Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σπάει το κοντέρ των εξαγωγών το Κτήμα Άλφα

Την μια αγορά μετά την άλλη κατακτά η οινοποιία Κτήμα Άλφα από το Αμύνταιο Φλώρινας φθάνοντας πλέον τις 23 χώρες στις οποίες εξάγει τα κρασιά της. Ρωσία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, αγορές με ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον, προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην λίστα των χωρών, όπου εξάγει η Κτήμα Άλφα.
Οι εξαγωγές στην παρούσα φάση αντιπροσωπεύουν το 35% -από 30% στο τέλος του 2010- επί του συνολικού τζίρου της εταιρείας με προοπτική να αυξηθούν περαιτέρω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εξάλλου, ο κύκλος εργασιών το 2010 έκλεισε με μικρή αύξηση στα 2,31 εκατ.ευρώ από 2,2 εκατ.ευρώ το 2009 παρά την πτώση που έχει ο κλάδος των αλκοολούχων.
Σημαντικό ρόλο στην εξαγωγική επιτυχία της Κτήμα Άλφα διαδραματίζουν τα διεθνή βραβεία και οι περγαμηνές, που συνοδεύουν τα κρασιά της. Πρόσφατα το ερυθρό κρασί Κτήμα Άλφα βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό ερυθρό στον διαγωνισμό Decanter World Wine Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Παράλληλα, πριν από λίγο καιρό στην αξιολόγηση του ελληνικού αμπελώνα από τον παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής οινοδημοσιογράφο RobertParker, των WineAdvocate και eRobertParker.com δύο ετικέτες του Κτήματος(Κτήμα Άλφα Ερυθρό και Άλφα Ξινόμαυρο Παλιά Κτήματα) συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες που δόθηκαν μέχρι σήμερα σε ελληνικές ερυθρές ετικέτες. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Κτήμα Άλφα, Άγγελος Ιατρίδης η διεθνής αυτή διάκριση σφραγίζει το «διαβατήριο» των κρασιών του Κτήματος για την είσοδό τους στην κατηγορία των μεγάλων κρασιών στην παγκόσμια αγορά οίνου.
Στην εσωτερική αγορά η εταιρεία μετά τη συνεργασία της σε επίπεδο διανομής με την ΑΜΒΥΞ κινείται πολύ δυνατά και στα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την είσοδο της εταιρείας σε καταστήματα Duty Free.
Με τον τρύγο του 2011 να εξελίσσεται πολύ θετικά και να υπόσχεται ιδιαίτερα ποιοτικά κρασιά οι άνθρωποι της Κτήμα Αλφα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Ταυτόχρονα, οργανώνονται περαιτέρω για τη μελλοντική τους ανάπτυξη υλοποιώντας επένδυση 2,5 εκατ.ευρώ για μια νέα εμφιαλωτική γραμμή, επέκταση των αποθηκών και δημιουργία ξεχωριστής εγκατάστασης αμπελουργικού εξοπλισμού.
Το οινοποιείο του Κτήματος Άλφα αναπτύσσεται σε 7.000 τμ σε οικόπεδο έκτασης 20 στρεμμάτων στο Αμύνταιο Φλώρινας και διαθέτει 690 στρέμματα ιδιόκτητους αμπελώνες.

Πηγή: voria.gr

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια , τιμάει την περιοχη μας η δραστηριότητας σας και η διεθνής αναγνώριση του κτήματος.

    Εις υγείαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είναι καλά οι αλλοδαποί εργάτες ,που δουλεύουν από το πρωί μεχρι το βράδυ .Μετα λέμε υπάρχει υψηλή ανεργεια στο Αμύνταιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.