Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: «Συναγερμός μάχης παντού ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα!»

Με τα νέα πρόσθετα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα που αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο, κυβέρνηση, τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες ξεδιπλώνουν ήδη τη νέα αντιλαϊκή τους επέλαση. Παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, βάζοντας στην καρμανιόλα όσα ακόμη εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, στέλνοντας την ίδια τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στην απόλυτη εξαθλίωση.
Με παλιά ψέματα και το γνωστό θράσος, η κυβέρνηση, μαζί με την τρόικα, εξαπολύει τη νέα έφοδο κατά των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, που ήδη δοκιμάζονται σκληρά, κατά της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων.
Στο στόχαστρο βρίσκονται ξανά όλα τα λαϊκά στρώματα. Επιχειρούν νέα δραστική μείωση μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων. Των δημοσίων υπαλλήλων, με το ενιαίο μισθολόγιο. Περισσότεροι στην ανεργία με την εφεδρεία – απολύσεις. Νέο αντιασφαλιστικό σφαγείο σε βάρος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Επιτάχυνση του εκτοπισμού των μικρομεσαίων, με τη λεγόμενη απελευθέρωση. Ξεπούλημα - χάρισμα στα μονοπώλια των όποιων επιχειρήσεων ανήκουν στο Δημόσιο, δημόσιων εκτάσεων και υποδομών.
Ο οδηγός της κυβέρνησης ήταν και είναι η προστασία των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Με το αντιδραστικό περιεχόμενο του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, με την άμεση και ταχύτατη εφαρμογή τους, η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει καμιά διαφωνία με την τρόικα. Με την εφαρμογή των μέτρων, όχι μόνο συμφωνούν, αλλά και πιέζουν για την εφαρμογή τους, η ΝΔ, τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη.
Αρκετά κράτησε η φαρσοκωμωδία των δήθεν αντιστάσεων της κυβέρνησης, η δήθεν κόντρα και το δήθεν άλλο μείγμα - άλλο σχέδιο της ΝΔ. Αυτά τα μέτρα προωθούνται από όλες τις κυβερνήσεις, – φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές και συμμαχικές, – σε όλες τις χώρες της ΕΕ, γιατί έχουν τον ίδιο στόχο: Να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης οι λαοί, να προστατευτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Τα άγρια παζάρια, οι αντιθέσεις κυβερνήσεων, αφορούν το πώς θα μοιραστούν τα κέρδη και ο δημόσιος πλούτος και το πώς θα γίνει η μερική καταστροφή των συσσωρευμένων κεφαλαίων.
Επιβεβαιώνεται πλήρως το ΚΚΕ ότι οι άγριες θυσίες του λαού στο όνομα της κρίσης του χρέους και της ανταγωνιστικότητας δεν θα έχουν τέλος. Μετά από κάθε κύμα θα ακολουθούν νέοι εκβιασμοί και ακόμα χειρότερα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιηθεί ότι κανένας κλάδος δεν μπορεί να σωθεί μόνος του, ότι δεν υπάρχει ελπίδα για το λαό, χωρίς εργατική - λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μονοπωλίων. Να ξεμπερδεύει με διλήμματα και εκβιασμούς. Με αλλαγή του συσχετισμού, συμπόρευση με το ΚΚΕ, να εμποδίσει, να μπλοκάρει, να απαλλαγεί από τη συνεχή βαρβαρότητα κυβέρνησης και άλλων αστικών δυνάμεων με την ανατροπή τους. Άλλος δρόμος για το λαό δεν υπάρχει. Μόνο οι θυσίες της πάλης για τα σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, θα πιάσουν τόπο για το λαό, θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτόν και τη χώρα.

9 σχόλια:

  1. Σύντροφοι για τους απολυμένους του 902 αριστερά στα ΦΜ τι λέτε; Το ΠΑΜΕ θα βγάλει καμιά κουβεντούλα ή θα τους κατηγορεί μέσω του ριζοσπάστη "όργανα του κεφαλαίου" επειδή διαδηλώνουν στον Περισσό!

