Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Φλώρινας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, της οποίας μέλη είναι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού και της τέως Χωροφυλακής του Νομού, με τη συμπλήρωση 66 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβρουαρίου 1949, τελεί θρησκευτικό μνημόσυνο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 14-2-2015
(Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας)
19:00 Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
19:15 Χαιρετισμοί Πολιτικών Αρχών.
19:30 Ομιλία από τον Ταξχο ε.α Δημήτριο Σωτηρίου.
19:40 Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Στγο ε.α Κων/νο Κόρκα.

Κυριακή 15-2-2015
10:15 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
10:50 Πέρας προσελεύσεως στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο.
11:00 Επιμνημόσυνος Δέηση.
11:15 Προσκλητήριο Πεσόντων.
11:20 Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
11:30 Κατάθεση στεφάνων.
11:35 Σιγή ενός (1) λεπτού - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής.

Χωριό Πρώτη (Κυριακή 15-2-2015)
12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση
12:05 Προσκλητήριο Πεσόντων
12:20 Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
12:25 Κατάθεση στεφάνων.
12:30 Σιγή ενός (1) λεπτού - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής.

Εκ της Γραμματείας της Ε.Α.Α.Σ./Ν. Φλώρινας

23 σχόλια:

  1. Τιμή και δόξα στους ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι στην μάχη της Φλώρινας εναντίον των ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "σιδηρούν" παραπέτασμα κατέπεσε, όμως η σιδηρά κυρία Μέρκελ παραμείνει ανίκητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ , ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ !!

      Διαγραφή
  3. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 17 ΚΑΙ 18 ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΕ ΣΑΝ " ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ "
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΨΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο ΠΑΤΡΙΩΤΗ, σε 17 - 18χρονο που κρατά όπλο και έρχεται από απέναντι για να σε σκοτώσει, οι Φλωρινιώτες θα έπρεπε να τους περιμένουν με καραμελίτσες και m&ms στις δε γυναίκες να δίνουν λουλούδια.... Σωστά πως δεν το σκεφτήκανε ..... μα τι λέω δεν υπήρχαν m&ms τότε.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 12 ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΓΙΑΤΙΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΑΝ.
      ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΑΝ !

      Διαγραφή
    3. E όχι και 17χρονα οι Σνοφήτες εαμοβούλγαροι..Ε όχι και 17χρονα οι άξιωματικοί του Τίτο που είχαν στρατοπεδεύσει στο Μπόυφι..Ε όχι και 17χρονα οι Μπαρτζιώτας που έριχνε οβίδες στον άμαχο πληθυσμό της Φλώρινας από την Βίγλα Ε ΟΧΙ ΚΑΙ 17ΧΡΟΝΑ Ο ΣΚΑΤ.....ΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που κρυβόταν στην Πρέσπα κυνηγημένος....Τα 17χρονα που αναφέρεις μάθε πόιοί κατέκαψαν λεηλάτησαν βίασαν και έκαναν παιδομάζωμα στην Νάουσσα πρίν την μάχη της Φλώρινας Ε όχι οι αμετανόητοι εθνοπροδότες και αθώα 17χρονα....Λοιπόν η προπαγάνδα σας αργά η γρήγορα θα τελειώσει .Τώρα χορέψτε Θα έρθει η ώρα εκείνη που θα δικαιωθούν οι νεκροί ήρωες όπως ο αξιωματικός Καστρισιανάκης που κατέσφαξαν τα ..17χρονα σε εισαγωγικά και τότε δεν θα ξέρετε που να κρυφθήτε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ...

      Διαγραφή
    4. στον EΘΝΙΚΙΣΤΗ :

      Δε θα ξέρετε που θα κρυφτείτε ;

      Τι εννοείς ακριβώς!!!

      Δεν περιμένω τίποτα άλλο από κάποιον που υπογράφει ως ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.
      Τα περισσότερα εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομα του ΕΘΝΟΥΣ.
      Και οι Ναζιστές εθνικιστές ήταν.
      Και οι Χρυσαυγίτες εθνικιστές είναι.

      Για μένα η χρήση της έννοιας αυτής είναι συνώνυμο της ξεφτίλας. Αυτό είναι και το συνώνυμο της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ενός έθνους.

