Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

T.E Φλώρινας του Κ.Κ.Ε.: Αποχαιρετούμε την ακριβή μας Συντρόφισσα Βάλια Σεχίδου

Έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσα Βάλια Σεχίδου, μέλος της Κ.Ο Φλώρινας. Η πολιτική κηδεία της έγινε στις 11/9/2014 στα Κοιμητήρια Φλώρινας. Στον ύστατο χαιρετισμό η Τ.Ε Φλώρινας αναφέρει:

Η συντρόφισσα Βάλια γεννήθηκε το 1918 στην Αλεξανδρούπολη της Ρωσίας. Ήταν το τέταρτο κορίτσι μιας οικογένειας έξι παιδιών. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος.
Το 1922 ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν αρχικά στη Κρήτη. Μετά από δύο χρόνια ήρθαν στο Ν.Καύκασο Φλώρινας.
Τελείωσε το τετρατάξιο γυμνάσιο. Το 1943 με την ίδρυση της ΕΠΟΝ οργανώθηκε σε αυτή. Οργάνωσε τις γυναίκες του χωριού. Βοηθούσαν στην αντίσταση, μάζευαν τρόφιμα για τους αντάρτες. Έκαναν μυστικές συσκέψεις σε σπίτια. Επειδή το έντυπο υλικό ήταν λιγοστό και επικίνδυνο να κυκλοφορεί, από στόμα σε στόμα προσπαθούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον οργανώσουν. Όταν ήρθαν οι Μπουραντάδες στο χωριό παρέταξε τις γυναίκες του χωριού με τραγούδια απέναντι στα όπλα τους.
Το 1944 κυνηγημένη λόγω της δράσης της στο χωριό, ήρθε στη Φλώρινα, όπου όμως συνέχισε την δράση της.
Ταυτόχρονα εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου παραμένει μέχρι σήμερα συνεπής στις θέσεις του κόμματος, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, κυρίως στο γυναικείο κίνημα. Το 1989-1991 για ακόμη μια φορά καθοριστική υπήρξε η δράση της και η συμβολή της για την υπεράσπιση των μαρξιστικών-λενινιστικών χαρακτηριστικών του κόμματος τόσο κατά την διάρκεια της εσωκομματικής διαπάλης στο 13ο συνέδριο αλλά και παρά το μεγάλο της ηλικίας της στην εκ νέου δράση για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του κόμματος.
Συντρόφισσα Βάλια στα 70 χρόνια της κομματικής ζωής ήσουν σταθερή και αταλάντευτη στα κομμουνιστικά ιδανικά και ιδεώδη στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό.
Για μας τους νεότερους που είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί σου είσαι παράδειγμα για την αγωνιστική σου στάση, πηγή άντλησης δυνάμεων.
Αυστηρή αλλά δίκαιη, βλέποντας πάντα με αισιοδοξία τη ζωή μας έδινες πάντα θάρρος, είναι χαρακτηριστικό το ότι στις εκλογές του 2012 ήταν πεπεισμένη και αισιόδοξη για την γρήγορη ανάκαμψη του κόμματος.
Η Κ.Ο Φλώρινας σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε, όπως εσύ πορεύτηκες σε όλη σου τη ζωή, τον αγώνα σου για μια άλλη κοινωνία τον σοσιαλισμό.

3 σχόλια:

  1. Γεννήθηκε στο KARS! (Πρώην Ρωσσία, σήμερα Τουρκία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεννήθηκε στην τότε Αλεξανδρούπολη Ρωσίας, σημερινό Gyumri Αρμενίας, κοντά στο Καρς

      Διαγραφή
  2. Θρηνώ, γιατί. αν εμείς οι Χριστιανοί ήμασταν σωστοί, αυτή δεν θα ήταν άθεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.