    Βοά ο τόπος από την πράξη της Αλέκας να απολύσει εν ψυχρώ 21 άτομα..και μετά μου έρχεται το ΠΑΜΕ και περικυκλώνει ακόμα και τα σουβλατζίδικα της γειτονιάς αν τολμήσουν να κάνουν καμια απόλυση για να επιβιώσουν.

    Σύντροφοι το χάσατε το παιχνίδι. Θα σας βλεπουμε να διαδηλώνετε στη ΔΕΘ και θα γελάμε. Γιατί αποδείξατε ότι είστε ίδιοι με αυτούς που βρίζετε. Γιατί όλα τα κάνετε όχι για το καλό της εργατικής τάξης αλλά για το καλό το δικό σας αγαπητοί ηγέτες του ΚΚΕ.

    Καιρός να πέσουν οι μάσκες να ξέρουμε οτι κι εσείς είστε μέσα στον ίδιο κουβά των πολιτικών της χώρας, εκεί μαζί με τα σκ@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να και ο γνωστός συριζοανταρσύας προβοκάτορας!!! άξιος ο μισθός σου. συνέχιζε να διαβάζεις Πάσχο. Μήπως θα διαδηλώνεις με αυτούς που δεν πληρώνουν κανέναν στο Ρ/σ κόκκινο και την Αυγή ή εκεί τα κάνεις γαργάρα; αν και δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τόσο φτηνούς πρακτορίσκους:

    Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των τριών αυτών επιχειρήσεων (παρακάτω βλέπετε τα τελευταία 7 χρόνια), δεν έχει υπάρξει ούτε μια χρονιά στην οποία υπήρξαν κερδοφόρες επιχειρήσεις, και αυτό διότι ο σκοπός τους δεν είναι η αναπαραγωγή του κεφαλαίου, δεν πρόκειται δηλαδή για επιχειρήσεις - επενδύσεις, ώστε ο ιδιοκτήτης τους να αναπτύξει τα κεφάλαιά του. Ο σκοπός των επιχειρήσεων αυτών είναι η αναπαραγωγή των ιδεών και των θέσεών του Κομμουνιστικού Κόμματος, η πρόωθηση των δράσεων και του προγράμματός του, όπως άλλωστε και η θεωρητική θωράκιση των φίλων και μελών του.


    Κύκλος εργασιών και κέρδη (μετα φόρων) των επιχειρήσεων του ΚΚΕ.


    Απο τον παραπάνω πίνακα, βλέπουμε πως μόνο το 2010, συσσωρεύτηκαν απο τις 3 αυτές επιχειρήσεις περίπου 13,6 εκατ. € ζημίες, οι οποίες καλύφθηκαν εν μέρει απο την κρατική χρηματοδότηση (περίπου 6,5 εκατ €), απο την εισφορά φίλων και μελών του κόμματος και δυστυχώς απο νέα δάνεια. Φυσικά επειδή ακριβώς οι κομματικές επιχειρήσεις δεν ειναι καπιταλιστικές δεν μπαινουν στο χρηματιστήριο, δεν συγχωνεύονται, δεν αλλάζουν έδρα και κυρίως υπάρχουν για όσο το ΚΚΕ μπορεί παρά τις ζημιές να τις συντηρεί παρά τις ζημιές. Το 2011 όμως και χωρίς κρατική επιχορήγηση, και εφόσον το Κόμμα δεν έχει την δυνατότητα να τυπώνει χρήμα απο το πουθενά, θα αναγκαστούν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος να αναλάβουν το σύνολο των ζημιών. Και μην ξεχνάμε πως το Κόμμα δεν έχει μόνο αυτά τα έξοδα.

    Γι αυτό να αφήσεις τα κροκοδίλεια δάκρυα. το μόνο σου άγχος όπως και των αφεντικών σου είναι να κλείσουν ριζοσπάστης και 902. Ουστ από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΚΚΕ στον κόσμο του.

    Βε καραγκιοζάκο για την ταμπακιέρα τι έχεις να μας πεις; Το τι έκανε ο Σύριζα τι μας νοιάζει. ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ γιατί τελείως λάθος κατάλαβες δεν είμαι ο "γνωστός συριζοανταρσύας προβοκάτορας" Καλά βε κολλημένε δεν κατάλαβες οτι είμαι ένας απλός πολίτης; Μιλάω εγώ την ξύλινη γλώσσα της Αριστεράς;

    Λοιπόν θα μας πεις γιατί το ΚΚΕ συντηρεί τις επιχειρήσεις αυτές ενώ μπαίνει μέσα; ..και μάλιστα ξοδεύει ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ για να τις συντηρεί; τσκ τσκ τσκ αυτό δεν το ήξερα και με κάνει ακόμα πιο θυμωμένο.

