Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ίχνη αρκούδας με μικρό στο παλαιό υδραγωγείο κοντά στην πόλη της Φλώρινας

Λάζος ο Βουνίσιος

Τα ίχνη αρκούδας τα εντόπισα στις 13 Απριλίου 2015 το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο πάνω από το παλαιό υδραγωγείο της πόλης στην Φλώρινα. Συγκεκριμένα τα φωτογράφησα στο πευκόδασος μετά το τελευταίο σπίτι πάνω από το παλαιό υδραγωγείο, στον δασικό δρόμο που οδηγεί στο ιστορικό ύψωμα 1033 του βουνού βορείως της πόλης.
Η αρκούδα επισκέφθηκε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα όπου το έδαφος ήταν έντονα λασπώδες (έβρεχε και χιόνιζε). Στο σημείο διακρίνονται αμυδρά και μικρά ίχνη νεογέννητου αρκουδιού ανάμεσα στα ίχνη σκύλου ή λύκου και ίχνη αυτοκινήτων τύπου τζίπ. Να σημειώσω ότι σε παρακείμενο ξέφωτο ανάμεσα σε πεύκα δίπλα στον δασικό δρόμο συνάντησα μερικά σκουπίδια και εικάζω ότι τριγύρναγε στο σημείο προς ανεύρεση τροφής



Το γεγονός για άλλους είναι σημάδι ευχάριστο (όποιος το δει θεωρείται τυχερός) ενώ για άλλους δυσάρεστο. Για μερικούς συμβολικά σημαίνει φτώχεια και καταστροφές (ειδικά όποιος έρθει σε άμεση οπτική επαφή, τριγυρνάει μοναχός μέσα στο δάσος και ανταμώσει με την αρκούδα και το μικρό της αρκουδάκι).
Προσωπικά ένιωσα ότι ήταν μία ευχάριστη στιγμή φωτογράφισης που την έψαχνα συνεχώς τις περασμένες ημέρες ιχνηλατώντας τα βουνά της Φλώρινας.

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά τα ίχνη αυτά, κοντά στην πόλη δεν είναι κάτι ασύνηθες.
    Χρόνια τα βλέπουμε, όμως προσωπικά ποτέ δεν έχω συναντήσει αρκούδα, παρ'όλο που επισκέφτονται τακτικά το κτήμα μου, κάνοντας και μικροζημίες. ΄Ομως δεν πειράζει, αφού η πεζοπορία σε ένα ζωντανό δάσος είναι πάντα μία γοητευτική εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.