      Χαίρομαι που αυτοαποκαλείς τον εαυτό σου με το ψευδώνυμο αυτό γιατί σε χαρακτηρίζει απόλυτα.
      Αν όντως δε ντρέπεσαι για τα λεγόμενα σου, θα σου πρότεινα να αποκαλύψεις και τα πραγματικά σου στοιχεία γιατί αλλιώς αδικείσαι.

      ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ Μ@@@ΚΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΜΑΣΕ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΣΩΡΤΣΙΛ !!
      ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΥΡΙΕ Μ@@@ΚΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΙΔΙΑ ΦΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟ !

      Ένας Έλληνας

      Διαγραφή
  4. Μόνο γέροι πάνε. Σε 10 χρόνια δε θα πηγαίνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κουμμουνιστές που σκοτώθηκαν νέοι ήταν και αυτοί.Αν έκαναν λάθος ας το κρίνει η ιστορία.Τιμή και δόξα και στους αντάρτες νέους που σκοτώθηκαν για τα ιδεώδη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σελίδες ντροπής από την ιστορία. Αντί να ντρεπόμαστε για ότι έγινε, καθόμαστε και αναμοχλεύουμε πάθη σε μια στιγμή που απαιτείται ομοψυχία να παραμείνουμε ζωντανοί πριν τσακιστούμε στα βράχια της χρεοκοπίας, για την οποία δυστυχώς φταίμε εμείς μέσω αυτών που ψηφίζαμε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο στρατιωτικό νεκροταφείο είναι θαμμένοι Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες που έμειναν πιστοί στα ιερά και όσια της φυλής μας. Πρόσθεσαν άλλη μια σελίδα στην ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας και αν το επίσημο κράτος τους αγνοεί ,τους τιμούν οι απλοί και αγνοί Έλληνες πατριώτες. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τιμή και δόξα στους συνεργάτες των Γερμανών, που με την λήξη του Β' Π.Π. έγιναν πατριώτες.
    Από φασισταριά αυτή η πόλη άλλο τίποτα.
    ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΣΤΑΛΙΝ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΧΙΤΛΕΡ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΓΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

      Διαγραφή
  9. Στην δικιά μας δημοκρατία μπορούν και εκφράζονται ελεύθερα τα υπόλοιπα του κόκκινου φασισμού. Στα κράτη που είχε επικρατήσει ο κόκκινος φασισμός θα μπορούσα να κάνω το ίδιο;; Οι νοσταλγοί του αιμοδιψή δικτάτορα Στάλιν, του συνεργάτη και σύμμαχου του Χίτλερ έχουν απύθμενο θράσος. Φαντάζομαι σύγχρονο πρότυπο τους θα είναι η Β. ΚΟΡΕΑ και ο λαοφιλής ηγέτης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 609 πολύ εύστοχο το σχόλιο σου. Μην πάς μακριά στην "δημοκρατία του Χότζα" όχι πολύ μακριά αλλα στην γειτονική Αλβανία ρώτα πόση δημοκρατία έζησαν τόσο οι Βορειοηπειρώτες αδερφοί μας όσο και οι ίδιοι οι Αλβανοί Καλά στα Σκόπια δεν μιλάμε Εκεί η δημοκρατία τρέχει από τα μπατζάκια τους Αν δηλώσεις εθνικά Έλληνας Βούλγαρος ή Αλβανός εκεί τα κρατητήρια οι διώξεις οι παρακολουθήσεις από την αστυνομία είναι στην καθημερινή διάταξη από την υπερεθνικιστική κυβέρνηση της Εαυτού Μεγαλιότητος Γκρουέφσκι....Αυτού του είδους τις "δημοκρατίες" σε εισαγωγικά θέλαν και θέλουν να επιβάλουν οι νοσταλγοί του Στάλιν του Χότζα αλλα και των Τίτο η Τσαουσέσκο στην Ελλάδα. Γι αυτό πολεμούσαν τότε για αυτό οι ηττημένοι τότε επιβάλουν ακόμη και σήμερα.