    Παρ' όλα αυτά δικαιολογείται το ΚΚΕ να απολύει; ΟΧΙ. Το ίδιο χρεωκοπημένο είναι το Ελληνικό κράτος, η επιχείρηση του γείτονα σου κ.ο.κ. Αυτούς ρε @@@@ γιατί τους ορμάει το ΠΑΜΕ όταν απολύουν; Η κομμουνιστική αλληλεγύη που είναι ρε φιλαράκι και μου αναλύεις τα χρηματοοικονομικά των επιχειρήσεων του ΚΚΕ με όρους καπιταλιστικούς;

    και By the way τι σκατά γυρεύει ένα Κόμμα και μάλιστα κομμουνιστικό να είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ;

    Ρε άντε πηγαίνετε από εδώ. ΟΥΣΤ οπως λες κι εσύ.

    ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο 902 ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣΟΥΛΑΝΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ-ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑ.

    Ελικρινά, ΠΟΤΕ δεν έχω ψηφίσει σύριζα (ευτυχώς) έχω όμως ψηφίσει ΚΚΕ και φυσικά είμαι κοψοχέρης. Αφεντικά δεν είχα ποτε ενώ εσύ έχεις.

    Λοιπόν, θα μας πεις πως δικαιολογείται μια κομμουνιστική επιχείρηση να απολύει εργαζομένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εγινε; εχασες την ψυχραιμια σου και αρχισες να βρίζεις; ή τοσο είναι το λεξιλόγιό σου; γυρνα στη μιζερια σου και ασε το κκε να κριθεί. κοιτα τα εκατομμύρια μίζες των αστών και των κομμάτων τους, τις φοροαπαλλαγές που "χρεωκόπησαν το κράτος" και ασε την χρηματοδότηση του κκε που αντιστοιχεί σε 8 ευρώ ανα ψηφοφόρο του το χρόνο!! η οικονομική δύναμη του ΚΚΕ ειναι οι φίλοι και τα μέλη του και γι αυτό σκυλιάζεις εσύ και τα αφεντικά σου. Κατάλαβες μίζερε πρακτορίσκε; τραβα για το επόμενο μάθημα που σας κάνουν μπας και σου δώσουν και κανα δεκάρικο. και πρόσεχε μη δαγκώσεις την ουρά σου και δηλητηριαστείς. το ζουμί ήταν αυτό που ξέρασες... απλά θέλεις να εξαφανιστεί το ΚΚΕ και τα μέσα του. αυτά όμως θα συνεχίσουν ακόμα και αν χρειαστεί να δουλεύουμε όλοι εθελοντικά όπως ήδη κάνουμε. ε ναι!! δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε αμόρφωτε 4:59

    Με αφήνει το κράτος να έχω ΜΜΕ ως κολλεκτίβα ή ως κόμμα ή με υποχρεώνει να ειναι ανώνυμες εταιρίες; Τις συντηρεί όσο και όπως μπορεί ακριβώς για να μην εξαρτάται απο τα τυπογραφία του ΔΟΛ και του Μπόμπολα και το αν θα το παίξει το Μέγκα και ο Αλαφούζος; Τόσο γκάου είσαι που δεν το καταλαβαινεις; δεν νομίζω αλλά άλλο θέλεις να πετύχεις. και μόνο τυχαίο δεν ειναι ότι αυτά ερχονται και επανέρχονται πάνω στις κινητοποιήσεις του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το που γυρνάει η σελίδα των δημοσιεύσεων ο ρόλος του προβοκάτορα σταματά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξαναμασημένη τροφή τραγικέ αντιΚΚΕ, σε έπιασε και ο πόνος για τους απολυμένους του 902, πού ήσουν να τα πεις για τους απλήρωτους του Κουρτίδη, εδώ στο φράγμα, για τους απολυμένους σε τόσες επιχειρήσεις, πού ήσουν όταν υπογράφανε επιχειρησιακές συμβάσεις εδώ στη Φλώρινα, ρετάλι έ ρετάλι του συστήματος !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι γνωστοί κομμουνιστές. Όταν δεν μπορούν να αποαντήσουν φέρνουν παραδείγματα για το τι κανουν οι άλλοι. Όταν έχουν μπουκώσει με τα χρήματα του ελληνικού λαού και των απλών ψηφοφόρων τους τότε ανακαλύπτουν και όλα τα υπόλοιπα λαμόγια που εξέθρεψε η Ελλάδα.

