Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με βάση το αρ.35 του καταστατικού, προκηρύχθηκε το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, όπως εξειδικεύτηκαν στην συνεδρίαση της γραμματεία της στις 30 Απριλίου 2015, το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 5,6 και 7 Ιουνίου στο γήπεδο του Πανελληνίου (Πεδίον Άρεως).
Η εκλογή των αντιπροσώπων θα γίνει στις 24 Μαΐου.
Την ευθύνη για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας ανά Νομό και σε κάθε Δήμο του Λεκανοπεδίου έχουν οι Ν.Ε. και οι Σ.Ε. των Δ.Ο σε συνεργασία με το αρμόδιο κλιμάκιο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ- ΚΑΛΠΕΣ
Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών είναι οι έδρες των Καλλικρατικών Δήμων,ή των Δημοτικών Διαμερισμάτων
Μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννοήσεως της Ν.Ε. και του υπευθύνου του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής.
Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών πρέπει να γίνουν γνωστοί μέχρι τη Τετάρτη 20 Μαΐου.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.
Για την Φλώρινα : Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
Για το Αμύνταιο : Δήμο Αμυνταίου
Για την Πρέσπα : Καφέ Εστιατόριο «Νούφαρα» στην Λευκώνα

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οι Ν.Ε. σε συνεργασία με το κλιμάκιο της Ο.Ε.Σ και της Σ.Ε. έχουν την ευθύνη για τον ορισμό αποδεκτών τριμελών τουλάχιστον εφορευτικών επιτροπών, ευθύνη των οποίων είναι η διενέργεια των εκλογών κατά Δήμο-Διαμέρισμα.
Στις εφορευτικές επιτροπές δεν μετέχουν μέλη – υποψήφια για σύνεδροι..
Στο σύνολό της η εκλογική διαδικασία από τον αρχικό έλεγχο της κάλπης μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων γίνεται στον ίδιο και μόνο χώρο.
Η Εφορευτική επιτροπή φροντίζει για την τήρηση όλων των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας (μυστικότητα κ.λ.π) σύμφωνα με τα πρότυπα των εθνικών εκλογών.

ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ
Το μητρώο μελών κάθε οργάνωσης αποτελείται από τα μέλη και φίλους που θα επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους ή θα συμπληρώσουν αίτηση εγγραφής μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου.
Το μητρώο κάθε οργάνωσης θα είναι ανοικτό κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των συνέδρων με την προϋπόθεση βέβαια ότι κάθε ενδιαφερόμενος για συμμετοχή στη διαδικασία, με αίτηση του στην εφορευτική επιτροπή θα αιτείται την εγγραφή του στο μητρώο μελών και φίλων του κινήματος.
Η αίτηση θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη σε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που έχει και ο ηλεκτρονικός τύπος της αίτησης (ονοματεπώνυμα, αρ. δελτίου ταυτότητας κ.λ.π).
Δικαίωμα του «εκλέγειν» έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος.
Δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο έχουν μόνο τα μέλη.
Το τελικό μητρώο θα αποσταλεί στις οργανώσεις και θα έχει την πιστοποίηση της ΕΚΑΠ.
Η ψηφοφορία θα γίνει με βάσει το πιστοποιημένο μητρώο. Επ΄ αυτού του μητρώου-καταλόγου θα διαγράφεται το ονοματεπώνυμο του μέλους που θα ψηφίζει, θα συμπληρώνονται όλα τα τυχόν κενά πεδία με τα στοιχειά του που θα υπογράφει αυτός που θα ψηφίζει στο τελευταίο κενό πεδίο.
Μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου μπορούν να γίνουν οι όποιες εγγραφές ή τυχόν μεταγραφές στο τμήμα μητρώου στα τηλέφωνα 2103665466/2103665462 ή με email. organotiko@pasok .gr ή στο fax 2103665189.
Όποιες εγγραφές γίνουν πέρα του μητρώου- εκλογικού καταλόγου, δηλαδή την ημέρα της ψηφοφορίας, θα γράφονται σε ειδική κατάσταση ψηφισάντων.
Σας γνωρίζουμε ότι τα στοιχεία των ψηφισάντων ταυτοποιούνται με τον εκλογικό αριθμό του Υπουργείου Εσωτερικών προς αποφυγή διπλοφηφιών.

