Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αυτά είπατε κ. δήμαρχε;

Επειδή αυτό το blog κατηγορήθηκε για παραπληροφόρηση και ψέματα από αναγνώστες (προσκείμενους στο δήμαρχο, ίσως και μέλη του συνδυασμού του), με αφορμή το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, έχει ενδιαφέρον να δούμε που τελικά υπάρχει η παραπληροφόρηση.
Πριν από λίγο ο δήμος Φλώρινας απέστειλε δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση (στα υπόλοιπα blog και όχι σε εμάς), το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κ. δημάρχου, καθώς από τις τοποθετήσεις του έχουν αφαιρεθεί «επίμαχες» εκφράσεις και έχουν προβληθεί άλλες, ανούσιες. Το σίγουρο πάντως είναι πως το δελτίο Τύπου δεν περιγράφει τη χθεσινή συνεδρίαση και τα γεγονότα όπως έγιναν, αλλά περιγράφει γεγονότα και καταστάσεις όπως κάποιοι θα ήθελαν να συμβούν.
Και πιο συγκεκριμένα: για το ζήτημα της ΔΕΥΑΦ, το δελτίο τύπου αναφέρει πως ο δήμαρχος είπε: «Κάνετε μικροπολιτική κ. Ασπρίδη με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ. Δεν έχει υπάρξει αύξηση των τιμολογίων όπως αφήνετε να εννοηθεί. Η μείωση θα γίνει και πολύ σύντομα μάλιστα». Κι όμως, ο κ. δήμαρχος δεν είπε μόνο αυτά. Είπε πολλά περισσότερα, τα οποία μπορείτε να διαβάστε εδώ.
Άραγε, για ποιο λόγο δε γίνεται αναφορά στο δελτίο Τύπου στο θέμα της ΔΕΚΑΦ και των "χρεών" της;
Για ποιο λόγο αναφέρεται η αποχώρηση μόνο του Αιμίλιου Ασπρίδη από τη συνεδρίαση και όχι και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων; Και ειδικά, γιατί δεν αναφέρεται η αποχώρηση του Γιώργου Σαχινίδη; Μήπως γιατί ο λόγος ήταν οι ύβρεις δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας προς τον κ. Ασπρίδη, θέμα που κάποιοι αποφεύγουν να «αγγίξουν»;
Για ποιο λόγο λοιπόν, από τη στιγμή που όσα ειπώθηκαν έχουν καταγραφεί, δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπου; Για λόγους οικονομίας χώρου; Αστείο επιχείρημα. Μήπως γιατί ο κ. δήμαρχος μετάνιωσε για όσα είπε; Πιθανό. Ή μήπως γιατί ο κ. δήμαρχος επιθυμεί τη μονόπλευρη ενημέρωση των πολιτών; Ακόμα πιο πιθανό.
Όλα αυτά όμως για κάποιους δεν είναι παραπληροφόρηση, αλλά αντίθετα είναι αντικειμενική ενημέρωση! Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουν!

14 σχόλια:

