Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μαζική και με αγωνιστικό παλμό η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Φλώρινα

Την 1η Ιουλίου 2015, στην Κεντρική πλατεία της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με συνθήματα και αγωνιστικό παλμό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο:
ΡΗΞΗ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από το λαό της Φλώρινας με τη δράση και την επιλογή του να απαντήσει στην κοροϊδία του κάλπικου ερωτήματος που θέτει η κυβέρνηση και να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και οι δύο προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα καπιταλιστικά κέρδη.



Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και "παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία", όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.



Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να ρίξει μαζικά στην κάλπη του δικό του λαϊκό ψηφοδέλτιο. Να πει ένα δυνατό ΟΧΙ στις προτάσεις και των δανειστών και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ. Να επιστρέψει την κοροϊδία και τα διλήμματα. Να ζητήσει την άμεση αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

2 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως είχε πιο πολύ κοσμο στο ΚΚΕ και απο το Λύγκος (οι του ναι) και απο την συγκέντρωση του οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.