Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την «κατάργηση» της ιατρικής περίθαλψης

Η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.
Οι συμβεβλημένοι με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά, δεν ξεπερνούν τις 5.000, αριθμός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 10 την ημέρα ή 50 την εβδομάδα. Με τη συμπλήρωση του αριθμού αυτού, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα και έτσι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει. Επίσης, επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους γιατρούς δεν καλύπτεται από τον Οργανισμό και πρέπει και πάλι ο ασθενής να πληρώσει. Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς έρχεται να προσθέσει προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη σε τομείς της υγείας όπως η οδοντιατρική. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας αποφάσισε την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΑΔ την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.00 από τα μέλη του και στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΣΗΣ

5 σχόλια:

  1. Θα έλεγα ότι τέτοιο Σοσιαλισμό είχαμε να δούμε από τη Χούντα, αλλά θα ήμουν άδικος. Διότι το '70 οι δάσκαλοι πήγαιναν σε όποιο γιατρό ήθελαν ΔΩΡΕΑΝ.
    Μάλλον τέτοιο Σοσιαλισμό είχαμε να δούμε από τον Μεσαίωνα...
    ...αν και ακόμα και τότε το υγειονομικό σύστημα του Βυζαντίου ήταν κατά πολύ ανώτερο από το σημερινό Νεοελληνικό. (τηρουμένων των αναλογιών)

    ΥΓ: Για θυμίστε μου κάποιος ποια παράταξη βγήκε πάλι πρώτη στους δασκάλους;;; Τώρα γιατί παραπονιούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα αδερφέ!Γιατί κάποιοι ακόμη νομίζουν οτι οικοδομούν σοσιαλιστική κοινωνία οι ιδεολογικοί και πολιτικοί τους
      πατερούληδες!..όλα τα κάνουν γαργάρα!

      Διαγραφή
  2. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.
    ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΕΦΡΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΕΝΥ ΚΑΙ ΑΪ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνο και πιστευω στον εκπαιδευτικο αδικα συμβαινουν ολα αυτα.
    Αλλα τοσα χρονια λιγοι προστατευαν το ταμειο τους απο διαφορα και διαφορους,λιγοι δεν δινανε το βιβλιαριο τους στην συνυφαδα η στον κουμπαρο τους να κανουν την δουλεια τους, λιγοι αντιδρουσαν στον γιατρο που εγραφε οτι ηθελε και εκοβε οσες εξετασεις ηθελε ,κανενας δεν ζητουσε την μηχανογραφηση του ταμειου του, λιγοι κοιτουσαν το συνολο και οι πολλοι το συμφερον τους.
    Γιαυτο να βαλουμε μυαλο ολοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προβλημα δεν είναι μόνο των εκπαιδευτικών. Αφορά ΟΛΟΥΣ τους 9.500.000 ασφαλισμενους ανεξάρτητα από τον έως τώρα φορέα ασφάλισης τους.
    Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΠΥ στην περιοχή μας είναι 5 και όχι όλες οι ειδικότητες.
    Σύμφωνα με τα ισχύοντα ως τώρα ΟΛΟΙ μπορούν να απευθυνθούν στο ΙΚΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει στο νοσοκομείο π.χ αν, λόγω ελλειψης γιατρών, απευθυνθεί όλος ο κόσμος για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας; Τα ραντεβού θα γίνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων μετά από 6 μήνες. Και αυτό για ΟΛΟΥΣ. Κανείς δεν αντιλέγει στα παραπάνω αλλά πλέον όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και οι εισφορές μας που πηγαίνουν στον ίδιο καρβανά (ιδιωτικών και δημοσίων εργαζομένων) να ανταποκρίνονται τουλάχιστον στο μίνιμουμ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
    Σε ότι αφορά πολιτικές και πολιτικούς να υπενθυμίσω την παροιμία "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" όταν δούλευα χωρίς ασφάλιση και έπαιρνα το 50% των εισφορών στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.