  1. Αγαπητέ ΠΟΝΤΙΚΕ
    Νομίζω ότι η απάντηση στις απορίες είναι πολύ απλή!!!
    Αυτά που δημοσιεύεις ότι έγιναν στην χθεσινή συνεδρίαση και είναι γεγονότα που δεν χωρούν αμφισβήτηση, αφού έχουν καταγραφεί σε πολλά μαγνητόφωνα, αφορούν τις γνήσιες, προσωπικές του απόψεις, εκπεφρασμένες από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ενώ το σημερινό Δελτίο Τύπου απηχεί αυτά που θάπρεπε σύμφωνα με τους "επικοινωνιολόγους" του, που συνέταξαν και το σχετικό Δελτίο, να αποτελούν απόψεις του! Οπως λέμε: το γνήσιο και το μαϊμού-ημιτασιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποντικέ η αλήθεια πονάει από αυτά που βλέπω να γράφεις.
    Ενημέρωση όμως δεν σημαίνει επειδή το blog είναι του Ασπρίδη και του Ηλιάδη να γράφονται μόνο ότι αρέσει σε αυτούς. Και να αναρτάς μόνο όσα καλά γράφονται για αυτούς. Πρέπει να είσαι αντικειμενικός.
    Και συγχαίρω τον δήμαρχο διότι μέχρι σήμερα με τις πράξεις του δείχνει πως είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5 Ιουλίου 2011 4:58 μ.μ. Και συγχαίρω τον δήμαρχο διότι μέχρι σήμερα με τις πράξεις του δείχνει πως είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ??? ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AKOMA YPARXOYN YPOSTHRIKTES TOY DIMARXOU? SE TI EINAI SYNEPIS? STHN ASYNEPEIA? EDO ZEIS H MATHAINEIS APO TIS EFIMERIDES TI GINETE STH FLORINA? GIATI EMEIS DEN VLEPOUME. POLLOI PAPAGALOI MAZEYTIKAME KAI LIPAME GIATI TOUS DINOUME ENA XARAKTHRISTIKO POU DEN EXOUN. TA SALIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε των 4.58 που ξερεις ποιος κρυβεται πισω από το blog. Πες και σε μας. Τα ξερεις και ομως το παιζεις ανώνυμος. Τζαμπα μάγκας εισαι. Και ας κατηγορείς τους άλλους. Εσυ αλήθεια γιατι τοσο καημό για τον δήμαρχο? Μαλλον υποψιαζομαι ποιός μπορει να εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia ton 4.58. Grapse ti ekane apo auta pou eipe. Pou einai synephs? Se ti? Kai den mporei re file, eiste to 5% pou ton stirizete. Auta einai ta oneira sou gia thn poli? Ta kolonakia? to vrisimo ton antipalon? H eironeia sta AMEA? Psaxe kai des poses ekdiloseis ekane kai sigkrine me ta erga tou. Ena terastio MIDEN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Arxisan kai na vrizoun? BRAVO LEVENTES!!!! KAMARIA THS FLORINAS!!!!! EPIPEDO H FLORINA. AN EINAI DYNATON NA ANAFERTEI POIOS EKSIVRISE POION. KAI AN EXEI TA KOTSIA O DIMARXOS H OPOIOSDIPOTE ARXIGOS AS TON SOUTAREI. IDOU I RODOS IDOU KAI TO PIDIMA. DEN ARMOZOUN AYTOI OI TYPOI STH FLORINA MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζήτημα με την Δ.Ε.Υ.Α.Φ έχει παραγίνει.Έλεος.πληρώνουμε το νερό.......χρυσάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΝΤΙΚΕ επιβληθήσα σιωπή συσκότιση λογοκρισία΄η Φλωρινα κοιμάται η μάλλον κάποιοι δακτυλοδεικτούμενοι καρδινάλιοι θέλουν να κοιμάται και να ροχαλα ίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα το Βήμα της Φλώρινας δημοσιεύει σε πρωτοσέλιδό του ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΦ στην συνεδρίαση της 5ης Ιουλίου αποφάσισε την μείωση της τιμής του νερού κατά 27% στην πρώτη κλίμακα, εκεί που βρίσκεται το σύνολο σχεδόν των καταναλωτών.

    Εξέδωσε κανένα δελτίο τύπο ο Δήμος Φλώρινας για αυτό το γεγονός; δεν βλέπω κάτι δημοσιευμένο στα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ αναγνώστη (4:59) όντως το σημερινό Βήμα έχει αυτό το πρτοσέλιδο, μόνο που για το θέμα αυτό δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το δήμο Φλώρινας. Φαίνεται πως ο δήμος αποφάσισε να δώσει "αποκλειστικότητα" την είδηση. Εμείς όμως θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα τις επόμενες 2-3 μέρες γιατί έχει πολύ "ζουμί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχει δίκιο ο ποντικός το κείμενο κάτω απο τους πηχαίους τίτλους δέν ανάφέρει τον τίτλο Δήμος Φλώρινας και κατα δεύτερο λόγο αυτόν τον άγνωστο Χ που έγραψε το κείμενο .Μάλλον θα είναι κανένας του τυπογραφείου ή κανένας ..παπαράτσι ποντικέ πολύ σωστά δέν δημοσίευσες το ανυπόγραφο κείμενο ...αυτό έλλειπε να πιστεύαμε το ράδιο αρβύλα του κάθε παρατρεχάμενου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΛ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΓΓΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θαυμάστε σοβαρότητα!!!
    Μια μόνο ημέρα πριν, πραγματοποιήθηκε η ταραχώδης συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου το θέμα της μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ τέθηκε με πολύ επιτακτικό τπόπο από τον κ. Ασπρίδη. Ο Δήμαρχος τότε σφύριζε αδιάφορα και έλεγε τα γνωστά περί Πρωθυπουργού και τα αντιστοίχιζε με τη δήλωση "λεφτά υπάρχουν", λέγοντας ότι δικαιούται και ο ίδιος να υποσχεθεί κάτι και να μη το κάνει!!!
    Μια μόνο μέρα μετά, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, το κατά τα άλλα ΚΥΡΙΑΡΧΟ "όργανο" του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώνει μέσω μάλιστα μόνο μιας τοπικής εφημερίδας, ένα θέμα που καίει όλους τους Φλωρινιώτες!!!
    Ούτε να ήταν η "ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ", κατ' αντιστοιχία με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!!!
    Μα τέτοια νοοτποπία!!!!! Η απόλυτη απαξίωση των πάντων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.