Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο απολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2011

Ο πρώτος χρόνος της αιρετής Περιφερειακής αυτοδιοίκησης ήταν δύσκολος κυρίως ως προς την σύσταση και λειτουργία του θεσμού, όπως τον καθιέρωσε ο «Καλλικράτης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2011.
Ο κ. Δακής σημείωσε πως ο θεσμός είναι κοντά στον πολίτη, πως η Δυτική Μακεδονία διεκδικεί μια θέση στη πρώτη τριάδα των περιφερειών της χώρας ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων στο κεντρικό κράτος χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη απόπειρα να απολέσουν οι αιρετές αρχές την διαχείριση των ΠΕΠ ως το τελευταίο σπασμό του αθηναϊκού κράτους που θέλει να διαχειρίζεται όσα ανήκουν στις περιφέρειες της Ελλάδας. Ο κ. Δακής επίσης υπενθύμισε πως η Περιφέρεια έχει ταμειακό πλεόνασμα πάνω από 30 εκ ευρώ αποδίδοντας το στην χρηστή, συνετή και διαφανή διαχείριση των οικονομικών της, παρά το γεγονός της νέας μείωσης 15% που επέρχεται από φέτος στην τακτική χρηματοδότηση του θεσμού από το κεντρικό κράτος.

Δείτε εδώ τον απολογισμό του 2001

Και η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Γ. Δακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.