Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Συνεχίζεται σήμερα το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά (video)

Ξεκίνησε χθες και κορυφώνεται απόψε το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά.
Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων και την τελετή έναρξης, ακολούθησε ομιλία από την Θωμαΐδα Κακούλη, Καθηγήτρια Βιοεπιστημών και Βιοτεχνολογίας Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Carlow Ιρλανδίας και πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας με θέμα: «Ο Καπετάν Μιχάλης, η Κρήτη και ο Μακεδονικός Αγώνας».



Έπειτα, πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.





Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 5ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά, κατά την οποία ο μητροπολίτης Φλώρινας θα πραγματοποιήσει Αγιασμό. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο και θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιο Τάτσιο.
Στις 7:00 μμ ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν (πέρυσι συμμετείχαν 83), χωρισμένοι σε τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Κατά την διάρκεια της αντάμωσης θα δοθούν αναμνηστικά στους πρόεδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Τη λήξη του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα κηρύξει ο πρόεδρος του συλλόγου Νικόλαος Ιωάννου μαζί με τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο.
Οι ορχήστρες που θα πλαισιώνουν την εκδήλωση είναι «Μελωδία Παράδοσης» του Ιωάννη Ζλατάνη και «Παραδοσιακό Σεργιάνι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.