Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Απειλείται με «λουκέτο» το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών;

Με λουκέτο κινδυνεύουν 49 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, μεταξύ των οποίων και το Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, και πιθανότατα δε θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά.
Πρόκειται για σχολές που παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Οι σχολές αυτές, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους», χαρακτηρίζονται από τους αξιολογητές ως «μη αυτοδύναμες» και λειτουργούν αυτή την στιγμή με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της ΑΔΙΠ, παρά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», ένας σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή τα μέλη των ΔΕΠ/ΕΠ να είναι περισσότερα από εννέα.

11 σχόλια:

  1. Φυσικά και το κλείσιμο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος,πόσο μάλλον ενός ανώτατου Πανεπιστημίου, δεν είναι καλό για κανέναν...αλλά το συγκεκριμένο τμήμα Καλών Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας έγινε το μαγαζάκι 5,6 ανθρώπων,οι οποίοι αποφασίζουν και βολεύουν δικά τους άτομα,,,και ΞΑΦΝΙΚΑ....και η κουτσή Μαρία,όλοι οι Φλωρινιώτες δηλώνουν καλλιτέχνες!!!ΕΛΕΟΣ δηλαδή...άλλοι έφτυσαν αίμα και πάλεψαν για να μπούν σε μια Καλών Τεχνών...με την αξία τους και το σχέδιό τους...φτάνει αυτή η αδικία και το καραγκιοζιλίκι!!!Ξεφτίλα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κάπως έτσι είναι... Η σχολή πρόσφερε πολλά στη Φλώρινα αλλά χρησιμοποιήθηκε και από πολλούς... Καλός και άγιος ήταν ο Φλωέλ αλλά δεν γίνεται να μπεί στη σχολή ο κάθε άνεργος από τον Παπαγιάννη (ένα παράδειγμα). Βέβαια λύση δεν είναι το κλείσιμο της σχολής αλλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η είσοδος σε μια σχολή Γ' θμιας εκπαίδευσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με το να περνάνε στη σχολή όλα τα παιδιά γνωστών οικογενειών της πόλης δεν λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας, απλά υποβαθμίζεται μια σχολή που ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα αλλά στην πορεία κάτι στράβωσε...

      Διαγραφή
  2. Eυτυχώς στην Φλώρινα δεν είναι όλοι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ στον εσένα 10.54.Και πάλι επαληθεύεται ο κύριος Μπάμπης Τριανταφυλλίδης που είπε ότι έχουμε "γεμίσει σκατα στην Φλώρινα" για να συμπληρώσω με την σειρά μου ότι μαζί με τα "σκατα επειγόντως πρέπει να ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ και από ανεγέφαλους σχολιαστές" σαν εσένα σχολιαστή "κύριε" 1054.
    Το ότι η σχολή καλών τεχνών έμεινε με 5 καθηγητές δεν φταίει η ίδια αλλα η ανεπάρκεια κάποιων άλλων να τοποθετήσουν καθηγητές στην Σχολή Καλών Τεχνών η οποία τροφοδοτεί με ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ την Φλώρινα μας. Απαξιώνεις την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας με το εμετικό σου σχόλιο πράγματι με αγώνες και έργα καλλιτεχνών που έφτυσαν αίμα ή χάθηκαν στην αφάνεια υπάρχει η Σχολή Καλών Τεχνών στην πόλη μας για να έχεις εσύ την άνεση να την απαξιώνεις . Απαξιώνεις με τόση εμπάθεια τους φοιτητές οι οποίοι δεν ζητούσαν τίποτα περισσότερο απο΄μία αξιοπρεπή στέγαση των σπουδών τους και στήριξη της πολιτείας στην οποία ήρθαν να σπουδάσουν την Τέχνη που διάλεξαν . Απαξιώνεις ανθρώπους απερίσκεπτα χωρίς να λογαριάσεις τίποτα ούτε κάν που η Φλώρινα που τόσο αγαπάμε η πόλη αυτή με τους αξιόλογους καλλιτέχνες θα στερηθεί μία σχολή καλλιτεχνών που την ζηλεύουν άλλες πόλεις .Ευτυχώς περιθωρειακά άτομα σαν εσένα κύριε 1054 σε <> δεν ξεφτιλίζουν κανέναν άλλον πέραν απο τον εαυτό τους. Θα ήθελα κάποια στιγμή να συζητούσαμε ιδιαιτέρως για να μάθω ποιους απαξιείς ως ¨κουτσή Μαρια" ποιοι είναι αυτοι οι 5 έξι .και πώς εννοείς εσύ την Τεχνη και Πολιτισμό ; Διαβάζοντας τα σχόλια σου μόνο "Τέχνη Πολιτισμό και Αγάπη για την Φλώρινα " δεν εξαγάγεις απο τα σχόλια σου παρα μονάχα ΜΙΣΟΣ ΚΑΚΚΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ...Ευτυχώς οι περισσότεροι Φλωρινιώτες δεν συμμερίζοντε απόψεις και σχόλια σαν τα τα δικά σου και θεωρούν Τιμή τους να έχουν τους φοιτητές της σχολή μας στον χώρο τους .Δεν γνωρίζω εάν είσαι Φλωρινιώτης η όχι αλλα απο το ΜΙΣΟΣ που εκπέμπεις μάλλον ΔΕΝ κατοικείς στην Φλώρινα αλλα "κάπου αλλού" και προφανώς έχεις έχετε συμφέροντα να "βάλει λουκέτο η Σχολή καλών Τεχνών"....


    ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ...\


    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ


    ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΗΕΣ " ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ορισμένοι φοιτητές φώναζαν εναντίον της αξιολόγησης. γνωρίζοντας τι θα φέρει, καθηγητάδες και λοιποί καθησύχαζαν τους φοιτητές λέγοντάς τους πως η αξιολόγηση θα τους βοηθήσει να μείνει ανοιχτή η σχολή. Αυτές οι αυταπάτες σπέρνονται σε όλο τον δημόσιο τομέα και στη Φλώρινα και σε όλη την Ελλάδα. Και να που οδηγούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα κάνουμε πάλι ενα συλλαλητήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα που απειλείται με κλείσιμο ένα Τμήμα ΑΕΙ, όπως το Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε πώς και γιατί μεταφέρθηκε το Βαλκανικών στη Θεσσαλονίκη όταν απείχε μόλις ένα βήμα από την πλήρη του αυτονομία, κάτι που θα οδηγούσε και στην πλήρη αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
    Απόστολος Τσομπάνης-Νότιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ . ΣΤΑΘΗΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ-------- ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι μόνο ο Στάθης ή ο Θανάσης ή ο Γιώργος ή ο Σταύρος. Είναι το σύνολο των τοπικών αρχών της Φλώρινας, αλλά και η τοπική κοινωνία. Γι' αυτό και μαράζωσε οικονομικά η πόλη. Έφυγε ο Στρατός, έφυγε το Βαλκανικών, συγχωνεύονται οι σχολές του ΤΕΙ. Όταν βλέπεις τον φοιτητή ή το στέλεχος του Στρατού που υπηρετεί στην πόλη σαν πορτοφόλι και όχι σαν άνθρωπο και δε κάνεις τίποτα για να παραμείνει εκεί αυτά παθαίνεις.
    Απόστολος Τσομπάνης-Νότιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΑΝ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ --- ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑΘΗΣ ΨΗΦΙΖΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ . ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ Σ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.

      Διαγραφή
  9. Υπάρχουν ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στην Φλώρινα που εάν ενεργοποιηθούν η Σχολή θα σωθεί. Αρκεί αυτό να γίνει άμεσα για να ανατραπεί η δυσμενής κατάσταση.Αρκεί να ενεργοποιηθούν ά μ ε σ α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.