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα μέλη κατά την ψηφοφορία επιδεικνύουν υποχρεωτικά την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία του (διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας )
Εάν επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η παραβίαση της διαδικασίας τότε θα ακυρώνεται το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διπλοψηφίας επειδή τα ονόματα όσων ψήφισαν θα καταχωρηθούν σε ενιαία βάση δεδομένων, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και ταυτοποίηση με τον εκλογικό αριθμό του Υπουργείου Εσωτερικών, η τυχόν ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έχει ως αποτέλεσμα, πέραν της ακύρωσης των διαδικασιών, τη διαγραφή των υπευθύνων από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πέρα των πιθανών νομικών συνεπειών της πλαστογραφίας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Οι υποψηφιότητες για συνέδρους υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 10:00 μ.μ. στις Ν.Ε. ή Σ.Ε. ηλεκτρονικά στο email organotiko@pasok.gr ή στο fax 2103665189.
Οι υποψήφιοι πρέπει απαραίτητα να είναι μέλη του κινήματος στην αντίστοιχη Οργάνωση, γεγονός που θα προκύπτει από το πιστοποιημένο μητρώο μελών της Οργάνωσης.
Μπορούν επίσης να είναι υποψήφιοι όσοι καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους, πλήρως συμπληρωμένη, πριν την κατάθεση της υποψηφιότητας, δηλαδή πριν την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 10:00μ.μ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Κινήματος κάθε μέλος που θα συμμετέχει στην ψηφοφορία θα καταβάλλει το ποσό των 3€ το οποίο θα αναγράφεται στην αντίστοιχη στήλη της κατάστασης ψηφισάντων.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής στον γραμματέα της Ν.Ε και θα αποσταλεί μαζί με τα πρακτικά ψηφοφορίας στην ΕΚΑΠ.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου είναι θεσμική και αποτελείται από :
1. Μέλη της Κ.Π.Ε.
2. Οι διατελέσαντες Πρόεδροι και Γραμματείς του Κινήματος
3. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.
4. Στελέχη Νεολαίας
5. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ
6. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη
7. Οι 10 κατά σειρά εκλογής υποψήφιοι στο Ευρωψηφοδέλτιο.
8. Γραμματείς ή επικεφαλής της Ν.Ε.
9. Υποψήφιοι ψηφοδελτίου Επικρατείας.
10. Μέλη γραμματείας Ε.Ο.Ε.Σ
11. Υποψήφιοι Βουλευτές κατά σειρά εκλογής:
Νομοί από 1 - 3 έδρες συμμετέχει 1
4 - 7 έδρες → 2
8 – 12 έδρες → 3
13 και άνω → 4
12. Δήμαρχοι
13. Περιφερειάρχες – Υποψήφιοι Περιφερειάρχες – Αντιπεριφερειάρχες.
14. Συνδικαλιστικά στελέχη / μέλη Δ.Σ. Γ΄βάθμιων Οργανώσεων.
Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρώην Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και υποψήφιοι Βουλευτές των εκλογών του 2015, εάν δεν είναι σύνεδροι, είναι καλεσμένοι με δικαίωμα λόγου.

ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Η εκπροσώπηση και η εκλογή συνέδρων θα γίνει ανά Καλλικρατικό Δήμο ή Δημοτικό Διαμέρισμα σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε συνάρτηση με τον αριθμό των αιρετών συνέδρων που θα πρέπει να είναι 2.000.
Δηλαδή ο αριθμός των αιρετών συνέδρων θα κατανεμηθεί αναλογικά με τον αριθμό ψήφων που πήρε το ΠΑΣΟΚ κατά Καλλικρατικό Δήμο σε σχέση με το συνολικό αριθμό ψήφων στη χώρα.
Προκειμένου να ισχύσει αριθμητικά η αντίστοιχη εκπροσώπηση πρέπει να ψηφίσει ένας ελάχιστος αριθμός εκλογέων του ΠΑΣΟΚ. Εάν αυτός ο αριθμός δεν τηρηθεί τότε αντίστοιχα θα μειώνεται ο αριθμός εκπροσώπησης κάθε Δήμου όπως έχει ορισθεί από τον πίνακα εκπροσώπησης.
Υποχρεωτικός αριθμός εκπροσώπησης (ελάχιστος) είναι 10 εκλέκτορες για 1 σύνεδρο.
Ο αριθμός των εκπροσώπων του πίνακα δεν μπορεί να αυξηθεί (ο πίνακας θα αναρτηθεί στο site του ΠΑΣΟΚ).
Για τις εκλογές στις Τ.Ε. και τον Απόδημο Ελληνισμό θα εκδοθεί σχετική κατευθυντήρια οδηγία.
− Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης είναι 10% των προς εκλογή συνέδρων.
− Η εκπροσώπηση των δύο φύλων θα είναι όπως και στο προηγούμενο συνέδριο 30%.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
Οι Ν.Ε. και οι Σ.Ε. των Δ.Ε. οφείλουν να γνωστοποιήσουν σε όλα τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ τις διαδικασίες εκλογή των νέων οργάνων του κινήματος. Το ίδιο πρέπει να γίνει με ειδικές ανακοινώσεις στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο της περιοχής ευθύνη κάθε οργάνωσης.
Η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή εμπλουτίζει το πολιτικό δυναμικό και αποτελεί βασική πολιτική επιλογή της δημοκρατικής μας λειτουργίας.
Σύντροφοι,
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Είναι ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σ΄αυτή την ευθύνη θα ανταποκριθούμε συμμετέχοντας και εξασφαλίζοντας την διαφάνεια και την γνησιότητα των διαδικασιών.

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας
Ο Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.