Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο Δημήτρης Μπέσσας ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Με ομόφωνες αποφάσεις που έλαβαν η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής και η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσής απένεμαν τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή στον Δημήτρη Μπέσσα ο οποίος αποχώρησε από το πανεπιστήμιο λόγω συνταξιοδότησης. Ο τίτλος αποδόθηκε αφού συνεκτιμήθηκε το ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο καθώς και η προσφορά του στο Ίδρυμα.
Ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή είναι τιμητικός τίτλος που απονέμεται σε καθηγητές πρώτης βαθμίδας πανεπιστημίου, οι οποίοι αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία. Κύρια προϋπόθεση είναι να έχει διακριθεί ο αποχωρών καθηγητής στον τομέα του έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο. Σκοπός του τίτλου, πέραν της αναγνώρισης, είναι και να δοθεί η δυνατότητα στον αποχωρούντα να συνεχίσει εν προκειμένω την καλλιτεχνική και ερευνητική του δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο και να προσφέρει τόσο στην κοινότητα της γνώσης όσον και της τέχνης. Σε πολλές χώρες χρησιμοποιείται ο λατινικός όρος Emeritus.
Στους σχεδιασμούς του Παιδαγωγικού Τμήματος της Φλώρινας είναι η οργάνωση στο εγγύς μέλλον ημερίδας προς τιμήν του Δημήτρη Μπέσσα.
Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο συμπολίτης μας καθηγητής είχε βραβευτεί από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας ως πρόσωπο των γραμμάτων και Τεχνών της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.