      Διαγραφή
  10. Το να βγαίνεις από έναν πόλεμο (β΄παγκόσμιος) εξαντλημένος και να ξεκινάς αμέσως έναν άλλο πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο, αν αυτό δεν είναι παραλογισμός, είναι τουλάχιστον παγκόσμια πρωτοτυπία. Όμως να πρωτοτυπείς πάντα αρνητικά (διάβαζε σήμερα χρεοκοπία) είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.. Λίγη σοβαρότητα, ωριμότητα και λογική φαίνεται ότι δεν έβλαψε κανέναν. Εξάλλου με αυτήν τη συνταγή οι χώρες της Ευρώπης πήγανε μπροστά.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να μας κάνει ανάλυση και για τον πόλεμο στην Ουκρανία όπως και για την απόσχιση της Ουκρανίας από την Ρωσσία. Θα είχε ενδιαφέρον πώς χώρες χωρίς χρεοκοπία οδηγήθηκαν σε "παραλογικούς πολέμους" ;;;;; Για την Συρία έχεις καμιά ....ανάλυση;;;;

      Διαγραφή
  11. ''υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδας''
    Κάτι που τεχνηέντως ξεχνάνε όλοι, είναι ότι και τα παλικάρια-αντάρτες στο ΕΑΜ πολέμησαν για τον ίδιο σκοπό, την ελευθερία της Πατρίδας από τη δική τους σκοπιά.

    Για να σταματήσουν επιτέλους τα μίση εκατέρωθεν, μήπως θα πρέπει οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης να σκεφτούν ότι πρέπει να τιμούνται όλοι οι νεκροί εκείνης της περιόδου, ανεξάρτητα από το στρατόπεδο που υπηρέτησαν ;
    Άλλωστε όλοι τους υπήρξαν θύματα του εμφυλίου και οι περισσότεροι μάλιστα αφού εξαναγκάστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tεχνηέντως 551 ΞΕΧΝΑΣ ότι πέραν από τα αιχμάλωτα παιδιά εκ του παιδομαζώματος της Νάουσσας και βιαίως στρατολογηθέντων από τα χωριά μας στην Φλώρινα να σου υπενθυμήσω τα εξής

      1.Τήν απόφαση της 5ης ολομέλειας των ανταρτών για καμία υπεράσπισης της Ελλάδας αλλα και για την εγκαθίδρυση μιάς "ανεξάρτητης" Μακεδονίας υπο την ηγεσία του Τίτο και του Στάλιν .

      2.Ξεχνάς ότι στις τάξεις των εαμοβουλγάρων υπήρχε η διαβόητη σλαβοργάνωση ονόματι NOF όπου ήταν πλήρως στελεχωμένο από πρώην δοσίλογους Βούλγαρους της ΟΗRΑΝΑ που σε συνεργασία με τα Γερμανικά στρατεύματα επι κατοχής στην Φλώρινα σκότωναν και κατέδιδαν Έλληνες - η υπεδείκνυαν ποια χωριά θα πυρποληθούν από τους Γερμανούς που παρουσίαζαν Ελληνική αντιστασιακή δράση
      3Ξεχνάς ότι στην Προσωρινή Κυβέρνηση των ανταρτών συγκαταλέγονταν 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ στρατηγοί . Αυτοί σε ουδεμίαν περίπτωση δεν πολεμούσαν - καθοδηγούσαν τους αντάρτες για την "απελευθέρωση" της Ελλάδας. Απεναντίας μαζί με τον ΣΚΑΤ...ΡΗ τον Ζαχαριάδη εκτελούσαν κατευθείαν εντολές του Στάλιν.

      Το πώς θα ΤΙΜΟΥΜΕ λοιπόν τους ήρωες αξιωματικούς και οπλίτες του Ελληνικου Στρατού αφορά εκείνους τους αγνούς και απλούς Έλληνες Το πώς θα τιμάς τους αντάρτες που υπηρέτησαν στις τάξεις των Σνοφητών και εαμοβούλγαρων είναι δικό σου πρόβλημα .

      Διαγραφή
  12. Τα εγγονια των ταγματασφαλιτών σημερα ακομα βγαζουν κραυγες μισους και, διαχρονικα, διαστρεβλωνουν την Ιστορια. Σημερα όμως και παλι η Αριστερα είναι πρωτη δυναμη στη Φλωρινα. Πιειτε το ξυδακι σας μεχρι να ξεχαστείτε εντελως,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολοι αυτοί που πήραν μέρος στο παιδομάζωμα αρπάζοντας τα ξένα παιδιά απο τα σπίτια τους πήρε κανείς τους και τα δικά του παιδιά νατα σώσει?














    Ολοι αυτοί που πήραν μέρος στο παιδομάζωμα αρπάζοντας τα ξένα παιδιά απο τα σπίτια τους πήρε και τα δικά του παιδιά να τα σώσει από τον πόλεμο


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.