    Μπορείτε να απαντήσετε στο απλό; Πως γίνεται το κομμουνιστικό κόμμα να απολύει τουε εργαζομένους τους όταν αυτό που θέλει να πετύχει με την πολική του είναι απουσία η απουσία απολύσεων;

    Και πάει στο διαολο δεν μπορούν να πληρώσουν, απολύουν. Μετά όμως; καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους τους που απολύθηκαν. Διωγμός, κατηγορίες αποκήρυξη.

    Το γεγονός οτι το κάνουν κι άλλοι δεν σας διακιολογεί γιατί εσείς θα έπρεπε να δίνετε το παράδειγμα.

    Το γεγονός ότι μασουλάτε κρατικό χρήμα σας κάνει το ίδιο με τα υπόλοιπα κόμματα που μασούλησαν και το τελευταίο μαρούλι της Ελλάδας

    Το γεγονός ότι κατηγορείτε ως πράκτορα όποιον αντιτίθεται στο κόμμα σας κάνει απλά γραφικούς. Το να είναι άποιος αντι ΚΚΕ είναι το ίδιο με το να είναι αντι-ΠΑΣΟΚ αντι-ΝΔ αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Μας έχετε ζαλίσει τ' @@@@ με τον "ανιερο αντικομουνισμό". Καααααααααααααποτε πριν πολλά πολλα πολλα χρόνια ο κομουνισμός αποτέλεσε ελπίδα, γι' αυτό εκδιώχθηκε κυνηγήθηκε και όοολοι τότε είπαμε ότι ο αντικομουνισμός δεν πρέπει να διώκεται για λόγους δημοκρατίας και όχι επειδή απαραίτητα είναι ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    Εφαρμόστηκε, επεκτάθηκε και τελικά ακυρώθηκε από τους ίδιους που το επέλεξαν. Απλά γιατί αυτά που έδινε ήταν τόσο λιγότερα από αυτά που έπαιρνε.

    μην κολλάτε συντρόφια.

    άντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O γνωστός προβοκάτορας

    Λέει το ποίημα και τέρμα. μέτριος και ως προβοκάτορας

    πουθενά δεν υπάρχει σύγκριση με το "τι κάνουν άλλοι". αυτό που ειπώθηκε είναι τί ΔΕΝ μπορεί να κάνουν οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ λόγω της φύσης τους. βέβαια συνήθως οι πρακτορίσκοι δεν διακρίνονται για την ευφυΐα τους. το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κατά 80% βασίζεται στην ενίσχυση των στελεχών, μελών και φίλων του (σύντομα το 100%) και έχει ζητήσει την κατάργηση της κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων. Οι επιχειρήσεις ποτέ δεν έβγαλαν ούτε ένα ευρώ κέρδος. όσο το σύστημα επιτρέπει στο ΚΚΕ, αυτό τις συντηρεί έστω με ζημία και αν μπορεί δίνει και εργασία. όταν το σύστημα (όπως τώρα) επιχειρεί το κλείσιμό τους, μοιραία κλείνουν ή συρρικνώνονται. ξέρεις καλά προβοκάτορα ότι και δουλειές γίνεται προσπάθεια να βρεθούν για όσους φεύγουν και πλήρεις αποζημιώσεις πήραν (χωρίς να γίνει χρήση των πρόσφατων ρυθμίσεων που μηδενίζουν τις αποζημιώσεις) και ελεύθερα συνδικαλίζονται και είναι μέλη της ΕΤΙΤΑ.
    Αυτά τα ξέρεις αλλά και πάλι μηρυκάζεις τις ψευτιές σου και την χολή σου ίσως για να δικαιολογήσεις τον εαυτούλη σου... αξιολύπητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.