέας
Ευθυμίου Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.