Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η τριήμερη απεργία στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας (video)

Από τις 6 το πρωί ξεκίνησε η τριήμερη απεργία στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, με πρωτοβουλία του «Εργοταξιακού Σωματείου Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», ως ένδειξη συμπαράστασης στους 35 εργαζόμενους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Στο χώρο βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. Κώστας Σιάκος και η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ελισσάβετ Παναγιωτίδου. Μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρείας «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.», ενώ στόχος είναι να υπάρξει άμεσα συνάντηση και με εκπροσώπους της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί σύντομα η λύση και οι 35 εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

10 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε Σιακο αγωνιστή καλά τα λες αλλά ποιος σε ακούει είναι το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω μια αφελή σκέψη.,..άν ήταν ανοιχτά με διαφορετικους εργολάβους ή την ίδια την ΔΕΗ τα ορυχεία στην Βεύη και στο Κλειδί ...θα τολμούσαν να απολύσουν εργαζόμενο;; θα τολμούσαν να κάνουν ότι γουστάρουν οι συγκεκριμένοι εργολάβοι της Αχλάδας;;; Τι νομίζουν ότι είναι και απολύουν κόσμο με το παραμικρό παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των μεροκαματιάρηδων ;;; αν ήταν ανοιχτά ΤΩΡΑ η βεύη και το κλειδί θα νομίζατε ότι κρεμιοσασταν από τα ...ψίχουλα που εκβιαστικά σας ταίζουν η σας παίρνουν την γη από την Αχλάδα ;;; Σκεφτήτε το....Που είναι όλοι εκείνοι οι μεγαλοσχήμονες για να αποζημιώσουν τις οικογένειες των 35 οικογενειων που "εθεσαν σε διαθεσιμότητα" όλα εκείνα τα ανδρείκελα που δεν θέλαν νέα ορυχεία νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή; που είναι κρυμμένα όλα εκείνα τα ΛΑΜΟΓΙΑ που δίναν σόου στην "λαική" συνέλευση να σας δώσουν έστω ένα μηνιάτικο αποζημίωση τώρα χωρίς εργασία παραμονές του χειμώνα;;;; Αν συνεχίσετε να τους προσκυνάτε ..ε τότε είστε άξιοι της τύχης σας να σας κάνουν μπαλάκι πότε ο ένας πότε ο άλλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εγινε ρε παιδια??
    Διαθεσιμότητα?? Δηλ. για να καταλάβω, καθονται και παιρνουν 700 ευρω και παραπονιούνται???
    Σκέφτηκε κανεις οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν εχουν κανει μεροκάματο τρία χρόνια τώρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά να πουλήσεις αλλού έξυπνε 1131. Δεν ξέρεις στην ζωή σου τι θα πει διαθεσιμότητα γιατί ποτέ στην ζωή σου ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ..μάλλον μας δουλεύεις και διχάζεις σκόπιμα τον κόσμο της εργατιάς για όσα κονομάς χωρίς να δουλέυεις...διαθεσιμότητα = απόλυση= ανεργία. κατάλαβες εξυπνάκια ;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Για να απολυθει κάποιος σημαινει οτι έιχε δουλειά. Ο άλλος τρία χρόνια δεν έχει ουτε ένα μεροκάματο. Δέν ειμαι εγώ ο έξυπνος φίλε μου, εγώ ειμαι το κορόιδο που ψαχνω δουλεια και ο έξυπνος εισαι εσυ και οι ομοιοι σου που κατεβάζεται σε ρολά σε μια καλή ή κακή επιχείρηση, που όμως ακόμα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει και να συντηρει όλον τον ανατολικο νομο φλωρινας. Αν καταβάσει τους διακόπτες κι αυτός να εισαι σίγουρος οτι θα σου συμπαρασταθώ....γιατί εγώ ξερω πως είναι ενω εσύ δεν ξέρεις ακόμα..

      Διαγραφή
  4. Θέλω να καταγγείλω την ανυπραξία της ελληνικής αστυνομίας και της άνισης συμπεριφοράς απέναντι μας,όλων εμάς που παραβρεθήκαμε στην καθόλα νόμιμη απεργία.Ενώ έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και καταγγελίες για παράνομίες στην εταιρία ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με φορτηγά άνευ αδείας,εργαζόμενους άνευ σύμβασης και ενσήμων,δεν έκανε τους απαιτούμενους ελέγχους με αποτέλεσμα να παραβρίσκεται και να επιτηρεί εμάς τους απεργούς λες και ήμασταν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O μπαμπάς αντιδημαρχου που δουλευει στα λιγνιτορυχεια τον εβγαλαν σε διαθεσιμότητα; Αυτά που γίνονται είναι για τους μικρούς, τους μεγάλους δεν τους πιανει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά τον εργατοπατέρα. @@@ του ΑΚΤΩΡ και του ΡΟΖΑ είναι. Μια φορά δεν έλεγξε την αδήλωτη εργασία στο ορυχείο και τις άλλες παρατυπίες σε βάρος των εργαζομένων, ούτε πήρε θέση για τον στρατό ξένων που δουλεύει εκεί. Εμφανίστηκε τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ξυπνάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα θυμηθήκατε τα ανασφάλιστα φορτηγά και τους ανασφάλιστους υπαλλήλους!!!!!!! Τα μεροκάματα να τα δώσουν οι ΔΕΗΤΖΙΔΕΣ που μετά την βάρδια μπαίνουν και κάνουν δρομολόγια ………

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.