Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Στους δρόμους βγαίνουν οι φοιτητές της Καλών Τεχνών

Το μείζον θέμα της στέγασης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας απασχολεί έντονα πλέον τους φοιτητές του, οι οποίοι δε βλέπουν καμία πρόοδο και νοιώθουν πως είναι - και είναι – ουσιαστικά άστεγοι.
Νωρίς σήμερα το πρωί, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, όπου και συζήτησαν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση του τμήματος, στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για σειρά κινητοποιήσεων αμέσως μετά το Πάσχα.
Την Παρασκευή, επίσης, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση με το δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο.

2 σχόλια:

  1. Σχόλιο
    Για πολλοστή φορά βγαίνουν οι φοιτητές της σχολής καλών τεχνών στους δρόμους της πόλεως . Έχω χάσει τον αριθμό πόσα χρόνια φοιτητές και άρχοντες διαβουλέυονται για ένα θέμα το οποίο ΗΔΗ έρπεπε να είχε επιλυθεί. Το στεγαστικό της σχολής τους...Ένα χρονίζων θέμα, τήν ίδια στιγμή όπου κάποιοι ¨μεγαλόσχημοι¨ βαυκαλίζοντε για την πόλη των καλλιτεχνών, των ζωγράφων , των γλυπτών, των πεζογράφων . Τήν ώρα όπου δημόσια κτήρια και εκτάσεις μένουν ανεκμετάλευτα οι φοιτητές μας βγαίνουν για πολλοστή φορά διαμαρτυρόμενοι στην.... πλατεία. Τήν ώρα όπου κάποιοι μεγαλόσχημοι δήθεν νοιάζονται για τον πολιτισμό για τις τέχνες τα γράμματα και τα εικαστικά , έχουν κλειστά τα κτήρια και τα μουσεία τους τρώγοντας ( θα το πω ευγενικά ) τα "πασατέμπο" τους και κοιτάνε τους φοιτητές να ζητάν επι χρόνια στέγαση . Στέγαση όχι πάλι σε Λύκεια ή σε εγκαταλελειμένα δημοτικά σχολεία..Έλεος και μήν μου πείτε για εκείνο στο Μεσονήσι ούτε για καφενείο ...
    .
    Λοιπόν κύριοι Καλλικράτηδες επειδή πολλά κούφια λόγια περι κτηρίου ¨Ολγας ή Τράπεζας της Ελλάδος" ακούμε παρέα με τους φοιτητές βρείτε άμεσα χώρο στην σχολή καλών τεχνών να στεγαστεί τάχυστα . Στήν ανάγκη ανοίξτε τις κλειστές πύλες μουσείων και δημοσίων κτηρίων και στεγάστε τους προσωρινά εκεί μέσα . Διαφορετικά το ¨σύνδρομο του ακρωτηρισμού των τρένων¨ θα επακολουθήσει και στην σχολή αυτή που τόσο ανάγκη την έχουν οι φοιτητές και η τοπική μας κοινωνία.
    Αφήστε τις ενασχολήσεις με τα ασήμαντα και ασχοληθείτε επιτέλους με τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ όπως είναι και η στέγαση των φοιτητών μας. Ακρετές υποσχέσεις ΄ταίσατε τους άστεγους μας καλλιτέχνες φοιτητές. Εν ανάγκη επιτάξτε κάτι δημόσια κτήρια , πολιτιστικά κέντρα και μουσεία όπου εκεί μέσα κάποιοι έχουν τον χώρο αυτό μόνο για να φλυαρούν η για να παίζουν ..."μουσική δωματίου ή να παίζουν...φλογέρα".Τώρα πρίν είναι αργά..
    Στέγαση Τώρα ! όχι άυριο!!! ...Σήμερα!!!!
    Πρίν και άλλο ένα "τρένο ξανασφυρίξει αναχώρηση" (χωρίς επιστροφή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥΣ;ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ. ΔΩΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ. ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.